Reklama

Reklama

Slunečno, místy vraždy

(seriál)
  • USA The Glades (více)
USA, (2010–2013), 35 h 14 min (Minutáž: 42–44 min)

Tvůrci:

Clifton Campbell

Hrají:

Matt Passmore, Kiele Sanchez, Carlos Gómez, Jordan Wall, Michelle Hurd, Daniel Gillies, Clayne Crawford, Scott Holroyd, Nicholas Gonzalez, Francesco Quinn (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(49)

Geniální, leč poněkud drzý detektiv Jim Longworth se po neshodách s nadřízeným odstěhuje na slunečnou Floridu. Touží po troše klidu a opálení, jenže to si neměl vybírat stát s jedním z nejvyšších počtů vražd... (TV Prima)

Recenze (31)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tuctový kriminální seriál, kde je alfou i omegou hlavní hrdina, detektiv Jim Longworth, který je stále tak pohodový a kůůl, že by se z toho příčetný divák pominul. Ale takový frikulín už tady jeden je, ještě pohodovější, sluníčkovější a ulítlejší mentalista Patrick Jane, nenacházím teda zkrátka nic, čím by "Slunečno, místy vraždy" (překladatel ujíždí na meteorologii) vyčnívalo nad ostatní kriminálky. Seriál mi nevadí, ani ho extra nevyhledávám, je to prostě jen způsob, jak nenásilně zavraždit čas, když se mi pozdě večer nechce čučet do počítače, ze čtení mi slzí oka a spánek ještě neráčil navštívit mou uvadající tělesnou schránku (jen rozpačitě přešlapuje poblíž, aby mě nelítostně sejmul při reklamách). 59% ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Detektivní seriál, který je v tak ohromné konkurenci svým vyzněním zase o něco jiné. Máme tu mladého a snad i sympatického detektiva, který žije svůj život stejně jako jeho soukmenovci a tak se od nich v ničem neodlišuje. Své případy řeší s rozumem, což znamená, že u toho používá hlavně mozek. Není pro něj problém si dát střípky dohromady a přijít všemu na kloub. A tak seriál není akční, není ani nijak napínavý. Je především konverzační, z čehož vyplývá jeho pohodovost. Ano, je to zcela odpočinkový seriálový počin, který sice nesedne každému, ale svou nenásilnou formou a používáním dedukcí má přeci jen něco do sebe. Nepochopitelný je česká distribuční název. Co je to za skolomeninu? ()

Reklama

luciasce 

všechny recenze uživatele

Sympatický Matt, sympatická Kiele, obsazení není špatný, prostředí Floridy, mokřadů, sluníčka a moře, to je taky super, nápady na vraždu jsou taky bezva. No a tím skončilo mé pozitivní hodnocení. Jim je naprosto nesnesitelnej buran, nemá vychování, uráží naprosto každého, koho potká a obvinuje naprosto všechny, kteří znali obět, však on to někdo z nich určitě bude. Je to narcis na entou, protože doba a místo pro rozhovor nebo neopodstatněné zatčení jsou vždy taková, aby měl co nejvíc publika, či to udělá velmi teatrálně, přičemž na závěr toho správného pachatele zatknou řadoví policisti, které si s sebou najednou přivede. Jeho závěry nedávaj smysl, vaří z vody a není ani vtipnej, i když si to o sobě myslí. Forenzní jakoby neexistovalo. Ten mladej poskok v brejličkách nechápe, že odebírání důkazu z místa činu bez zaprotokolování a nafocení se nedělá a ten starej páprda, co si hraje na patologa zanechává na mrtvole víc důkazů než samotnej vrah. Taková parodie na krimi seriál. Není divu že to má jen 4 serie. Slabejch 50% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Slnečno, občas vraždy", bože môj čo je toto za stupidný názov? Že by anglické slovo "The Glades" malo práve takýto význam sa mi nechce veriť. Ktorého primitíva napadlo vysielať tento seriál pod tak debilným pomenovaním? To je niečo nenormálne ako tuzemskí distribútori prznia pôvodné názvy. Ale v tomto prípade nie je hlavným dôvodom môjho nízkeho hodnotenia táto záležitosť. Ono to samo o sebe nestojí za nič. Tento kriminálny seriál má viacero omnoho podstatnejších nedostatkov, kvôli ktorým mu nemôžem dať viacej ako len jednu hviedzičku. Je to proste nudná blbosť. * ()

Idahou 

všechny recenze uživatele

Chytrák, tak trochu rebel, co 38 minut vyšetřuje, aby si v závěru vycucal pachatele z prstu, přičemž mu při zatčení pomáhají policisté, kteří očividně mají v zálibu ve Star Treku, jelikož se na místo zásadně a jen teleportují a bez zjevného signalu vždy příjdou na scénu v tu pravou chvíli. Není to detektivka, není to kriminálka, prostě sledujete děj, po pár dílech si vyberete boční postavu a čekáte až ho na konci označí chytrolín za vraha. Příběhy o vraždění doplňuje vcelku svěží románek s pěknou slečnou/matkou. Zkrátka, pokud se nechcete pídit za tím, kdo je vrah a jen tak sledovat seriál z kriminalistického prostředí, asi vám Glades bude stačit, mimochodem, český dabing je dobrý, občas nesedí, ale je to více než koukatelné, takže pohůdka. Slabší 3* ()

Galerie (561)

Zajímavosti (4)

  • Seriál se měl původně jmenovat Sugarloaf a měl se odehrávat v oblasti Tampa Bay na Floridě. (prokda)
  • Pilotní díl byl nejsledovanějším originálním programem v historii kabelové televize A&E. K obrazovkám přitáhl 4,2 milionu diváků. (prokda)
  • Město Palm Glade, které se v seriálu objevuje, je smyšlené. Žádná taková destinace se na Floridě nenachází. (prokda)

Reklama

Reklama