Reklama

Reklama

Novinka Roba Zombieho nás zavede do současného Salemu, jehož obyvatele navštíví démonický, 300 let starý sabat čarodějnic. Jak sladká bude pomsta za kruté masové upalování z konce 17. století? (ČSFD.cz)

Videa (1)

Trailer

Recenze (150)

maddy 

všechny recenze uživatele

Áno, rozumiem, že Zombieho réžia je príliš osobitá a rozhodne nie je pre každého, ale po tom, čo remaku Halloweenu vtisol v roku 2007 (a následne 2009) tú správnu nekompromisnú, neistú, občas až zvrátenú (hlavne Halloween 2) atmosféru si získal moje sympatie. Na jeho osobitný počin The Lords of Salem, pri ktorom ho už nijako neusmerňovala pomyselná ruka štúdia, ale mohol svoje režisérske vízie realizovať len a len podľa vlastných predstáv, som bol skutočne zvedavý. Nuž výsledok je len jeden chaotický blivajz, ktorý sa tak urputne snaží byť niečo ako „art-horror“, že pritom zabúda na všetky atribúty, ktoré robia horor hororom. Je tu síce tá zlá, neistá atmosféra, kedy divák nevie čo očakávať, kam bude situácia eskalovať, aký nepríjemný zážitok čakať s pribúdajúcimi minútami, ale keď sa ani po pol hodine nezačne nič výrazné diať a omieľa sa ten istý koncept stále dookola, snímok upadá do sterility, nudí a rozpadá sa do nezmyselného guláša. Samotný záver je už poriadny „mind-fuck“ (bohužiaľ, v tom negatívnom zmysle slova), pri ktorom Zombiemu evidentne vlhnú spodky, ale ostatným to je tak akurát šum a fuk, čo sa na obrazovke odohráva. CELKOVO: 1,5* nevýrazný a nudný guláš, ktorý silou mocou chcel byť akýmsi „art-horrorom“, avšak neponúka ani minútu strachu, ani výrazné gore, ani žiaden príbeh, len jeden úchylnejší výlet do mysle Roba Zombieho. Pár bodov za neistú atmosféru v prvej polovici snímku a nepríjemnú hudobnú zložku. Inak sme si tento krát s Robom vôbec neporozumeli. PS: dôkaz, že niekedy je absolútna tvorivá sloboda skôr na škodu ako na úžitok ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

první půlka hodně dobrá se slušnou atmosférou a celé je to takové líbívé a baví.Bohužel půlka druhá všechno dokonale zazdí a na úplném konci začně pekelně otravovat a je už úplně jedno co se komu stane,nebo nestane.Pokud by Zombie dokázal udržet laťku nastavenou první polovinou bylo by to velmi příjemné překvapení,takhle to všechno vyšumí do ztracena...50% ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Rob Zombie je nepochybne zaujímavý režisér, no jeho ambície prekonávajú jeho reálny talent (čo bolo do očí bijúce pri Halloweenoch). Lords of Salem je psychedelická pocta satanistickým hororom zo 70s a konca 60s, no bohužiaľ snaha padá pre Zombieho neschopnosť rozprávať príbeh a pre jeho obsesiu raz skvelými, raz smiešnymi (záver s dildami) no skoro vždy samoúčelnými psychedelickými scénami. To najlepšie vidieť na prítomnosti niekoľkých wake-up scenes, tak typických pre kolíziu absencie umu rozprávačstva a sklonu k predvádzaniu sa snovým vizuálom. Príbeh nikam nesmeruje iba prekračuje na jednom mieste a vyvrcholenie filmu vyfučí do vetra. V konečnom dôsledku Lords of Salem nie sú ani tak retro 70s satan horor ako skôr Marilyn-Manson-like videoklipom natiahnutom na stopáž celovečerného filmu. V niektorých momentoch je to teda pôsobivé, no film ako celok je zapadnutý prachom už teraz v čase jeho vydania. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Pomalé, nevzrušivé, přinejmenším tedy oproti předchozí Zombieho tvorbě. Spíš než intenzivní je to místy hlasité. A spíš než tajemné nesoustředěné. Popkulturní odkazy leda do počtu. Přitom tak atraktivní téma! Nechápu, jak to Zombie, kterého jsem si za krátkou chvíli stihl oblíbit, mohl dotáhnout k takovému standardu. ()

lillien 

všechny recenze uživatele

Začátek se tvářil docela atmosfericky a nadějně, ale postupně se to začalo podivně mrvit, seklo se to v jakési rádoby artové, satanistické fantasmagorii a ve finále mi Lordi evokovali pouze výtvor nějakého zhuleného, novodobého hipíka. Na hony vzdálené od mých přehnaných očekávání solidního hororu. Satan byl děsivý asi jako Karel Heřmánek v S čerty nejsou žerty, Zombieho stará má sice pěknou prdel, ale look dredaté fetky s hipster brejlema sám o sobě neutáhne chabý děj a několik ublábolených babizen (které se bohužel taky svlékly) nestačí na to, abych plna bázně periodicky bořila hlavu do hrudního porostu spoluležícího diváka. Vůbec nechápu, proč se Rob víc neutrhl ze řetězu a uhnul takový pěkný potenciál tímhle psychedelickým směrem. Plně docenit toto dílo zřejmě od diváka vyžaduje víc kyseliny lysergové v krvi. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (18)

  • Bruce Dern musel kvůli sporům opustit film a byl nahrazen Brucem Davidsonem. (hladass)
  • Ve filmu nebyly použity žádné digitální efekty. (hladass)

Reklama

Reklama