Reklama

Reklama

Odpad

  • Brazílie Trash: A Esperança Vem do Lixo (více)
Trailer 1

VOD (1)

Hrdiny filmu Odpad jsou tři kluci, jejichž domovem je centrální skládka v brazilském Riu. Každý den ji prohledávají v naději, že najdou něco, co jim alespoň na chvíli zlepší život. Netuší, že už ten příští nález jejich životy nenávratně změní. Tím mimořádným nálezem, který Rafaela, Garda a Rata čeká, je peněženka, která obsahuje zdánlivě nesouvisející změť poznámek, výstřižků a jeden klíč. Když se o ni ale začne zajímat policie a nabídne jako nálezné značnou sumu, uvědomí si, že našli asi něco hodně důležitého. Rozhodnutím nevydat nález do rukou úřadům se vydají na vzrušující a dobrodružnou, ale nebezpečnou cestu, jejíž směr jim bude pomáhat určovat právě obsah peněženky. Ten totiž není standardním nepořádkem, který máme v peněžence všichni, ale důmyslným kódem, jehož rozlousknutí může jednoho vysoce postaveného člověka pořádně klepnout přes prsty. I proto policie rozjela tak usilovné pátrání. I proto jeden detektiv tak usilovně hledá Rafaela, Garda a Rata. Čím blíž jsou k rozluštění záhady, tím je nebezpečí větší. Ostatně, komu by chyběli tři kluci, kteří žijí na skládce? (CinemArt)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (166)

octopuska 

všechny recenze uživatele

Obří skládka na vás dýchá svou beznaděj, sociální bahno a nemožnost se z toho vymanit. Ale jak se říká kdo hledá, ten najde. Parta kluků se souhrou náhod ocitne ve správný čas na správném místě, nebo obráceně. Co zprvu vypadá nadějně s přínosem trocha toho vylepšení rozpočtu, se rychle zvrtne a vypadá to pro hošíky dost beznadějně. Boj se zkorumpovanými policajty a politiky, je pohybování se na tenkém ledě. Chlapci ovšem mají pod čepicí a vezmou to z gruntu a vše nabere úplně jiné obrátky a třeste se bídáci!!!!!! ()

TheDon 

všechny recenze uživatele

Odpad rozhodně není filmovým odpadem. Zajímavej, možná trošku nataženej příběh,kterej bohužel nemá s thrillerem moc společnýho, ale nevadilo to. Vždycky mě zajímalo, jak se žije ve favelách a na skládce, když lidi nemají ani real. Závěrečnej braziljackpot je trošku přitaženej za vlasy. Ale za kouknutí to rozhodně stojí. 55% ()

Reklama

animaxis 

všechny recenze uživatele

Než jsem film viděl, všiml jsem si v pár zdejších komentářích označení "dětský thriller". Moc jsem nevěděl, co si pod tím mám představit. Podle plakátů navíc film vypadá jako nějaká dětská veselá komedie o dobrodružství třech kluků ze skládky. No, dobrodružství to sice nakonec bylo, ale dětský thriller to byl už od začátku. Celý příběh mi přišel docela dobře vymyšlený. Nebylo tu zrovna moc situací, kdy bych si říkal jaká je to blbost. Dokonce i prostředí filmu je tu asi celkem reálně zpracované a místy je i dost drsné, ale to já sám nemůžu posoudit. A to je možná ten problém. Je mi jasné, že chování těch kluků k tomu místu patří. Taky divná hip hopová hudba (jako čistý rap mi to fakt nepřipadalo) k tomu patří, problém je v tom, že já to nedokážu ocenit. Na druhou stranu jsem snad pochopil myšlenku filmu. Chamtivý lidé jsou schopni udělat pro svou moc cokoliv, i když se proto musejí "zbavit" někoho stokrát nevinnějšího, než jsou oni sami. Někde na světě je to s politiky prostě mnohem horší, než u nás a jinde v civilizovanějších částech světa a to se film snaží říct. Myšlenka tedy dobrá, příběh taky ušel, ale zbytek... Ale ještě musím trochu pochválit kluky co tam hrají. Nebylo to sice nic moc, ale když mají hlavní role a jsou ve filmu pořád, tak to asi není jednoduché. Pokud byl tohle začátek jejich kariéry, tak mají možná slibnou budoucnost. Ještě mě ve filmu překvapila Rooney Mara, o které jsem ani nevěděl, že tam má hrát. Nebyla tam zrovna málo času, ale pořád mi přišlo, že tam její postava nemá moc prostoru. Celkově mi tedy film přišel průměrný. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Košická -mestská časť Luník IX je frekventovaná slovenská časť,kde bývajú rómski spoluobčania,ktorí si kedysi toto sídlisko postavené dávnymi komunistami sakramensky zdevastovali,miesto,ktoré desí svojím názvom,miesto,na ktoré normálny človek nikdy nezavíta,jedine,že by bol po zuby ozbrojený,tak tento SLUM patrí medzi najhoršie miesta SVETA! ÚNIKOM zo slovenského slumu,ktoré experti považujú za katastrofu si to namierim do Brazílie,do Ria,kde sa odohráva výstižný príbeh troch teenegerov!!! STEPHEN DALDRY má TALENT zachytiť dobu,v ktorej sa odohráva dianie,nežné pohlavie NICOLE KIDMAN,či KATE WINSLET by vedeli rozprávať,veď za svoje bravúrne herecké výkony si odniesli OSCAROV! Režisér,ktorý vie zaobstarať patričnú atmosféru doplnenú technickým zložením,v tomto prípade ručná kamera,dynamický SOUNDTRACK a STRIH,až po herecké výkony nehercov,ktorí sú autentickí! Autenticita a prostredie vonia exotikou,ale aj korupciou,chudobou,čo nie je len typický karneval zaplnený davmi ľudí,či brazílsky futbal,ale dennodenne hrabanie sa v odpadkoch,či náhodou sa niečo nenájde pod zub,alebo náhodou nejaká peňaženka,ktorú niekto stratil,či zahodil... Takto na začiatku sledujem istého chlapíka,ako zdrhá pred fízlami,ktorí ho chcú dostať,lebo José Angelo prišiel na podvody,korupciu,a tak týmto spôsobom okradol vplyvného šéfa,kandidáta na starostu,kde José ho okradol,a teraz vyhodil peňaženku do smetiarskeho auta,a jeho surovo odbachnú! Táto peňaženka putuje na smetisko,kde sú dvaja chalani Rafael a Gardo,ktorí ju nájdu,a teraz sa čoskoro polícia dostaví sem,aby ju našli a ponúkajú odmenu! Chalani s pomocou Rata(ďalší chalan) chcú rozlúsknuť,kto je José Angelo,pátrajú a zisťujú,čo sa za tým skrýva? Nebezpečenstvo sa objaví tak rýchlo,ako minú peniaze z nej,ale kľúč ich dovedie na miesto,kde je všetko vysvetlené... Film mi pripomenul MESTO BOHOV,alebo SLUMDOG MILLIONAIRE,je to takýto mix,kombinácia,že nudiť som sa nenudil,bavilo ma to,trošku je to natiahnuté,ale dopĺňajú STORY skúsení Martin Sheen,alebo ROONEY MARA. Určite sa treba pozrieť na brazílsky slum,ktorý obsahuje aj v reáli zaujímavé príbehy bežných ľudí,ktorí musia každý deň bojovať o holé prežitie! Daldry to prezentuje trošku prehnaným spôsobom,ale normálneho človeka to veľmi rýchlo vtiahne! ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

A v tomhle městě právě pořádají olympiádu... Každopádně by film měli promítat na sociálce naší chudině, ať vidí, jak se mají dobře. U nás se probírají odpady jenom živly, kterým je zatěžko i vyřízení dávek. V Brazílii funguje na skládce celý byznys. Film má svoje kouzlo a moralizuje pouze na pozadí, protože v popředí se děje dobrodružství, jaké v českých filmech typu Na pytlácké stezce či Záhada hlavolamu nenajdete. Hlavní hrdinové sice jenom přežívají, ale nejsou ještě zkažení honbou za mamonem. Proto se mi pozitivní závěr líbil, protože jinak byl celý film špinavý, hnusný a úchylný. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (4)

  • Scénář byl napsán anglicky a poté pro štáb a herce přeložen do portugalštiny. (Terva)
  • Natáčelo se v Riu de Janeiru v Brazílii a ve městě Old San Juan v Puerto Ricu. (willy1)
  • Skládka byla z hygienických důvodů uměle vytvořena speciálně pro natáčení. (Terva)

Reklama

Reklama