Reklama

Reklama

Novinka Roba Zombieho nás zavede do současného Salemu, jehož obyvatele navštíví démonický, 300 let starý sabat čarodějnic. Jak sladká bude pomsta za kruté masové upalování z konce 17. století? (ČSFD.cz)

Videa (1)

Trailer

Recenze (150)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Někdy je dobré si před filmem přečíst zdrcující komentáře (je to lepší než pochvalné), jelikož pak člověk nic světoborného nečeká. A já se dočkal příjemné jízdy, na kterou měla jistě vliv spousta filmů, ale mně to nevadilo. Postavy bez obličejů a halucinogenní sny jakoby vypadly z Jakubova žebříku, tři starostlivé ženy přišly jistě z Rosemary má děťátko, tahání střev zaživa se nejspíš Robovi zalíbilo v Cele a to, co pak z břicha vyběhlo..., nu, sen z Mouchy se vynořil okamžitě. Některé obrazy byly vyloženě krásné - vstoupení do pokoje č. 5, který se proměnil v barokní svatyni, nebo cesta peklem. Celý film je dějově hodně blízký právě snímku Rosemary má děťátko. Velké plus je hudba - Velvet Underground (Venus in furs, All Tomorrow´s Parties), Rush (The Spirit of Radio) či klasika od J.S.Bacha a W.A.Mozarta. Líbilo se mi herecké obsazení, snad jen nahaté báby působily spíše komicky, než děsivě. Film ostatně příliš strašidelný není (nejvíce mě asi děsil pravopis v titulcích, ale zaplaťbůh za ně), občas má však příjemnou atmosféru. Jistě, Vyvrženci pekla ani Dům tisíce mrtvol se nekonají, jenže každý den holt nemůže být posvícení... ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

The Lord of Salem je veľmi osobitý Zombieho film, nad ktorým mal voľnú ruku a producentský systém nemal naňho dosah. Preto naozaj nechápem ako sa mohlo stať, že typický Zombieho rukopis sa vytratil a nahradila ho akási osobná artová spoveď bez príbehu. Výtvarné riešenie scény je jediné čo zachraňuje tento film, ktorý v podstate nemá žiadnu myšlienku, žiaden dej, žiadne posolstvo a nezanecháva žiaden trvalejší dojem. Emocionálny dopad, ktorý by mohol nenechať diváka chladným sa nevyskytuje, za čo s najväčšou pravdepodobnosťou môže absencia krvavého násilia, ktoré sa tak-nejak musí vyskytovať v Zombieho filmoch. V konečnom dôsledku je tento počin dlho očakávaným kúskom, ktorý sklamáva a takmer nenapĺňa žiadne hororové atribúty. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Nezdá se vám ten hostinský nějakej rohatej? Čekejte (Velkopopovického) kozla v pekelném lokále. Služebníci pekla roznášejí své pekelné buřty a Rob Zombie k tomu pouští metalovou muziku. Rádiové moderátorce Heidi kdosi pošle do práce vinyl s tajemnou hudbou nazvanou "Páni ze Salemu", která místní ženy dostává při jejím poslechu do transu. V domě, kde bydlí, se nikdo nechce nastěhovat do bytu číslo 5. Za vším je dávná kletba upálených uctívaček Satana ze středověkého čarodějnického kultu. Za celou exekucí stojí jistý reverend Hawthorn, jehož kořeny vedou až do současnosti. Ještě že má pan režisér takovou pohlednou ženu, protože jinak by se nebylo ani na co dívat. Sheri Moon Zombie v nové obrýlené image a s dredy nijak neztrácí s celkovým pojetím filmu, u kterého excentrický režisér tentokrát poměrně slevil ze svých extrémů, a tím také film zbavil toho, co jeho díla dělá zajímavými a především vymykajícími se z běžné hororové produkce. Svůj film pojal do ponurého až tmavě depresivního hávu, který občas funguje, ale při svém táhlém tempu se spíše dostavuje nuda. To je prvek, který u jeho předchozích filmů neznám. Film na mě působil kolovrátkovým stylem a stále se nedokázal patřičně rozjet a odpoutat se od své vlažnosti, povětšinou protkané obskurními obrázky a polonahou Sheri. Negativní dopad také měla jeho předvídatelnost. Některé scény zapůsobily a některé prošly bez odezvy a opětovně jsem nabyl dojmu, že pro film byly často zdržující a rozvleklé. Rob Zombie se pokusil o svůj nejkomplexnější horor v poměrně nepříliš stravitelné scenáristické formě, jejíž byl sám autorem, a je škoda, že při svém přemrštěném podání, se tento film stal i jeho nejrozvleklejším, i když poměrně pozoruhodně natočeným. 60% ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Po velkou část filmu jsem byl přesvědčen o čtyřech, neboť mě to bavilo, Zombiemu se povedlo vytvořit dokonale nepříjemnou atmosféru, proloženou příjemnými filmovými odkazy (Plakát z Cesty na měsíc, noir Kansas City Confidential v telce ...), skvělá hudební stránka atd. To všechno bylo super, ale potom se jaksi ke konci ten film rozpadl. Je to paradoxní ale ve většině čarodějnických filmů mi vadí právě ty čarodějnické rituály, které se zdají být jaksi nepovedené a tak tomu bylo bohužel i tady. Řekněme, že převážná část filmu (cca 70 - 80 minut) byla velký zážitek a pak to prostě celé šlo někam do ztracena. Škoda, ale zase ne průser. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jo, tyhle satansko-démonické horrory, to je můj šálek kávy. A Zombie mi přesně kápl do noty. Pravda, ten konec jsem pobíral trochu déle, ale nakonec pobral a došel k tomu, že je to výborný závěr celého odvyprávěného příběhu. Zombie docela ujel na vizuální stránce filmu, čímž si tu a tam docela vypomohl tam, kde ztrácel dech s příběhem, ale nakonec je to jen dobře. Ale i ten příhěh je fajn. A k tomu výborná hudba, natolik výborná, že jsem po hodně dlouhé době sjel i závěrečné titulky a to moc často nedělám. Chci soundtrack. Já Zombieho docela můžu a byť jsem po shlédnutí traileru očekával trošku něco jiného, rozhodně nejsem zklamaný. Ba právě naopak. Za mě naprostá spokojenost. Naprostá natolik, že mě svrbí prst abych tam přihodil i tu poslední hvězdičku. Uznávám ale, že, jak je tady často zmiňováno, asi to není film jen na jedno podívání. Tohle chce asi více chvil ztrávených společně. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (18)

  • Bruce Dern musel kvůli sporům opustit film a byl nahrazen Brucem Davidsonem. (hladass)
  • Sheri Moon Zombie zpočátku nechtěla hrát ve filmu, proto se rozhodl Rob Zombie obsadit do role Heidy herečku Leslie Mann (kvůli podobnosti se Sheri Moon Zombie), která tuto možnost odmítla s tím, že se neumí srovnat s postavou a není to typ postavy, které zvykne hrávat. Později se v roli Heidi objevila Sheri Moon Zombie. (lucius789)

Reklama

Reklama