Reklama

Reklama

Brahmaputra

Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 2009, 29 min

Obsahy(1)

Dramatický příběh unikátní první české raftové expedice na jedné z největších řek světa. V závěru roku 2008 uskutečnila skupina vodáků první českou expedici na jednu z největších světových řek – Brahmaputru. Složitým vyjednáváním se jim podařilo proniknout k začátku sjezdu do oblasti na hranicích Indie a Tibetu pro běžné turisty nepřístupnou. Po dramatickém začátku v extrémně obtížných peřejích se rozhodli prvosjezd přerušit. Poté, co opustili kaňon řeky, se však dozvěděli, že se několik dní předtím nevědomky dopustili přestupku, za který jsou pronásledováni indickou armádou. Před týmem morálně narušeným nehodou na řece leželo zásadní rozhodnutí – riskovat konflikt s armádou nebo sestoupit zpět do kaňonu a ve sjezdu obtížné řeky pokračovat. Po dlouhém váhání se rozhodli pro druhou variantu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

triatlet 

všechny recenze uživatele

Sebevražedné snímání boje s vodním živlem končí úsměvnou doložkou o praktikách Velkého bratra v Indii... (Expediční kamera - jihlavské kino Dukla 23.4.2011) ()

sator 

všechny recenze uživatele

Zážitek i výkon jistě adrenalinový, ale dokument to příliš neuměl zobrazit, systém nastříhaných mluvících hlav ex post fakt nemusím... Brahmaputra by se dalo do češtiny přeložit jako syn Brahmy, Brahma pak je česky něco jako Všehomír. Tedy  neměnná, nekonečná a neprojevená realita božské podstaty bytí, hmoty, energie, času a prostoru v tomto vesmíru. ()

Reklama

agassi68 

všechny recenze uživatele

Chlapci mali snahu ukázať silu rieky a zdramatizovať dej pokecom o indickom vojenskom zásahu, no tieto veci treba skrátka zažiť na vlastnej koži lebo takáto skúsenosť je neprenosná.. ()

Alvin 

všechny recenze uživatele

Pokud mělo úvodní zinscenované interview diváka pobavit, tak mě vyloženě otrávilo. Naštěstí později dojde i na opravdovou akci na divoké vodě, i tak ale někteří členové výpravy lehce hrají na kameru. Pokud by tam bylo víc záběrů z vody a míň tlachání o tom jak to „kluci“ měli v Indii těžké oproti tzv. komerčním výpravám, dal bych i o hvězdu víc. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (1)

  • „Brahmaputra“ by se dalo do češtiny přeložit jako „syn Brahmy“, „Brahma“ pak je česky něco jako „Všehomír“. Tedy neměnná, nekonečná a neprojevená realita božské podstaty bytí, hmoty, energie, času a prostoru v tomto vesmíru. (sator)

Reklama

Reklama