Reklama

Reklama

Osamělý válečník

  • Čína Guan yun chang (více)
Trailer

Příběh generála, který se stal legendou.  Kuan Jün-Čchang, generál panovníků dynastie Chan, byl prý vlkem s duší beránka. Nazývali ho Neporazitelným, přesto válku nenáviděl. Jednoho dne padl do zajetí Cchao Cchaa, obratného manipulátora, v jehož rukách se mladý císař stal pouhou loutkou. Cchao Cchao zatoužil po tom, aby se figurkou na šachovnici jeho intrik stal i generál Kuan a snažil se ho přimět, aby bojoval po jeho boku. Po jedné z vítězných bitev, ve které Kuan znovu stvrdil mýtus o své neporazitelnosti, se však po celé říši rozletěl císařský výnos, který přikazoval, aby byl generál zbaven života. Osamělý válečník se od té doby musí vypořádat s řadou nástrah lstivých nepřátel.
V hlavní roli čínského velkofilmu plného atraktivních bojových scén uvidíte herce, producenta, režiséra a mistra bojových umění Donnieho Yena, který se tímto druhem sportu zabývá od dětství a ve filmu předvádí nadčasové choreografie ve stylu filmů Hrdina nebo Tygr a drak. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (39)

predators 

všechny recenze uživatele

Další čínské válečné historické drama. Kolikáté už? Jo, jasně, Čína je poměrně velká země a její historie jistě nabízí spoustu podnětů k zfilmování, ale né všechny za to stojí. Generál Guan byl možná válečnou osobností, která už se s mečem narodila, ale jinak jeho životní příběh zeje prázdnotou. Akční scény v čele s Donnie Yenem mají náboj a naštěstí vyplňují prázdná místa, kterých je zde dostatek. 55% ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to priemerný akčný historický film s Donnie Yenom, ktorý patrí medzi jeho horšie filmy. Má celkom dobrý príbeh o vynikajúcom generálovi a špičkovom bojovníkovi, ktorému nejde o bojujúce strany, ale o dobro ľudu a tak sa znepáči mnohým vplyvným ľuďom. A keďže sa rozhodne urobiť všetko preto, aby bol konečne koniec bojom, stojí proti nemu mnoho prekážok. Spracovanie nie je najhoršie, ale nie som s ním moc spokojný. Dej je síce celý čas celkom zaujímavý, výrazne hluché miesto sa tu nenájde a dá sa to bez problémov dopozerať až do konca, ale chýba tu lepšia gradácia, rovnaké pocity, ako v úvode som mal aj počas celého filmu, je až príliš priamočiary a navyše tu ani nefungujú emócie, aj keď miest, kde by mohli tu moc nie je. Akcie je tu pomerne dosť, ale výraznejšie ma nezaujala. Väčšinou sa jedná o boj proti mnohonásobným presilám, ktoré sú ale obmedzené neustálym používaním zbraní a aj to väčšinou rovnakých a aj keď až na jednu tmavú scénu sú všetky slušne natočené, chýba v nich väčšia nápaditosť, stále tie isté zbrane proti prakticky rovnakému typu protivníka. A ani prostredie sa v týchto akciách nelíši tak výrazne, aby sa musel zmeniť typ boja. A okrem toho sa tu nájdu ešte dva súboje jeden na jedného a úvodná veľkolepejšia bojová scéna. Ale veľmi ma mrzí, že tu nie je jediný súboj, kde by Donnie Yen mohol využiť aj svoje ruky pre kung-fu. Najviac sa mi páči záverečná akcia v lese, ktorá už ponúkne niekoľko slušných momentov alebo súboj v úzkej uličke. Herecké obsadenie je vydarené, Donnie Yen v hlavnej úlohe, príjemná Betty Sun a Wen Jiang. Réžia si iba splní svoju povinnosť na priemer v žánri, nič viac, takže tu som skôr sklamaný a technická stránka je už tradične vydarená. Som sklamaný, nie je to zlý film a niečo podobné som aj očakával, ale Donnie Yen si predsa len zaslúži lepšie filmy a hlavne tie, kde môže využívať svoje bojové schopnosti. Od jeho comebacku Zóna smrti je to rozhodne jeho najslabší film, kde má hlavnú úlohu. 62% ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Čínský rádoby epos o Guan Yunovi se zadrhl někde v půli cesty. Velkolepá výprava je zde cítit jen v náznacích a ani akční scény určitě nejsou to pravé ořechové. Donnie Yen mi více sedne do jiného typu filmu, kde místo zbraní používá své ruce a nohy, tady vypadá, jako by chtěl mít natáčení co nejrychleji za sebou a jediný, kdo mi výrazněji utkvěl v paměti byl Wen Jiang jako Cao Cao. Větší bitvy (hlavně na začátku) působí chaoticky a místy jsem měl problém se v jednotlivých scénách vyznat, vrcholem celého filmu je tak menší souboj v hájku, zahaleném mlhou. Co se nepovedlo v akčních pasážích se povedlo v těch dramatických, při kterých jsem neměl sebemenší problém, i když měl Guan yun chang scény, u kterých jsem se vyloženě nudil. Film velkou díru do světa neudělá a ani potenciální diváci na něj vzpomínat nebudou. Čistý průměr. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Donnie Jen v roli, ktorá mu celkom pasuje, vyniká samozrejme v osobných súbojoch, trochu menej už v herectve. Naštastie je tento honkonský veľkofilm postavený hlavne na akcii a tá je parádna. Súboje Jena (aj s použitím špeciálnych efektov samozrejme) vyzerajú nadmieru komfortne (samostatné súboje by som ohodnotil aj piatimi hviezdami). Vypichol by som súboj v okrúhlej úzkej uličke. Celkový príbeh je o čosi menej chaotický ako v podobných honkonských historických filmoch, aj mená postáv a ríší som začal registrovať ešte pred polkou stopáže, ktorá je v primeraná a nenudí. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Donnie Yen v tomto historickém dramatu ztvárňuje postavu hrdiny, který je ultimátní stroj na smrt. Když už nikdo neví jak zvrátit bitvu, je pověřen právě on, aby tak učinil. Donnieho hrdina je jeden z největších frajerů akčních filmů historie. Nikdo proti němu nemá nejmenší šanci. Stovky vojáků si dává k snídani, experty v martial arts k obědu a speciální zabijácké jednotky k večeři. Běžní nepřátelé utíkají před ním z bitev. Vymlátí vojenskou usedlost čítající asi 100 vojáků, otrávený jedem, tak, že zde nezůstane nikdo živý ... Postava jeho hrdiny je zasazena do historické Číny, kdy kvůli strachu z jeho schopností, se stane štvancem a je nucen zabíjet vše živé, co se mu postaví do cesty. Akční scény, které si Donnie sám tvořil, vynášejí film do pomyslného martial arts nebe!! Tentokrát se bojuje hlavně se zbraněmi (o to ještě lepší pro mne akční scény byly). Bohužel příběh a tragický úděl hrdiny spojuje nevýrazná omáčka, která mi nedává možnost dát plné hodnocení. I tak se jedná o úžasný film. Perfektně natočený s výrazným rozpočtem, úžasný vizual, kamera. Prostě super. Všem milovníkům Donnieho a excelentní akce jen doporučuju. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (3)

  • Ke ztvárnění hlavní role byl režisérskou dvojicí zprvu přizván čínský herec Zhang Tielin (The Bronze Teeth IV (2008), Qian Xuesen (2012)). Ten roli odmítl. A stejným způsobem se napoprvé zachoval dokonce i Donnie Yen, když oznámil, že si není jistý, že pro danou roli je tím správným typem herce. Nabídku přijal až napodruhé, když mu bylo režisérskou dvojicí poskytnuto pobídnutí, že pro něj jako pro herce je to šance, jak prokázat své herecké přednosti nad bojovými. (Conspi)
  • Skladbou znějící v závěrečných titulcích je "Qianli Zou Danqi" Číňana Tana Jinga. (Conspi)
  • Akční režii na filmu dělal Donnie Yen. Jako koordinátor kaskadérů na filmu pracoval Yan Hua. (Rominator)

Reklama

Reklama