Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tanečný klub je stále otvorený a dve tanečnice, Mae (Marilyn Monroe), sú už pomerne vyčerpané. Každá si chce nájsť tú pravú lásku. Peggy zistí, že sa o ňu zaujíma bohatý nápadník Randy Carroll (Rand Brooks), a preto sa s ním dá dohromady. Jej matka sa však obáva, že triedne rozdiely medzi nimi môžu viesť k nepríjemným dôsledkom. (AdamCritic)

(více)

Recenze (2)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Marilyn Monroe ve své první velké roli hraje královnu burlesque, která se snaží prolomit rodovou smůlu. Věří, že i přes své povolání má nárok na manželské štěstí... Ladies of the Chorus jsou velice zajímavou produkcí Columbie, krása střídá nádheru, ten klasický feeling 40. let je stále přítomný. Námět je sice okoukaný, některé scény jsou jen vycizelovanou verzí již mnohokrát viděných situací, zápletku z květinářství našinec zná například ze Soboty Václava Wassermana, ale tím si nemusíme zážitek jakkoli kazit. Sama Monroe je tu velice příjemná, herecky, pohybově i pěvecky nadaná a zdaleka ještě není tak umělá jako později v dobách své největší slávy. V monografiích na téma Monroe se můžeme dočíst, že ačkoli Ladies of the Chorus měly úspěch a ekonomicky taky zabraly, tak s ní Columbie smlouvu už neobnovila a dalších pět let musela doslova škemrat o každou práci pod značkou 20th Century Fox. Hollywood psal romány i v zákulisí... ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Příjemný muzikálek, v němž hraná čísla střídají ta taneční a zpívaná. Marilyn opravdu přirozená. ()

Reklama

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • Původně hlavní hvězdou filmu byla Adele Jergens a jméno Marilyn Monroe bylo až druhé, ale po té, co se MM více prosadila (mmj. v souvislosti s aférou s nahým kalendářem v roce 1952), byl film znovu uveden se jménem MM před názvem filmu a jméno Adele Jergens se propadlo mezi ostatní herce.  Původní slogan "See the dollies from the follies turn the bluebloods into redbloods!" nahradilo zvolání "The girl everybody's talking about!" (NinadeL)

Reklama

Reklama