Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Let z Thajska do Německa se změnil v noční můru. Cestující začínají krvácet po celém těle a jeden pasažér dokonce zemřel. Piloti se snaží přistát, ale thajské úřady uzavřely letiště a ostatní nepřijímají. Nezbývá než doletět do Německa, kde jsou cestující na vojenském letišti ihned uzavřeni do karantény. Doktorka, která byla na palubě, se nakazila a píchla si látku Faktor 8. Tým lékařů se snaží pomoci všem, když zjistí, že se lékařka uzdravuje. Mohou tedy očkovat Faktorem 8 i ostatní, ale mutující kmen španělské chřipky se obrací proti nim a začíná znovu zabíjet. (Rodriguez)

(více)

Recenze (12)

brasek 

všechny recenze uživatele

Na jednej strane sa snímok snaží prezentovať dobrou atmosférou, napätím... ale na druhej strane je hneď táto snaha zlikvidovaná scenárom, dialógmi a chovaním postáv. Snímok sa buď páči resp. nepáči divákovi podľa toho čomu dá prednosť. Úprimne po hodine sa to celé zmenilo na moje bolenie hlavy... vystrihnúť dementné scény, naučiť Nemcov písať lepšie scenáre a bol by to určite nadpriemerný snímok. ()

Kakho-oto 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu byla dějově celkem v pohodě, bavila mě sice i ta druhá, ale příběh, byť velice dramatický, byl čím dál méně smysluplný. Závěr filmu mě dokonce skoro "donutil" udělit dvě hvězdičky místo tří. TV Barrandov vysílal film v květnu 2020, když řádil Covid-19. V této době bych se na takový film rozhodně nedíval. Celkové hodnocení filmu: 50-55 % ()

Reklama

Shadowrat 

všechny recenze uživatele

Co to bylo? Zařadil bych tento film i žánru komedie. Pokud se budeme na snímek dívat jen jako thriller tak nás převálcuje až neuvěřitelná stupidita všech "profesionálů" v druhé polovině filmu. Dokonalé jsou scény, kdy je sice nějaké východisko, jak třeba nějakou hypotézu potvrdit, ale protože "to by trvalo dlouho," tak raději saháme k ještě pomalejšímu nicnedělání. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Z ryze televizního filmu se hlavně vlivem velmi nízkého rozpočtu nedá očekávat nic světoborného a tak jsem si ani zde nedělal žádné iluze. Rozjezd sice kupodivu vypadal nadějně, jenomže ... Tvůrci se po vzoru klasických amerických snímků velmi přísně drželi zavedené šablony, takže dramatizace, tempo a nabitá atmosféra jsou aspekty vcelku přijatelné. To se však ale bohužel nedá říci o scénáři, který je plný nesmyslů a podivných dějových zvratů. Kdo to proboha psal a kdo to schválil k natočení? Tohle bych spíše očekával od Sy-Fy či Asylumu, ale jak se zdá, v Německu mají zřejmě konkurenci. Alespoň výprava byla k něčemu. Není to zkrátka natočeno zase až tak špatně jak to vypadá, ale když je naprosto tupý scénář, nezachrání výsledek už vůbec nic. Zbytečný film na zmaření hodinky a půl. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

( POZOR !! OBSAHUJE SPOILERY !! ) "Jediným řešením by bylo odletět na opuštěný ostrov daleko od civilizace.." - "To je ono !! To je geniální !!" Geniální ?? No, tak pokud ano, pak zřejmě chápu význam tohoto slova poněkud odlišně než Benedikt Roeskau, scénárista, potažmo i autor těchto dialogů, které často jako ty nejzhovadilejší repliky, co jsem kdy slyšel, diváka matou a snaží se ho mylně přesvědčit svými rádoby odbornými výrazy a termíny, že jsou chytře napsané.. On se vlastně ani Faktor 8 - Der Tag ist gekommen, znovu a znovu jsem naprosto ohromen, rozuměj znechucen, překladatelsky invenčním umem distributora, nedá zrovna snadno hodnotit, protože přes veškerou originalitu příběhu, zejména myslím to originální řešení smrtící epidemie, a tak i finále snímku, jsem ještě dlouho po závěrečných titulcích váhal mezi dvěma hvězdami a pozvracením ovladače, protože tohle opravdu nemá obdoby ani v rámci německé katastrofické, v obou smyslech významu tohoto slova, tvorby.. Faktor 8 bezesporu působí velmi svižným dojmem, nikdo se tu s ničím nesere, ostatně většina postav jedná jako v afektu, bez jakéhokoliv přemýšlení, ať už jsou členy posádky, cestujícími, policisty či lékaři, bez jakékoliv smysluplné závislosti na míře psychického tlaku, kterému čelí, a tak tu různí hrdinové umírají dost rozmanitými způsoby, ten na následky samotného viru, ten na následky špatně zvolené vakcíny, jiný zase na pár kulek, když se pokouší uprchnout z letadla, jiný pod skalpelem, že šlo o pilota se tu taky zrovna moc neřeší, a tak se chvílemi dá říci, že je to celé vlastně i poměrně zábavné, ať už vám ne zrovna sympatičtí dřevění skopčáci padnou do oka či nikoliv.. Dokonce se dá mluvit i o napětí, které se však výhradně odvíjí od toho, jak moc jste schopni nevnímat, že se všichni chovají jako zfetovaní cvoci, a s přimhouřeným okem snad i o náznacích atmosféry podpořené hodně slušným soundtrackem televizního rutinéra Philippa Kölmela.. Veškerá snaha tvůrců však vyznívá tak nějak do ztracena, když scénárista nakonec přichází se slaboduchým rozuzlením, které se nedá popsat jinak než jako hodně špatný, i když silně neokoukaný, vtip, jednak se totiž v duchu deus ex machina samotný virus během několika hodin stává neškodným, aby pak však následně nakažení s letadlem odletěli neznámo kam, což znovu opakuje finální dovětek s patřičně naléhavým voiceoverem.. Škoda, že se režisér Rainer Matsutani, který potvrzuje rčení, že kdo neumí učí a hlavně pak kritizuje, nedržel svého kopyta nezávislého filmového kritika, to mu snad mohlo jít i lépe, ostatně by mě moc zajímalo, jak Faktor 8 vnímá on.. Na stupnici stupidity od jedné do deseti ?? Jasná osmička !! ;) ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama