Reklama

Reklama

Sintel: Příběh draka

(neoficiální název)
  • Nizozemsko Sintel
Animovaný / Krátkometrážní / Fantasy
Nizozemsko, 2010, 14 min

Režie:

Colin Levy

Scénář:

Esther Wouda

Osamělá dívka jednoho dne při hledání jídla objeví zraněné dračí mládě. Začne se o něj starat a společně přežívají. Jednoho dne ale během hry dráčka napadne dospělý drak a odnese ho neznámo kam. Dívka se proto vydá na dlouhou a nebezpečnou pouť, aby svého draka zachránila... (tomeek)

Recenze (191)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Dojemná pohádka,která fascinuje svým vizuálem,pokud vemete v potaz že na tom makala parta nadšenců s poloprofesionálním programem nadace Blender.Příběh je sice děsně předvídatelný a žádné šokující know-how vás nečeká,ale je to hezky napsané,neurážející,zábavné a dojemné....dokonalá pohádka dalo by se říct.70%. ()

Benedygtus 

všechny recenze uživatele

Zvlastni jak plnohodnotny pribeh, ktery bych si umel predstavit i jako jeden a pul-hodinovy film se vejde do 15 minut, ba ani to ne...nebudu se zaobirat tim jak a cim to bylo vytvoreno, ale musim uznat, ze to je vcelku hezky ztvarneno! 4* jsou akorat, bid me prijde trochu smesne, ze stejne hodnoceni jsem dal i americkym velkofilmum za nemale penize. ()

Reklama

sirien 

všechny recenze uživatele

Nádherná animace... a nádherný příběh. A nemálo sugestivní, upřímně přiznávám, že to jak to je smutné a přesvědčivé zároveň je důvod, proč jsem si to pustil jen párkrát. Nicméně kvůli tomu to nezavrhávejte, končí to poměrně hezky :) Rozhodně stojí za to - má to nápad, má to poměrně košatý děj, překvapí (hned několikrát) a vůbec je to krásně udělané. ROZHODNĚ to je kouzelnější, než hromada jiných věcí s draky. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Nápad zaujímavý, animácia väčšinou pekná, aj keď priestor na zlepšenie by bol, záver trochu na taký kraťas nečakaný. K postavám a ich motiváciám sa bohužiaľ nedá za taký krátky čas vybudovať adekvátny vzťah, aby na nich záležalo a boli originálne. Niečo podobné zvláda oveľa lepšie Genndy Tartakovsky v jeho Primal. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Krátkometrážní snímek. Mladá dívka najde na střeše domu malého a osamoceného draka. Rozhodne se, že mu pomůže a že spolu zažijí spousty dobrodružství. Jednoho dne však malého dráčka sebere jeho matka. Dívka se tedy vydá do dalekých končin draka najít. Když dorazí na místo, kde drak přebývá. Rozhodne se malého dráčka vysvobodit, ale nedopatřením vzbudil jeho matku. Nastane bitva mezi dívkou a drakem. Dívka nad drakem zvítězí a když drak umírá, tak si dívka uvědomí, že zabila svého dračího přítele, kterého se ujala, když byl ještě malý. Velmi emotivní podívaná s nádherným příběhem. Ke shlédnutí zde. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • V souvislosti s filmem vznikla i hra "Sintel The Game", oficiálně oznámena 12. května 2010 na Blenderartists.org. (Hem.m)
  • Práce začaly v květnu 2009. Film byl oficiálně uveden 27. září 2010 na filmovém festivalu v Nizozemí. On-line verze byla k dispozici ke stažení 30. září 2010 a během několika týdnů byl film zhlédnut více než 1 000 000krát. (Hem.m)
  • Snímek slouží k propagaci freewarového programu Blender, který se využívá k tvorbě 3D grafiky. Účelem bylo ukázat, že i s programem, který je zdarma ke stažení, lze tvořit hodnotné výstupy. (Bobik99)

Reklama

Reklama