Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nejúspěšnější muzikál v historii České republiky poprvé na DVD! Děsuplný příběh plný romantiky, strachu, ale i nekonečné lásky! Skladatel Karel Svoboda, libretista a textař Zdeněk Borovec, choreograf Richard Hes a režisér Jozef Bednárik vytvořili mimořádné představení, které se stalo významnou kulturní událostí. Obnovená premiéra Draculy se konala 5.2.2009 v Divadle Hybernia s Danielem Hůlkou a řadou původních i nových hereckých představitelů. Záznam této nové verze představení vychází na 2DVD a jeho špičková kvalita je mimořádným diváckým zážitkem. Diváka nadchne geniální hudba Karla Svobody, vynikající pěvecké, herecké či taneční výkony a bohatá výprava. Nechybí ani dokument o přípravách muzikálu a další bonusy. Mystický příběh hraběte Draculy plný romantiky, strachu, ale i nekonečné lásky se rozvíjí i v tomto muzikálu. Jeho děj prochází mnoha staletími od tragických momentů, kdy touha po moci zničí Draculovo pozemské bytí a prokletí z něho učiní navěky po krvi toužícího vampýra. Během dlouhého času se jeho myšlenky a názory na svět mění. Z krvelačného válečníka se stává sarkastický filosof. Jeho příběh pokračuje přes naší současnost a končí v přesně neurčené budoucnosti. Představení plné kouzel, lásky a krvavých soubojů je vrcholem české muzikálové produkce! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (26)

Limetka_M odpad!

všechny recenze uživatele

Uff ... To, co dělalo Drákulu Drákulou zde prostě není ... Chybí tomu emoce, cit, herecké výkony a koneckonců o zpěvu také moc nemůžeme mluvit. Postrádá to jakoukoli noblesu, lehkost, nemá to to "něco" , co jsem si na původní verzi zamilovala. A to něco je právě to vložení hercova srdíčka do role. To je to něco navíc, co miluji na divadle a muzikálech. Dan už na to nestačí, jeho herecký projev je sice dobře nastudován, ale člověku nic nepředává a celé to působí křečovitě. Hlasově také slabé. (O Mariánovi snad raději ani neluvím -to bylo vedle jak ta jedle, Pepa se mi celkem líbil), kněz neumí zpívat a okamžik prokletí Drákuly naprosto nefunguje. Láska Adriany a Drákuly neexistuje - ničemu jsem nevěřila. To samé vztah Lorraine a Drákuly ... A to porno v druhé půlce muzikálu? Působí to až vulgárně. Celé to zabalíme do honosných kostýmů, zmodernizujeme hudbu a lidi si z toho sednou na zadek! Jedinou hvězdičku by si snad zasloužila úžasná hudba pana Svobody, ale bohužel jsem tímto počinem tak znechucená, že nemohu jinak, než odpad. ()

lucij68ee14 

všechny recenze uživatele

Návrat muzikálu Dracula přinesl velká očekávání. Tato verze, která se objevila na prknech divadla Hybernia však již není tolik tím, na co jsme byli u Draculy zvyklí. Prvotní verzi je prostě těžké překonat. Zkrácená verze muzikálu ublížila, druhé dějství v čele s "gangem" je parodií na původní. I když se v tomto zpracování objevilo mnoho herců z prvotního Draculy, který se hrál v kongresovém centru, moc mě nezaujalo. Mnohem víc se mi líbí verze, která se hraje od roku 2015 v Karlíně a kterou jsem viděla již dvakrát. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Proti původní verzi slabší. Kostýmy a kulisy jsou tu sice na první pohled bohatější a snad i zdařilejší, ale absence Lucie Bílé či Jiřího Korna byla znatelná. Stejně tak jsem nepochopil měnícího se šaška, resp. jeho obsazení. Aleš Háma? Zpívat umí, to mu neberu (pokud vím, tak má/měl kapelu s D. Gondíkem), ale rozhodně to není zpěvák, který by měl a mohl zastoupit velikány typu Korn nebo Trapl. A celkově postrádalo logiku přeobsazování této postavy v rámci jednoho představení. Hůlka však v roli Drákuly stále skvělý. Díval jsem se i na videa, kde jej alternoval Vojtek a Vojtko a taktéž byli výborní. ()

Tunri 

všechny recenze uživatele

Koukám si tak na tuto novou verzi...Trapl jako šašek, dobrý, spokojená. Absolonová, OK no, když to musí být. Začíná část z budoucnosti. Choreografie zvláštní, rozházená, kostýmy nic moc a celá scéna působí trochu trapně. ALE PAK přichází HÁMA a celýmu muzikálu dává úplně jiný směr, já tu zírám a rychle to vypínám. No uznejte, copak by v původním znění mohl být "zpěvák" jako Háma? Zvědavost mi nedá, koukám dál a zklamání pokračuje. Já si pamatuji, že ten muzikál měl ráz, tajemnou atmosféru s lehce erotickým nádechem. Ale tohle je snad až moc moderní. Div tam vedle toho pisoáru na pódiu nejsou nasprejovaný kosočtverce. Co je sexy na tanci kolem pisoáru? Nicméně oceňuji ze 2/3 stejné obsazení nymf, které byly skvělé už tenkrát a jsou skvělé stále. Ještě dopíšu: Tenhle Nick byl totálně mizernej, fakt velký špatný. A pak ta animace toho dvacetimetrovýho dítěte, o moc horší už to být nemůže. Kolik ušetřili na motorkách na pódiu, vrazili do obřího dítěte. A novýho songu. ()

JosefTomas 

všechny recenze uživatele

Absolutně nechápu předělání. Zpěváci/herci, až na pár výjimek stojí za nic. Změna obsazení absolutně nepochopitelné, ale chápu, že se dnes talentovaní lidé, kteří by něco uměli, je dnes jako šafránu, takže to bylo celkem obtížné. O proti původní herci, jde o absolutní průšvih. Naštěstí hudba stále svěží. 40% ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Jedná se o nové zpracování Draculy (1996), tentokráte ve verzi pro Divadlo Hybernia, kde se představení hrálo od 5. února 2009 do 28. května 2011. (Pluto_petr)

Reklama

Reklama