Reklama

Reklama

Odpad

  • Brazílie Trash: A Esperança Vem do Lixo (více)
Trailer 2

VOD (1)

Hrdiny filmu Odpad jsou tři kluci, jejichž domovem je centrální skládka v brazilském Riu. Každý den ji prohledávají v naději, že najdou něco, co jim alespoň na chvíli zlepší život. Netuší, že už ten příští nález jejich životy nenávratně změní. Tím mimořádným nálezem, který Rafaela, Garda a Rata čeká, je peněženka, která obsahuje zdánlivě nesouvisející změť poznámek, výstřižků a jeden klíč. Když se o ni ale začne zajímat policie a nabídne jako nálezné značnou sumu, uvědomí si, že našli asi něco hodně důležitého. Rozhodnutím nevydat nález do rukou úřadům se vydají na vzrušující a dobrodružnou, ale nebezpečnou cestu, jejíž směr jim bude pomáhat určovat právě obsah peněženky. Ten totiž není standardním nepořádkem, který máme v peněžence všichni, ale důmyslným kódem, jehož rozlousknutí může jednoho vysoce postaveného člověka pořádně klepnout přes prsty. I proto policie rozjela tak usilovné pátrání. I proto jeden detektiv tak usilovně hledá Rafaela, Garda a Rata. Čím blíž jsou k rozluštění záhady, tím je nebezpečí větší. Ostatně, komu by chyběli tři kluci, kteří žijí na skládce? (CinemArt)

(více)

Recenze (166)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Atraktivní prostředí a zajímavý námět dává vzniknout stylovému filmu, který je slušnou jednohubkou a předem daným thrillerem, který baví, ale na podruhé už bych si na něj nevzpomněl. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo $2,705,000▐ nuž kameň úrazu u daného filmu je, že tu máme podobné filmy od Dannyho Boyla(Milióny, Milionár z chatrče), takže film už nepríde svojím poňatím skoro ničím zaujímavý, takže len priemer /60%/ ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Nové Město bohů, které se zhruba od poloviny filmu zkazí tím, že si Stephen Daldry nesebekriticky usmyslel, že může být jako Danny Boyle a díru do světa udělat filmem z třetího světa...takže po první hodně silné syrové brazilské půli najednou přijde druhá západní půle sluníčková - kterak tři brazilské děti s jednou Američankou zažehnou skrze sociální sítě ,,brazilské jaro" (obdobu arabského jara), prostě vivat Facebook, vivat Internet! Ale i přes ten naivní happyend, přespříliš jednoduchou a průhlednou zápletku a hlavně rozporuplnou druhou půlku má Daldryho snímek slušnou kvalitu - naprosto autentickou mizanscénu, výbornou kameru i hudbu, skvěle provedený casting a silné herecké (zvláště dětské) výkony ... škoda těch falešných západních ideálů ve scénáři... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„NEVĚŘ POLDŮM! ZACHÁZEJ S CHUDEJMA JAKO S ODPADEM…“ /// Nalezená portmonka změní Rafaelovi (+3 dalším) život… Vlastně je to téměř do konce přesně to, co jsem očekával. Život v městě bohů trochu jinak. Bez gangů, ale s korupcí, se kterou tihle týpci dostali šanci (jo, je to trochu naivní…) zatočit. Vyprávění je to svižný, a přestože jim jde o kejhák, udržuje si to takovej „chlapeckej“ nadhled. A zkazit to může jen konec. A taky, že jo. Ne, že by snad „pánům klukům“ optimismus neslušel, ale přeřadit z thrilleru na sociální pohádku alá Danny Boyle, nebyl zrovna ten nejlepší nápad. Ovšem to bude spíš problém scénáře a ne Daldryho. 3a½! A fláknu 4*, i když se na to už znova nepodívám! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou napsal v roce 2010 Andy Mulligan, číst nebudu. 2.) Přemejšlím o sídláku na smeťáku. 3.) Thx za titule „Mark82“ /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Richard Curtis | Hudba: Antonio Pinto | Distribúcia: Universal | Štúdio: StudioCanal, O2 Filmes, PeaPie Films, Working Title Films | Rozpočet: ? $ | Tržby: 5,36 milióna $ | Ocenenia: Rome FF - People Choice Award (Stephen Daldry). Spolu - 1 výhra a 3 nominácie || Milo-smutný film, ktorý hrá na súcit, čo sa mu vďaka podarenej autentickosti aj celkom darí. Finálne rozuzlenie, prepletené s na prvý dojem nadprirodzenými prvkami neodpovedá v celej miere odkazu filmu, a nie je tým správnym vyvrcholením. Inak ale podarené dobrodružné drama. 68% | FullHD, THX, EN DTS | ()

castor 

všechny recenze uživatele

Korupce, násilí, chudoba, vraždy, špína, sirotci, nijaká budoucnost, Rio. Místy naivní, místy moralizující, místy utahané. Začne to nálezem peněženky na smetišti, končí rozhazováním tak trochu jiného množství peněz chudým. V hlavní roli tři kamarádi, několik zkorumpovaných poldů a politiků, kněz, učitelka angličtiny a jedna velká dětská pohádka, které se lidé ze slumů musí tak akorát smát. Peněženka je totiž dovede ke kompromitujícím materiálům, hoši začnou rozplétat pozadí korupční sítě a režisér Stephen Daldry, který naučil Billyho Elliota skvostně baletit a který pomohl Nicole Kidman k Oscarovi, často mění tempo, dbá na vizuál i rytmickou hudbu. Atmosféra slumů je solidní, několik scén chytne, ale pořád se divák nemůže dobrat toho, proč Daldry vůbec takový film natočil a proč k němu takový scénáristický (na vtipnou romantiku) borec jako je Richard Curtis napsal takový obsah? Malí kluci, kteří před policií dokáží ututlat cokoliv a pouštějí se do nejistého dobrodružství, které je může stát kejhák, nicméně všechny trable přečkají a zaskáčou se ve sluníčkové dohře. Neokoukané prostředí a mladí herci, kteří překypují přirozeností. Nicméně ve výsledku příliš idealistické drama, které sází na až moc velkou jistotu. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tak si říkám, jestli měl Stephen Daldry vůbec zapotřebí točit tak nezáživný příběh, navíc rádoby stylem Dannyho Boyla. Zřejmě asi měl, Ovšem co mě udivilo ještě více (a dozvěděl jsem se to až po filmu) - scénář napsal Richard Curtis. Film je samozřejmě po všech stránkách profesionálně vyroben - režie, kamera, hudba... Jenže ačkoliv mě zpočátku opravdu zajímalo, co se z příběhu vyvrbí, zhruba od návštěvy ve vězení do konce jsem čím dál více kroutil hlavou a nevěřil svým očím, co se to děje. A závěrečná revolucionářská výzva "Až lidi jednou vyjdou do ulic" se mi nelíbila ani trochu. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Milionář z chatrče reloaded. Stephen Daldry má sice řemeslo výtečně v malíku a umí ve správnou chvíli přijít s řádně působivou a drsnou scénou. Jenže mu nejde onu drsnost tamních podmínek a kýčovitou pohádku tak efektně, jako se to před lety bravurně povedlo Boyleovi. Hlavní dětská trojice mi navíc nebyla příliš sympatická a v závěrečné třetině tvůrci až nepochopitelně šlápnou na brzdu a finále tak skončí výrazně za očekáváním. Slušně zrežírovaný nadprůměr vás ale čeká i tak.70% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tenhle Odpad se mi celkem pozdával. Má vynikající první polovinu a trošku slabší druhou, ale určitě jsem se nenudil. V Brazilských filmech se moc neorientuji, ale tenhle bych řekl, že není zdaleka až tak dětskej, jak tu někteří vytýkají. Naopak bych řekl, že je to celkem kritická sociální sebereflexe která ukazuje, že Brazílie není jenom fotbal, Copacabana a festival v Riu a chudí tu žijí doslova na smetišti. Někomu taky vadí ten happyend, ale mě tenhle příběh o tom jak tři chudí kluci vyřídili bohatého a zkorumpovaného politika docela chutnal. Takže ve výsledku celkově netradiční věc a solidně filmařsky zvládnuté řemeslo.70% ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Slumdog Millionare vs. Mesto bohov meets Goonies. Honba troch chlapcov za pokladom v brazílskych slumoch podľa scenára Richarda Curtisa a v réžii Stephana Daldryho. Pekný malý film, ktorý neohromí ale poteší. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Páni kluci po brazilsku. Je fajn vědět, že v Brazílii se dělá i něco jiného než kope do balónu nebo paří na karnevalu. Ona se tam omladina taky rochní na skládkách, což možná zní zajímavěji než fotbal nebo Copacabana, ale mně to rozhodně nepřišlo zábavnější. Nicméně jsem rád, že andělský ČSFD sál si aspoň tímto filmem s tématickým názvem zachovává čest a původní myšlenku, což se toho času o dabovaném Hobitovi říct nedalo. ()

Sinecod 

všechny recenze uživatele

Ti tři hlavní kluci, ti jsou výborní. Děti jsou ve filmech zlo. Ti tři ne. Hranice uvěřitelnosti občas trochu kolísá, ale když nad tím člověk nepřemýšlí, nevadí to a dobrý konec tomu neubírá. Lokace zajímavá, tolik bídy a špíny, konečně bez nablýskaných pozlátek. Spokojenost. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Košická -mestská časť Luník IX je frekventovaná slovenská časť,kde bývajú rómski spoluobčania,ktorí si kedysi toto sídlisko postavené dávnymi komunistami sakramensky zdevastovali,miesto,ktoré desí svojím názvom,miesto,na ktoré normálny človek nikdy nezavíta,jedine,že by bol po zuby ozbrojený,tak tento SLUM patrí medzi najhoršie miesta SVETA! ÚNIKOM zo slovenského slumu,ktoré experti považujú za katastrofu si to namierim do Brazílie,do Ria,kde sa odohráva výstižný príbeh troch teenegerov!!! STEPHEN DALDRY má TALENT zachytiť dobu,v ktorej sa odohráva dianie,nežné pohlavie NICOLE KIDMAN,či KATE WINSLET by vedeli rozprávať,veď za svoje bravúrne herecké výkony si odniesli OSCAROV! Režisér,ktorý vie zaobstarať patričnú atmosféru doplnenú technickým zložením,v tomto prípade ručná kamera,dynamický SOUNDTRACK a STRIH,až po herecké výkony nehercov,ktorí sú autentickí! Autenticita a prostredie vonia exotikou,ale aj korupciou,chudobou,čo nie je len typický karneval zaplnený davmi ľudí,či brazílsky futbal,ale dennodenne hrabanie sa v odpadkoch,či náhodou sa niečo nenájde pod zub,alebo náhodou nejaká peňaženka,ktorú niekto stratil,či zahodil... Takto na začiatku sledujem istého chlapíka,ako zdrhá pred fízlami,ktorí ho chcú dostať,lebo José Angelo prišiel na podvody,korupciu,a tak týmto spôsobom okradol vplyvného šéfa,kandidáta na starostu,kde José ho okradol,a teraz vyhodil peňaženku do smetiarskeho auta,a jeho surovo odbachnú! Táto peňaženka putuje na smetisko,kde sú dvaja chalani Rafael a Gardo,ktorí ju nájdu,a teraz sa čoskoro polícia dostaví sem,aby ju našli a ponúkajú odmenu! Chalani s pomocou Rata(ďalší chalan) chcú rozlúsknuť,kto je José Angelo,pátrajú a zisťujú,čo sa za tým skrýva? Nebezpečenstvo sa objaví tak rýchlo,ako minú peniaze z nej,ale kľúč ich dovedie na miesto,kde je všetko vysvetlené... Film mi pripomenul MESTO BOHOV,alebo SLUMDOG MILLIONAIRE,je to takýto mix,kombinácia,že nudiť som sa nenudil,bavilo ma to,trošku je to natiahnuté,ale dopĺňajú STORY skúsení Martin Sheen,alebo ROONEY MARA. Určite sa treba pozrieť na brazílsky slum,ktorý obsahuje aj v reáli zaujímavé príbehy bežných ľudí,ktorí musia každý deň bojovať o holé prežitie! Daldry to prezentuje trošku prehnaným spôsobom,ale normálneho človeka to veľmi rýchlo vtiahne! ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Tesil som sa na Wagnera Mouru,ktory tu hra asi tak dve minuty cisteho casu,ale to nevadi...Co vadi,je to,ze Curtis si sa nehodi na podobne pribehy. Ta miera naivity,tak potrebna pre Boat That Rocked a paradne Love Actually sa sem skratka nehodi. S Daldrym mam tiez asi problem,lebo aj jeho filmove hity ma vzdy nechali skor chladnym. Asi zla konstelacia tvorcov... To,ze favely su vykreslene "pekne" a decka hraju ako o dusu je fajn,ale aj v tejto kategorii tu mame prvu ligu ako Tropa de Elite a Mesto Bohov! Slabucke *** ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Počet zmínek Milionáře z chatrče v době psaní komentáře: 5. Reálná podobnost s Trashem: emmm... odehrává se to pod hlavičkou BRICS? Vážně fascinující, jak málo někomu stačí k použití slova jako "reloaded", který automaticky indikuje bohapustou kopírku - ačkoliv Trash pojednává o něčem docela odlišnym. --- Já sám Trash hodnotim nadmíru pozitivně. Odsýpá to, kamera nemá chybu, pan policajt budí adekvátní respekt, a hlavně... atmosféra, vůle a mentální síla daleko přesahující možnosti člověka (nebo človíčka) by se odtamtud daly čerpat a bez jakýchkoliv příměsí prodávat do toho našeho supercivilizovanýho světa. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Konec je sice nikterak výjimečně debilní, ale kvalitu scény "Ahoj, já jsem sexy mladá single brazilka, co vyšla jen tak zatančit do ulic. Koukám, že se hrabeš v odpadcích a hledáš tam jídlo. Nechceš si někam vyrazit ošklivý černošský chlapče?" nepřekonala. A vůbec, ukažte mi ještě jednou ty fotky z planety Pupulon... ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Na fenomenální Cidade de Deus tenhle snímek nemá, ale zapůsobil na mě určitě víc, než třeba Slumdog Millionaire. S prvně jmenovaným má Trash společné syrové prostředí favel Ria de Janeira, s druze jmenovaným pak to, že je to opět film o lidech "třetího světa" točený člověkem z "prvního světa". V tomhle případě jedním anglickým levicovým intošem, který do filmu propašoval i jedno své zcela jasné poselství - a to nic menšího, než výzvu k nové, celosvětové (nebo aspoň celobrazilské) kleroproletářské revoluci! Ale co, kašlu v tomhle případě na všechna trapná poselství i na klišé i na pathos, kterými Trash (hlavně v druhé půli) přetéká, kašlu na ně, protože se mi film prostě hodně líbil a hotovo. Líbily se mi lokace, líbila se mi hudba, líbila se mi jeho celková vizuální stránka. A líbila se mi samozřejmě jako vždycky i Rooney Mara, líbili se mi dětští herci (nejvíc předčasně zestárlý Rafael), líbil se mi celkem i Estévez/Sheen coby ožralý katolický flanďák. A nevidět už dávno před lety Cidade de Deus, možná bych v návalu prvotního nadšení uvažoval i o pěti hvězdách. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Milionář z chatrče mě zrovna dvakrát nebral a Trash je jen jeho slabým odvarem. Stupidní příběh, nesympatičtí hlavní hrdinové a zpracování, které necílí na žádnou konkrétní skupinu, takže ve finále je to příliš infantilní pro dospělé a příliš krvavé a depresivní pro děti. Daldry z toho měl udělat brazilské Pány kluky, ale bohužel. 15% ()

Reklama

Reklama