Reklama

Reklama

Střelená komedie nabitá létem, tak charakterizují tvůrci celovečerní komedii WesternStory. Díky ní se do českého filmu vrací oblíbený žánr westernu a romantika divokého západu. Kolty proklatě nízko, stetsony vražené do čela, kankán v zakouřeném saloonu a dokonce ani legendární Vinnetou a Old Shatterhand nechybí ve filmu, který má v kinech premiéru v polovině května. To, že půjde především o zábavu, naznačuje i jedna z hlavních postav filmu v podání Petra Vondráčka. Jeho kovboj a hlavní frajer WesternStory má téměř celý film obě ruce v gypsu.
Fenomén Wild West Show založil legendární Buffalo Bill v roce 1883. Představení z divokého západu na novou sezónu připravuje i westernové město v Boskovicích, hlavní hvězda, švihák a frajer Presley, si ale během zkoušky zlomí hned obě ruce. Zaskočit musí populární herec z Prahy. Ten velmi rychle zjistí, že házet tomahavk v plné jízdě není taková legrace jako v televizi a že celý soubor a obyvatelé města western nehrají, ale že ho žijí. A také, že z úsměvu místní krásky se může zamotat hlava. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (191)

Tosim odpad!

všechny recenze uživatele

Další heslo ve slovníku českých filmových buranismů, aneb, Kameňák ve Westerňáku. Klasický humor, čůrání a píchání, když už někdo o vtipech přemýšlel (holení), musí být nasnímán tak, aby ho pochopili i ti nejzabedněnější. Mario Kubec fakt překvapil, on a Veronika Kubařová se nejvíce přiblížili ke ztvárnění rolí ve smyslu postav, ne postaviček ke shazování a padání. Pro našince pak zbývají už jen reálie Boskovic, které ale nemají s kvalitou nic moc společného. Herečky potešily, ale vem to čert, ačkoli se to může zdát divné, kozy, klobásy ani krátké sukýnky už prostě v některém stádiu hodnotit nelze. Tenhle film a dinosauři...komerce zřejmě definitivně zvítězila nad zdravým rozumem. PS doufám, že se zase nedočtu něco o nějakém urážení, tohle je ta zpětná vazba, která se neschovává za statistiky návštěvnosti nebo měření délky smíchu, v podstatě divácký web o lidech s širším spektrem znalostí, bohužel či bohudík máme to štěstí či smůlu, že si o kinematografii nepovídáme jen v hospodě, ale píšeme o ní i na net. Aha! 0%! ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem žádnej zázrak do filmu jsem šel čistě kvůli Veronice Kubařový, protože jsem měl chuť se kouknout na nějakou mladou krásnou českou herečku a to Veronika zcela splňuje. Bohužel moc prostoru ve filmu nemá, stejně tak humor jako kdyby hrál s divákem na schovku. Líbil se mě akorát příjezd Mária Kubece do Boskovic, tam to následoválo v rychlým sledu od deště až po hajzl. Pak už nic moc, hlavně tedy nic. Dám jednu hvězdičku, ať si nenaseru Veroniku. ()

Malarkey odpad!

všechny recenze uživatele

Nenapadlo mě, že je legální natočit film, pobrat státní dotace na filmy a udělat si reklamu na nějaký mega trapný westernový městečko na Moravě. Bylo mi za některé herce během filmu hodně trapně. Takovou sračku jsem v televizi totiž dlouho neviděl. ()

Djoker odpad!

všechny recenze uživatele

Hodinu a půl trvající reklama na Western park v Boskovicích má úplně opačný účinek, než by si její zadavatel přál. Tomu místu se budete chtít vyhnout zatraceně velkým obloukem. Tolik volně pobíhajících chorých hlav se jen tak nevidí. Nepomohlo ani dokonale přesné obsazení Kubařové do role rádoby Rybany. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Když si při sledování filmu říkáte, co by z něj asi dokázal vydolovat Zdeněk Troška, tak je něco hodně špatně. WESTERNSTORY není tak okázale bolestivě trapné jako jeho trajler, je to spíš mile naivní amatérsko-(scénář, režie)-profi (kamera, herci) guláš v exotickém prostředí a jelikož mě vyloženě nenudilo ani nevytočilo, budu shovívavý. Sice je mimořádně nefilmové (kameraman se snaží, ale filmově debutující divadelní scenárista a rejža v jedné osobě ho vydatně sabotuje) a pozoruhodně nevtipné, což mi ale oboje vadilo méně než bych čekal. I když určité zklamání z toho, že to není tak špatné, až je to k popukání, tu bylo. ()

Segrestor odpad!

všechny recenze uživatele

Směji se, až se za břicho popadám. Letní westernová komedie. Herec připomínající spíše Old Shatterhanda hraje Vinnetoua, postava Old Shatterhanda je zjednodušeně Olda. Pavel Zedníček vjede vozidlem přímo do arény hlavního dění kulis v Boskovicích, jsem v úplné chrčivé agónii, plivu krev od toho smíchu, ledviny vypověděly službu už před chvílí. Stírám obrazovku od krve, abych dál mohl sledovat tu eskapádu humoru, přitom dávám pozor, abych si na svém LCD televizoru nerozhodil krystalky. Old Shatterhand alias Vinnetou si zlomil obě ruce, chápete, obě, he he. Mário Kubec, který ho proto nahrazuje, nahodil pitvořivou grimasu a ponořil hlavu do kádě s vodou a smířen tak s osudem druhořadého herce startuje kariéru pouťového umělce. Svého profesora nazývá učitelem a já jsem již ve stavu ante mortem. Mário, stále bez kostýmu (eskaluji z gauče a padám naznak), připravuje se na roli Vinnetoua, tomahavk a nůž drží jako prase cvičky a já svádím svůj poslední deathmatch pod nápory bolesti způsobené brutálními záchvaty smíchu. Bránice se mi tak roztahuje, že dochází k fibrilaci a můj konec je nablízku. Ano, netrefil se při nácviku do terče ani jednou. Dokonce tomahavk hodil jednou za sebe a jednou do kabiny zvukaře, kterýžto zvukař následně na to podal výkon hodný Oscara, Grammy a bezesporu i Českého lva v kategorii vedlejší amatérský statista. Naposledy vidím, jak Mário padá z koně – do něčeho vrazil. Již mě totiž odváží sanitka. Dostal jsem svou dosis letalis neboli smrtelnou dávku a jsa úplně mrtvý smíchy, končím se sledováním této povedené letní taškařice. Velká škoda, ale budiž mi útěchou, že v pekle se užije daleko víc srandy. ()

Botič odpad!

všechny recenze uživatele

Odpad jak z praku! Pár pěkných obrázků se sem tam vykřesat podaří, ale ani to nedokáže zastřít chuť chemického prefabrikátu, co chvilku šumí a pak se rozpustí. Aneb jaký může být film na jehož plakátu se Petr Vondráček ohání sádrovými faly? Moje intelektuální já umřelo. Sorry v názvu filmu až nečekaně trefné. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Vlastimil Peška se rozhodl prozkoumat jednu z mnoha neprobádaných možností českého filmu. Zkusil, realizoval a jestli neprohloupil zhodnotí až příští generace. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Já bych Westernstory tak úplně nezatracoval. Sice je pravda, že režisér obdivuhodně ignoroval snad každou možnost k vytvoření jakéhokoliv parodického momentu (třeba příjezd lokálky na nádraží si o citaci Tenkrát na Západě vyloženě říkal), že scénář není nijak třeskutě vtipný (a i jinak je dost odbytý) a že většina herců jsou spíše "herci", jenže já si u toho opravdu odpočinul. Navíc se mi líbila hudba i přepůvabná Veronika Kubařová. Průměr, ale neškodný. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

No tak: Takže, pardon, bez takže - jak říkala naše učitelka Českého jazyka na Gymnáziu. Dále citovat nebudu, jen napíšu tohle: Kameňák sice také byla celkem hovadina, ale narozdíl od tohoto to mělo nějaký "rozumný" příběh, tohle je absolutně nevtipně nudné a prázdné, bléééé :-( ()

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

O důslednosti všeho v tomhle filmu nejlépe vypovídá scéna, v níž Mário Kubec učí Kristýnu Leichtovou mluvit bez moravského dialektu, přičemž Leichtová mluví ryze "nemoravsky" a "moravsky" pronáší jen tu jednu větu, kvůli které celá scéna vznikla. Humor je pro změnu k dostání v této verzi: Petr Vondráček s oběma rukama v sádře vejde na poštu. Jedna z pracovnic za přepážkou mu řekne: "S tímhle můžeš maximálně tak louskat ořechy!" Petr Vondráček uražene odejde. Konec scény. Zbytek je něco mezi neefektivní reklamou na westernové městečko a náhodným sledem stupidních scének netalentovaných ochotníků. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Primitivní a ubohá podívaná, jejíž humor je tak plytký, že si ani nezaslouží okomentování víc než jedním slovem - odpad. Snad ze sentimentu či nějakého pohnutí při pohledu na krásné záběry z "mateřského" města Boskovic a okolí mě nutí dát alespoň jednu hvězdičku. Ostatně tu si možná zaslouží i Veronika Kubářová a Mário Kubec s pár kolegy z branže. Ovšem dělat z Moraváků negramoty, které musí spisovné mluvě naučit až herec z Prahy, to není ani vtipné, ani nápadité, to je jednoduše hloupé. U komedie bych čekal, že se budu smát humoru a vtipům, ne trapnosti daných dialogů a scén. Můj názor je, že se z takového námětu a prostředí dalo "vytřískat" mnohem víc... ()

Big Bear odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle je pětihvězdičkový odpad. Přežil jsem jen prvních 36 minut. Proboha proč něco takového vůbec vzniklo? Kdo a proč na to dal prachy ???? - ODPAD - !!!! ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 3/10 Hudba 4/10 Prostředí 5/10/// +občas krásné záběry, takže kamera celkem potěší, stejně tak potěší účast Veroniky Kubařové, Kristýny Leichtové i Petry Molnárové, vydařený casting, některé postavy jsou prostě dobře zahrané (Bohumil Klepl, Matouš Ruml), taky docela povedený trailer, který mě nalákal -samotný film toho ale o moc víc nenabídne, hlášky, vtípky a srandičky aby člověk pohledal, není to tedy tak zábavné jak jsem očekával, někteří herci nepříjemně přehrávají (Zedníček), parodie na Vinnetua to vlastně taky není a moc si toho westernu tady neužijeme. Kdyby se v kulisách rozhodli natočit westernovou komedii (něco na způsob Manituova bota), udělali by rozhodně lépe, špatná režie to taky sráží/// Ač Westernstory docela fandím, protože potenciál tu byl. Je to i pro mě spíš promarněná šance na skvělou a zábavnou komedii. Několik maličkostí opravdu povedených a líbili se mi. Celkově však film není vůbec konzistentní a nedrží moc pohromadě. Nakonec jsem vlastně rád, že jsem na to nešel do kina./// Celkem 41%/// ()

Foox 

všechny recenze uživatele

Nechtěně vtipná reklama se stopáží celovečerního filmu. Ovšem i některý nechtěný vtip, může být dostatečně vtipný, proto jedna hvězda. 30 % ()

Vančura odpad!

všechny recenze uživatele

Kdybych nedostal v práci dva lupeny na premiéru ve Slováči, nikdy bych na takovou sračku jinak do kina nešel :) Mimořádně nepovedený film, který je vyloženě zlý, nechutný, buranský, odfláklý, zbytečný, žinantní a skrz naskrz falešný. Z postavy, kterou hrál Zedníček, mi bylo zle, protože uráží všechny lidi, kteří pracují v smutném světě pohřebnictví. Samozřejmě nechybí žádné atributy moderních českých komedií, jako je product placement, všudypřítomný sex, druhořadé herecké výkony, hluchá místa, nefungující fórky a diletantský scénář. Film, u kterého jsem měl chuť se zvednout z kina a jít někam na panáka, protože naposledy jsem takto umíral trapností snad někdy u Kameňáku. Přitom to nemusel být špatný film, stačilo by jen do něj dát trochu srdce a tvůrčí invence, a ne jen točit pro prachy. Právě to, že se pro film propůjčili i kvalitní herci typu Landovský nebo Klepl, je jen dokladem toho, co dávno každý ví - herců je moc, a nějak si na život vydělat musí, takže tohle jim zase osobně nijak nezazlívám. Optimistické na Westernstory je, že větší sračku už letos v kinech skoro určitě neuvidím :) Peška zde definuje nové dno. ()

Peytl odpad!

všechny recenze uživatele

Dnes již vím, že i můj život zde ovládají nevinné malichernosti, když jsem si včera po spatření "komedie století" dal o sklenku víc, netušil jsem, že díky vyšší hladině alkoholu v krvi nevstanu dostatečně brzy na to, abych předběhl mého přítele, przniče mexických pannen, Segrestora , který zřejmě zaslechl můj třísetdecibelový upřímný smích, smrtelný chropot z přemíry vtipu a zábavy za doprovodu praskající bránice a bublin z nosu, nelenil, kopl si do infuze litr mezkaly a injekční jehlou vyryl, do svého vraždami v sebeobraně vypracovaného předloktí, vzkaz, odpad...nevídané. Nutno podotknout, že tento druh humoru vyžaduje k úplnému pochopení a stoprocentnímu vytěžení kýbl anestetik, odbornou lékařskou asistenci a otevřené okno (pokud možno od čtvrté etáže výš)...No a my už s mexikáncem VÍME a přicházíme na chuť neotřelému vtipu, díky tomu, že ležíme ve stejném špitále, tak máme času a prostoru dost a dost, třeba bodání jehel pod nehty pacošům na očním je skvělá záležitost, to je k popukání a když jsme nad ránem zastavili na ARO pár simulantům přístroje, tak jsem se smíchy poprskal a lišácky na kámoše mrkl, jak že se nám to všechno krásně daří...Film si rozhodně nenechte ujít, napoprvé ovšem nečekejte, že byste mohli pochopit jemné nuance intelektuálního humoru a bravurního herectví v podání těch nejkolosálnějších čuráků a chytrých čurákyň. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Komedie, která to hraje na typicky letní atmosféru, ale nemá v podstatě čím nadchnout. Jsem k filmu mírnější, protože prostředí westernového městečka v Boskovicích je neotřelé a malé moravské městečko je od Brna co by kamenem dohodil. Do tohoto prostředí však ne všichni herci přirozeně zapadli. Pokusy přehrávat většinu svých postav by byly k danému pojetí i adekvátní, ale řídký a roztahaný námět vystačí na dobré vtipy sotva půl hodiny, a pak dojde pohonná hmota. Nápad s angažováním slavného pražského herce, jehož kariéra jde povážlivě z kopce, do amatérského hereckého souboru, měl v sobě potenciál, ale tvůrci seznamování a adaptaci zhýčkané hvězdy s novým a hlavně svérázným prostředím, jednoduše odflákli. Vtip se prakticky dost povrchně omezil jen na slovní bariéru moravského dialektu mezi místními usedlíky a pražským hercem s vybroušenou češtinou, a to bylo asi tak všechno. Pak nějaká jalová rodící se "lovestory"a z toho plynoucí žárlivost a rozmíšky mezi dvěma soky v lásce i v práci - úspěšně adaptovaným pražským hercem a zraněným playboyem, nějaké ty pletky místního proutníka s každou sukní z okolí, krádež koz lakomým hrobařem a rádoby neurvalé, ale jen teatrální trestání synů cholerickým otcem a tak dále. Mário Kubec to hrál na civilní pojetí postavy. Petr Vondráček nezapřel svůj komický talent. Kristýna Leichtová statečně bojovala s moravským dialektem. Na Petru Molnárovou se alespoň dobře dívalo, zamrzí upozaděný Martin Havelka, zbytek herců celkem ok, ale jak už jsem zmínil, i dost přehrávali. Když to shrnu, je tahle komedie sledem více či méně podařených humorných scének v neokoukaném prostředí. Vtipy však postupně docházely a výsledkem je kravinka s chabým scénářem pro nenáročného diváka s režií inspirovanou Troškovým stylem doplněným o kvalitní kameru. 40% ()

Reklama

Reklama