Reklama

Reklama

Asterix a Obelix ve službách Jejího Veličenstva

  • Francie Astérix et Obélix au service de sa majesté (více)
Trailer 1

Římské vojsko v čele s Juliem Césarem se chystá podmanit si Británii. Už se mu podařilo rozdrtit ¾ armády a královna začíná mít obavy o osud země. Povolá si na poradu Jaxitaxe, jenž jí pověděl o Galech, kteří Césara porazili pomocí kouzelného lektvaru. Kouzelná moc lektvaru spočívá v tom, že kdo ho vypije, získá neuvěřitelnou sílu. Královna zpočátku nechce Galy požádat, ale situace se stále zhoršuje, proto nakonec souhlasí. Jaxitax se tedy vydá na cestu. Galové Asterix a Obelix jsou přátelé a od náčelníka dostali za úkol udělat z jeho synovce Zničehonixe pravého muže. Zdá se, že je to velmi nesnadný úkol. Do toho přichází Jaxitax se svou prosbou o pomoc. Galové připraví celý sud kouzelného nápoje a rozhodnou se jej osobně dopravit královně. Na cestu se vydávají ve čtyřech – Asterix, Obelix, Jaxitax a vezmou s sebou i Zničehonixe, aby získal zkušenosti. Na lodi pak ještě objeví Škrabopise, který se z Indie vypravil do Británie s malým keříkem čaje a doufá, že zbohatne… Mezitím mají Římané v Británii dost práce. Britanové, jak si říkají, se nehodlají jen tak vzdát, proto se Římané rozhodnou najmout si žoldáky Normany, aby za ně udělali špinavou práci. Normané souhlasí jedině pod podmínkou, že se dozvědí, co je to strach… Pětice se dostane do Británie a Jaxitax vezme nové přátele ke své snoubence Ofélii. Jako správný džentlmen se jí už roky dvoří, ale nedovolí si k ní žádnou důvěrnost. To Zničehonix žádné obavy z porušení bontonu nemá, a protože je Ofélie pěkná dívka, políbí ji – a Ofélii se to očividně líbí. Její společnice a vychovatelka slečna Macintoshová dbá na přísné dodržování společenských pravidel, a i když není zrovna kráska, Obelixovi padne do oka. Je však velmi neohrabaný a u slečny Macintoshové nemá šanci. Římané se dozvěděli o sudu plném kouzelného nápoje a hledají ho. Parta přátel se rozhodla ho ukrýt v hospodě, aby nebyl nápadný, ale Římany to napadne také. Rozhodnou se zabavit všechny sudy a ochutnávat do té doby, až najdou ten pravý… (TV Prima)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (406)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Trochu modifikovaný animák Asterix a Britové (ten mě bavil ze všech nejvíc). Je vidět, že co je v animáku vtipný, v hraném filmu vyznívá občas dost trapně. Ale tvůrci opět zvýraznili typické rysy jednotlivých národů, a to celkem fungovalo. Bbyť proti animované verzi spoustu věcí chybělo; takže jediné, v čem je tenhle film lepší, je odvazová hudba, která je možná trochu mimo, ale zachraňuje co se dá. # [viděno: TV, 5.1] # příběh 5 | hudba 8 | humor 4 | akce 4 | napětí 0 | pustil bych si znovu 5 ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Jdu si uvařit lektvar a okamžitě vyrazím na výpravu zničit tvůrce posledních tří hraných Asterixůa Obelixů. Kam se ztratila lehkost, cit, jemný humor a estetika animované verze? Jedná z mých oblíbených Asterixovek a Obelixovek - v Británii se zde totálně przní. Byť se z ní hodně kopíruje, tak se dobré scény totálně likvidují. Jen detail - Normané/Vikingové v původní animované verzi nejsou. Stejně jako se nehodí do příběhu, tak rychle z něho zmizí. Zbytečné, nudné a nevtipné. To se dá pokračovat. Co je dále špatně? > Asterix nesympatický, Obelix vedlejší postava, příšerný dabing Britů (samé Ouh!!!), vymazán Idefix, trapné hlášky na filmy jako Star Wars či 300....Jediná výhoda jest byla v případě stopáže. Uteče to jako voda . Jsem rozmrzelý a i naštvaný, když se mi ničí oblíbené filmy z dětství. Pokud ještě zruinují i 12 úkolů pro Asterixe, pak vyhlásím válku Francii. Hodnocení OST: Řekněte prosím Francouzům, že RAMONES jsou Američané a nemají nic společného s britským punkem! Strhávám dolů 2/10 ()

Reklama

Kevin 3171 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl tuhle s prominutím "sračku" k něčemu přirovnat, možná že by Babovřesky byly ta nejlepší volba. Úchylný dabing Britů, trapné vtipy, dech Darth Vadera, no co to má být? Rozhodně ne Asterix a Obelix, ale nějaký trapný pokus o pokračování téhle Komedie. Jednoznačně nejhorší díl Asterixe a Obelixe co kdy byl natočen. Sotva 20% ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Spočiatku som bol z toho rozladený, keďže takéto spojenie súčasnosti a minulosti je nevkus, ale nakoniec mi bolo jasné, že ide o paródiu, ktorá mala práve v tej minulosti zvýrazniť nezmysly súčasnosti, či poukázať na rozdiely. Najviac pobavila v súvislosti s Vikingami viac než v súvislosti s Britániou. Sranda bola aj keď imperiálny Rím útočil na malú britskú usadlosť a hovorili, že idú dobyť teroristov, aká paralela s dnešnými imperiálnymi Spojenými štátmi americkými. Hefty a iné vtipy, či dej mali dosť paralel s inými filmami, nebolo to v ničom extra iné, akurát to vyšlo v roku, keď Británia organizovala olympiádu, predchádzajúci diel bol o olympiáde, takže tento bol zjavne len o predstavení britskej kultúry v mnohých scénach a bol multikultúrny. Názov síce má paralely s filmom o Jamesovi Bondovi, ale ochrancovia tu museli tentokrát prísť až z Gálie, keďže je to oblasť dnešného Francúzska s ktorým Briti nemajú dobré historické vzťahy, tak aj tento film slúžil ako uzmierenie. Je však zlé, ak pozerám komédiu a nezabávam sa, akurát ku koncu trocha, možno som stratil zmysel pre humor, ak som niekedy nejaký mal. Som rád, že Gérard Depardieu ešte vždy dokáže prikývnuť na tieto filmy, lebo bez neho by ozaj boli len gýčové a Béčkové, takto mi, aký taký dojem zachraňuje. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Unylé a bez nápadu, geniálního Asterixe v Británii pouze slepě a nestydatě recyklující. Vedle tradičně zdařilé atmosféry a půvabných kulis tak nakonec stojí za zmínku jen svérázný český dabing, který ale mně osobně padl do noty a nikterak mi sledování nerušil. Jestlipak to ale nebylo tím, že moc nebylo co rušit... 40% ()

Galerie (77)

Zajímavosti (24)

  • Kapitán pirátské lodi (Gérard Jugnot) v jedné ze scén křičí: "Jsem král světa!'' Stejnou větu vykřikuje na přídi parníku Jack (Leonardo DiCaprio) ve filmu Titanic (1997). (ČSFD)
  • Caesar (Fabrice Luchini) si ve filmu nenajímal Normanďany, historii by však spíše odpovídali Normané. (Jihočech)
  • Natáčení filmu probíhalo od 4. dubna do září 2011. (henrycruel)

Reklama

Reklama