Parent Trap, The

Rodinný / Komedie / Drama

USA, 1961, 129 min

David Swift

• Houdini

Oscar 2 nominace: Střih, Zvuk(11.5.2004)

Skvělá komedie, která byla zremakovaná v roce 1998 (asi) jako Past na rodiče, sice slušně, ale na tohle nemá. Dívka, která hraje dvojroli dvojčat, které se seznámí na letním táboře, ale neví, že jsou sestry, si s rolí poradila dobře a jako rodinný film to nemá chybu.(16.4.2004)

Rozpočet $-miliónovTržby USA $25,150,385Tržby Celosvetovo $29,650,385(3.2.2010)

• danecek24

19. Zlatý Glóbus za rok 1961 - nominace (2) - Nejlepší film (komedie), Nejlepší herečka (komedie / muzikál) - Hayley Mills(14.1.2009)

Parent trap z roku 1998 s Lindsay Lohan v roli dvojciat Haley a Annie sa mi pacila viac. Je to moja srdcovka a dufal som, ze povodny film bude este lepsi. Dobre, ja nespochybnujem kvalitny herecky vykon Hayley Mills v tomto filme, ani spominany konflikt socialnych vrstiev, co je tu zobrazeny. Ale celkovo neznasam interiery zo 60. rokov a tento film je ich plny. Film s Lindsay Lohanovou mi prisiel milsi a napaditejsi (scena s prepichovanim usi). Herci boli krajsi, prostredie bolo krajsie, len herecke vykony slabsie. Ale osobne tu rolu povazujem za najlepsie zahranu v kariere Lindsay Lohanovej.(10.9.2007)

Moc jsem se těšila na původní verzi mojí oblíbený romantiky. Hm, v novější verzi mi vadí ty za každou cenu vtipný scény a taky někdy to přehrávání. Ve starší verzi mi zase chybí to jiskření mezi hlavními postavami. Takže budu hodnotit stejně:)(31.5.2010)

Hodně dobrý zpracování. Ale hodnotím to jen podle anglického znění bez titulků, takže jsem tomu prakticky nerozuměl.(19.7.2011)

Obě verze The Parent Trap se mi moc líbí. Tahle je ozdobená zejména výkonem hlavní představitelky, která skvěle odlišuje postavy sester Sharon a Susan a střídá bostonský akcent s čistě americkým. Výborné jsou scény s rodiči dvojčat: Maggie a Mitchem, to pak padají hlášky (Mitch: "Hey, Maggie, you look pretty good. What did you do to yourself?" Maggie: "*Do* to myself?"). Mimochodem naprosto okouzlující Maureen O'Hara v roli Maggie spolehlivě rozzáří každou scénu, ve které se objeví. Kostýmy jsou boží, já prostě šedesátá léta můžu. To vše doplněné skvělou ústřední písničkou: "Let's get together yeah, yeah, yeah, why don't you and I combine? Let's get together what do you say? We can have a swinging time..."(25.5.2012)