Reklama

Reklama

Osamělý válečník

  • Čína Guan yun chang (více)
Trailer

Příběh generála, který se stal legendou.  Kuan Jün-Čchang, generál panovníků dynastie Chan, byl prý vlkem s duší beránka. Nazývali ho Neporazitelným, přesto válku nenáviděl. Jednoho dne padl do zajetí Cchao Cchaa, obratného manipulátora, v jehož rukách se mladý císař stal pouhou loutkou. Cchao Cchao zatoužil po tom, aby se figurkou na šachovnici jeho intrik stal i generál Kuan a snažil se ho přimět, aby bojoval po jeho boku. Po jedné z vítězných bitev, ve které Kuan znovu stvrdil mýtus o své neporazitelnosti, se však po celé říši rozletěl císařský výnos, který přikazoval, aby byl generál zbaven života. Osamělý válečník se od té doby musí vypořádat s řadou nástrah lstivých nepřátel.
V hlavní roli čínského velkofilmu plného atraktivních bojových scén uvidíte herce, producenta, režiséra a mistra bojových umění Donnieho Yena, který se tímto druhem sportu zabývá od dětství a ve filmu předvádí nadčasové choreografie ve stylu filmů Hrdina nebo Tygr a drak. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (39)

verbal 

všechny recenze uživatele

Další ťamanské Mistrovství světa v plivání do xichtu fyzikálním zákonům. Pan Yen si s kamennou tváří opět od IPmana zlepšil osobák v počtu najednou zlikvidovaných rachitických tíňanů za minutu a předvedl více letecké akrobacie než na Dni NATO. Jelikož to ti rákosnici vydávají za téměř seriózní historické drama, usuzuji, že v roce 200 n.l. stála gravitace ještě docela za hovno, nebo měli ti kungfisté nějakou skvělou, časem ztracenou příručku, jak ji popírat. Pokud byste se chtěli alespoň v mezerách mezi desetimetrovými skoky a one-man likvidacemi tisícihlavých armád pokochat nějakým tím opičím, dvorním pletichařením, věřte, že během prvních deseti minut budete totálně v prdeli a nepoznáte rozdíl mezi Yan Liangem, Meng Tangem, Kong Xiuem, Cao Caem, Zhang Liaem, Qi Langem či snad dokonce samotným Bian Xiem!! Já si na začátku prostě stanovil, že nejhnusnější záporák je prostě Kong Xiu, pojmenoval jsem si tak každého rýžožrouta, co se sral do pana Yena a myslím, že jsem to celkem trefil a parádně se nudil. Nenechte se však odradit! Pokud zvládáte teorii chaosu a jste schopni rozeznat asiaty podle míry zažloutnutí pleti, třeba si to užijete! ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to priemerný akčný historický film s Donnie Yenom, ktorý patrí medzi jeho horšie filmy. Má celkom dobrý príbeh o vynikajúcom generálovi a špičkovom bojovníkovi, ktorému nejde o bojujúce strany, ale o dobro ľudu a tak sa znepáči mnohým vplyvným ľuďom. A keďže sa rozhodne urobiť všetko preto, aby bol konečne koniec bojom, stojí proti nemu mnoho prekážok. Spracovanie nie je najhoršie, ale nie som s ním moc spokojný. Dej je síce celý čas celkom zaujímavý, výrazne hluché miesto sa tu nenájde a dá sa to bez problémov dopozerať až do konca, ale chýba tu lepšia gradácia, rovnaké pocity, ako v úvode som mal aj počas celého filmu, je až príliš priamočiary a navyše tu ani nefungujú emócie, aj keď miest, kde by mohli tu moc nie je. Akcie je tu pomerne dosť, ale výraznejšie ma nezaujala. Väčšinou sa jedná o boj proti mnohonásobným presilám, ktoré sú ale obmedzené neustálym používaním zbraní a aj to väčšinou rovnakých a aj keď až na jednu tmavú scénu sú všetky slušne natočené, chýba v nich väčšia nápaditosť, stále tie isté zbrane proti prakticky rovnakému typu protivníka. A ani prostredie sa v týchto akciách nelíši tak výrazne, aby sa musel zmeniť typ boja. A okrem toho sa tu nájdu ešte dva súboje jeden na jedného a úvodná veľkolepejšia bojová scéna. Ale veľmi ma mrzí, že tu nie je jediný súboj, kde by Donnie Yen mohol využiť aj svoje ruky pre kung-fu. Najviac sa mi páči záverečná akcia v lese, ktorá už ponúkne niekoľko slušných momentov alebo súboj v úzkej uličke. Herecké obsadenie je vydarené, Donnie Yen v hlavnej úlohe, príjemná Betty Sun a Wen Jiang. Réžia si iba splní svoju povinnosť na priemer v žánri, nič viac, takže tu som skôr sklamaný a technická stránka je už tradične vydarená. Som sklamaný, nie je to zlý film a niečo podobné som aj očakával, ale Donnie Yen si predsa len zaslúži lepšie filmy a hlavne tie, kde môže využívať svoje bojové schopnosti. Od jeho comebacku Zóna smrti je to rozhodne jeho najslabší film, kde má hlavnú úlohu. 62% ()

Reklama

Lord.Jim 

všechny recenze uživatele

Verbálek to popsal poměrně svižně (jak je jeho již klasicky milým zvykem), byť s ním ne zcela nesouhlasím, ale... Mělo-li to být historické drama, pak jsme vůbec nepochopila kdo, kde, komu a proč vládne, proč je někdo v milosti a jinej v nemilosti, jakými pohnutkami jsou vedeny postavy, prostě jsem nechápala proč dělají, to co dělají - na čí jsou straně, jestli jsou kladní nebo záporní. V těch obličejích s opičíma parukama jsem se neorientovala vůbec (moje vina) - ale na Donnieho mi nikdo šahat nebude, nebo mu pracky ulámu a hnáty urazím! Na fyzikální zákony kašlu - navíc, jak správně Verbálek píše - děj se odehrává v dávné historii a tehdy gravitace fungovala úplně jinak. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Čínský rádoby epos o Guan Yunovi se zadrhl někde v půli cesty. Velkolepá výprava je zde cítit jen v náznacích a ani akční scény určitě nejsou to pravé ořechové. Donnie Yen mi více sedne do jiného typu filmu, kde místo zbraní používá své ruce a nohy, tady vypadá, jako by chtěl mít natáčení co nejrychleji za sebou a jediný, kdo mi výrazněji utkvěl v paměti byl Wen Jiang jako Cao Cao. Větší bitvy (hlavně na začátku) působí chaoticky a místy jsem měl problém se v jednotlivých scénách vyznat, vrcholem celého filmu je tak menší souboj v hájku, zahaleném mlhou. Co se nepovedlo v akčních pasážích se povedlo v těch dramatických, při kterých jsem neměl sebemenší problém, i když měl Guan yun chang scény, u kterých jsem se vyloženě nudil. Film velkou díru do světa neudělá a ani potenciální diváci na něj vzpomínat nebudou. Čistý průměr. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zacnem tou najvydarenejsou zlozkou filmu. Bitkami. Povodne som cakal dalsi historicky megafilm s chaotickymi bitkami, kde vdaka mizernemu strihu nic neuvidime. Masovejsia bitka je tu len jedna hned na zaciatku a zvysne bitky su uz len klasicke duely jeden na jedneho obcas prelozene subojom Donnie vs. mensia skupinka, ktoru si podá k veceri. Nastastie su vsetky bitky dokonale prehladne. Kamera sa netrasie, strih je tiez v pohode. A ani tie pouzite draty, ktore tak nemam rad, prilis vyrazne nebiju do oci. Proste lahoda. Najviac sa mi pacil duel Donnie Yen vs. Andy On. Dalsi moj vysnivany duel sa mi splnil. Potom tu mame romanticku liniu ktora vobec nefunguje, lebo chemiu medzi ustrednym parom by ste nenasli ani pod mikroskopom. Nevyznamenali sa ani scenaristi, ktory im do ust vkladaju neskutocne mizerne nezazivne dialogy. No a nakoniec tu mame zapletku ohladom politickych čachrov Cao Caoa, ktora sa nam snazi natvrdo natlacit do hlavy, ze Cao Cao bol napriek vsetkym tym krutym cinom, ktore sposobil vlastne ten najvacsi dobrak pod slnkom. Mozno to je pravda, ale po niekolkych filmoch v ktorych bol vykresleny ako cistokrvny zaporak, som nedokazal akceptovat tuto snahu scenaristov. 6/10 ()

Galerie (44)

Zajímavosti (3)

  • Akční režii na filmu dělal Donnie Yen. Jako koordinátor kaskadérů na filmu pracoval Yan Hua. (Rominator)
  • Ke ztvárnění hlavní role byl režisérskou dvojicí zprvu přizván čínský herec Zhang Tielin (The Bronze Teeth IV (2008), Qian Xuesen (2012)). Ten roli odmítl. A stejným způsobem se napoprvé zachoval dokonce i Donnie Yen, když oznámil, že si není jistý, že pro danou roli je tím správným typem herce. Nabídku přijal až napodruhé, když mu bylo režisérskou dvojicí poskytnuto pobídnutí, že pro něj jako pro herce je to šance, jak prokázat své herecké přednosti nad bojovými. (Conspi)
  • Skladbou znějící v závěrečných titulcích je "Qianli Zou Danqi" Číňana Tana Jinga. (Conspi)

Reklama

Reklama