Reklama

Reklama

VOD (1)

Když bývalý newyorský policajt na útěku Nick Cassidy (Sam Worthington) vstoupí do lobby hotelu Roosevelt v New Yorku, vyjede do jednoho z nejvyšších pater budovy a vyleze na římsu, ohrožuje víc než svůj vlastní život. Na nějakou dobu se zastaví celé město a to včetně několika velice nervózních lidí s velkým tajemstvím. Cassidyho rozhodnutí nevytvoří pouze mediální bouři, ale také zapeklitou situaci pro policejní psycholožku Lydii Spencer (Elizabeth Banks), která se ho snaží přesvědčit, aby neskákal. Čím víc se o to snaží, tím víc jí začíná docházet, že Cassidy má možná v plánu úplně něco jiného než sebevraždu. Že by to mělo něco společného se záhadným projektem, na němž pracuje jeho bratr? Nebo s tajným jednáním jednoho z nejvlivnějších obchodníků New Yorku (Ed Harris)? Během Cassidyho odvážného kousku začíná postupně zapadat jeden dílek puzzle do druhého. Z příběhu zkompromitovaného poldy, který se snaží dokázat svou nevinu, se stává něco zdaleka víc šokujícího. Najednou je v sázce mnohem víc než život jednoho muže stojícího na římse. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (447)

POMO 

všechny recenze uživatele

Spojenec Spika Leeho bez mozgu. Naivný thriller, ktorý chce stavať na premyslenosti a držaní kroku pred divákom, ale dosahuje opačný efekt - od prvotných náznakov nelogiky, cez kadenciu klišé až po nechcene smiešne finále, ktoré robí z diváka blba. Pričom nie je myslené ako paródia a tvári sa byť naopak vychytralo cool. Technicky profesionálna práca, ale scenár je mimo v náväznosti scén, a režisér aj vo vedení hercov (obzvlášť Elizabeth Banks, ktorej akoby ani nikto nepovedal, čo má v ktorej scéne hrať). ()

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Začíná li vám růst kolem krku předkožka a na temeni se objevovat vyústění močové trubice, je to film přesně pro vás! Pokud ne, bude se z vás tohle veledílo všemožně snažit toho čuráka udělat! Nejen, že prudce orginální scénář naškrábal v rámci terapie nějaký pacoš s alzheimerem a autobus s dramaturgy měl zrovna ošklivou nehodu někde u Mullholand drive, ale navíc tak odpudivé obsazení se někomu povedlo naposledy u Planety opic. Jeden pomalu ani neví, kdo se mu má dřív hnusit, jestli australský jeliman s obličejovou obrnou, testosteronová policistka, u níž chybělo jen to, aby se začala v záběru škrábat na koulích, nevzhledný anglický ušatec či špatně nabalzamovaný Harrisovic Éda. Snad jedinou výjimkou je ta čerstvá mexická pipka, která by po pár letech hereckých kurzů mohla někomu způsobit třeba i strnutí šíje. Teda pokud nebude nějak divně kašlat... Takže stručně shrnuto: Ten film je nudná, bezduchá, dementní a špatně zahraná .... No, kdybych teď napsal pičovina, mohl by mě zase nějaký katolík naprášit, proto střídmě a moudře volím, že se mi prostě velmi nelíbil. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Dvě super sexy šťabjazny v jednom filmu, to voceňuju, poněvadž v týhle těžký době, jsou hezký holky poslední naděje na hezký chvíle. Samotnej film sice na vysoký škole logický flákal docházku jak to jen šlo, ale ten drive a tah na bránu mu upřít fakt nelze. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Muž na hraně mi připomíná stylově Telefonní budku. Je to prostě chlápek, kterej chce, oficiálně, skoncovat se životem a tak si vleze na římsu domu, kde pod ním je bůhví kolik set metrová propast a dělá tím velký poprask až na dvacátou Avenue v New Yorku. Ne všechno je ale tak jednoduchý, jak se zdá být a ani tenhle film nebude jenom o té jedné pitomé hraně. Každopádně i tak musím říct, že tvůrci mě s tímhle filmem neskutečně bavili. Většina času běžela právě na římse vokna, před kterým stál Sam Worthington a mělo to napětí jako blázen. Nechápu, proč se na tenhle film od zdejších odborníků snáší všemožná kritika. Já od filmu nečekal kdovíjaký ultimátní příběh, ale svým napětím a herci, kteří mě svými projevy bavili, mě film dokázal zaujmout. To nicméně dokázala i Genesis Rodriguez. Ale pochybuju, že by tu byl nějakej chlap, kterýho by právě tahle herečka nezaujala. I když, tady na té databázi se najde všelicos. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $42miliónovTržby USA $18,620,000Tržby Celosvetovo $48,500,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,232,037 //počet predaných kusov 131,374Tržby za predaj DVD v USA $5,053,397 //počet predaných kusov 334,672║ zaujímavé obsadenie v celkom dobre rozohranom v takom voľnejšom thrillery, slušná kamera a fajn tempo, taka oddychovečka čo neurazí /60%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TENTO SVĚT OPUSTÍM TAKOVÝ, JAKÝ JSEM NA NĚJ PŘIŠEL - NEVINNÝ“..... /// Tak nám Nick vylezl z okna. Na hranu (řekl bych na římsu, ale mohl bych být obviněn z fabulace…). Je to dost vysoko, takže ti dole by si měli začít dávat bacha. //STŘIH// Jak si se Nicku kurva dostal do toho lapáku? (su od přirody zvědavej a tak se logicky(!) ptám…) //STŘIH// Vězeň na útěku! //STŘIH// Jmenuju se Jack. Jak vám mohu pomoct? ,,Zavolej Eližbětu!“ (..starýho Bankse dceru – jen pro upřesnění…) Prostě samej otazník – a to já můžu! //STŘIH// Jak moc uvěřitelný? Nevím, ale celkem zábava. //STŘIH// Tak znova! Jak moc uvěřitelný? Spíš trochu ne, ale furt je to zábava! //STŘIH// Klenotník Ed s tím má něco společnýho! (poznal jsem to hned, a poznáš to taky, páč zařve ,,co ten chlap dělá na mojí budově!) Všechno je prohnilý. Věci Veřejný i Amerika. Uvěřitelný? - Jo tomu bych věřil! //STŘIH// Akrobatický čísla a plán ukradenej třeba starýmu Dannymu. Nickovi parťáci jedou na 120% a uvěřitelný to moc není. Ale stejně bych mohl tuhle poudačku na jedno použití klidně doporučit. Dyť to dobře odsejpá a do konce chybí už jen 20 minut. //STŘIH// Perfektní a NEUVĚŘITELNEJ závěr! To musíte vidět! (nebo radši né?...) Kdybych se nesmál, tak bych blil…3* nebo 2*? //STŘIH// 2a1/2*. //STŘIH// Takže 2*! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Už dlouho jsem si u žádného filmu s chutí nezařval: ,,JE TO SÍŤ, HOĎTE NA NĚJ BLÁZNA!“. 2.) Souhlasím, že Angie je umělecký dílo. 3.) Thx za titule ,,Ferry“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Summit Entertainment // Počet premietajúcich kín v USA: 2,998 // Otvárací Víkend USA: $8,001,932 // Už pekne dlho som nevidel film podobného žánru, ktorý by ma až takto zaujal. Trochu ma zaráža všeobecné hodnotenie, pretože film vôbec nieje zlý, práve naopak. Je napínavý, svižný, slušne spracovaný a mne ako obyčajnému filmovému divákovi spríjemnil večer. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tohle je Pecička!! Já jsem se na film těšil už hodně DLouho.. Trailer mě velice Nalákal..Film se místy podobá filmu The Ledge, který byl taky skvělý, akorát tady přibyla Akce... Skvělé Vychytávky.. Super Pointa a Nečekaný, Neokoukaný Nápad.. 70% !! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jak daleko byste zašla, abyste zničila muže, který Vás připravil o všechno?" Matně si vzpomínám na to, že neprávem obviněného poldu poslední dobou vidím v každém druhém thrilleru. Zrada těch nejbližších se také postupně stává zaběhlým standardem a krádež předmětu z nedobytného trezoru se snad pokaždé podaří, i když většinou je provedena méně pitomě. Za co tedy čtyři hvězdy, když základní ingredience této filmové potravy spíše připomínají výprodej plesnivého zboží z Kauflandu? Jednak mne poměrně zaujal týpek na římse, který zdárně blafuje s mizernými kartami a jehož hovory s vyjednávačkou vyhovovaly mým filmovým choutkám. To by samo o sobě patrně nestačilo, takže se musím přiznat, že jsem si strašně užíval každé filmové okénko s Genesis Rodriguez, která dokázala nejméně dva mé tělesné orgány zaujmout natolik, že nemám nejmenší tušení, zda vlastní nějaký herecký talent. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Příjemné oldschoolové béčko, které nabírá body na sebeironii a obecně faktu, že se ani trochu nebere vážně... ()

choze 

všechny recenze uživatele

Průměrný ale koukatelný thriller, kde o napětí prakticky nezavadíte a herci s výjimkou Elizabeth Banks nemají co hrát, což zamrzí obzvlášť u Eda Harrise, kterého je na takového jednorozměrného záporáka škoda. Jinak jako heist movie je to zajímavý tím, že se tu úplně dlabe na fázi plánování a přípravy loupeže, což jinak běžně zabírá první půlku filmu. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Skoč! Skoč, ty australskej klokane, tak kurva skoč," halekal jsem z klece snaže se dosáhnout na ovládač. Později jsem pochopil, že film je něco víc, než nudný portrét muže na hraně baráku. Pochopil jsem, že se jedná i o komedii, kde jde o to, kdo si lépe flusne na kariéru Eda Harrise. Teda, na jeho postavu... eeeehm, ehm, ne, na jeho postavu, na tu jeho roli v tomto filmu. Jeho snad nejhorší výkon. A ten grandiózní závěr s Tarzanem... no, to už se smálo celé oddělení a to jsem přitom měli dostat veselé pilulky až po večeři. Kdyby nezakročila sestra Raketová, byl bych to byl přepnul na monoskop a zažil lepší drama s nečekaným rozuzlením. Co dočinění by s tím měl i ten Lexaurin, co nám míchají do melty. Ale, jakáž pomoc. Přijde den a my z "trojky" se dočkáme pořádného chlapského a promyšleného thrilleru. Víc nechceme. Pak půjdeme pokojně domů. Tak nám to slíbil pan ďokťoj… ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Všimli jste si, jak vedle Worthingtona přistál na římse holub a chvístl tam svůj šedobílý exkrement? I tento mazlavý výstup z kloaky měl totiž mnohem lepší konzistenci, než Lethova heist fraška říznutá parodií na thrillery.. Ani nevím, za co dávám druhou hvězdu. Možná za zcela samoúčelně vystavené křivky madam Rodriguez, či skutečnost, že Spidermanův brácha neprovedl svůj „fatal jump“ do uklízeččina kýble s vodou.. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Ctihodný občan feat. Telefonní budka. Další film o tom, že když se justice staví proti vám, máte plné právo vzít zákon do vlastních rukou a stoupnout si... na římsu. Samozřejmě jenom jako návnada, která má chytře odvést pozornost od hlavního plánu. Bohužel, u Muže na hraně logika hapruje podobně jako u Butlerovy anarchistické storky, takže pokud čekáte komorní thriller, ve kterém si našponujete mozkové závity, máte tak nějak smůlu. Worthingtonova mise za nevinnost proto paradoxně funguje nejlíp v poslední třetině, kde to tvůrci vezmou spíš po "bayovsku" a nechají postavy dělat takové kraviny, že buď definitivně vypnete a budete se bavit, anebo si omlátíte čelo o sedačku a zamíříte k východu o pár minut dřív. Já se bavil hodně slušně. Zápletku jsem přestal brát vážně po 15 minutách, hlášek se pár taky najde a samotné řemeslo obstojí na jedničku stejně jako charismaťák Sam a baleťák Jamie. 7/10 ať nežeru a Summit má malé plus, že investuje prachy z Twilightu i do projektů, kde se chlapi netřpytí a nesundávají trika vždycky, když zrovna zaprší. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Možná naivní, možná překombinovaný film, ale mně (zatím ani moc nevím jak) přesto zaujal, báječně jsem si u toho filmu odpočinul.... A o to jde..... :-) 70% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Poctivá žánrová jednohubka, ktorá si berie od svojich thrillerových vzorov to lepšie, ale nie vždy to vie zúžitkovať vo svoj prospech. Všetko je decentné, réžia umiernená, scenár sa drží šablóny, herci hrajú podľa naučených fráz a póz, nič sa nevymyká štandardu, a to je škoda, pretože neraz celý dojem z filmu kazí práve ten pocit šedého priemeru. A pritom námet nebol zlý, okoreniť to o charizmatickejšieho záporáka, dať mu viac priestoru, vybrať lepších hercov do vedľajších úloh a trošku zapracovať na dialógoch, možno by z toho bolo prekvapenie roka v štýle Telefónnej búdky. 65%. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Poměrně jednoduchá blbina pro všežravce. Příběh je trailer a pár zvratů navíc (+ cynický Ed Harris), které to na tu třetí přece jenom vytáhnou. Scénář je hloupě poslepovaný a celý ten plán vlastně nedává smysl. Potěšilo mě ale po většinu času realistické chování davu. Chamtivé, hrabivé stádo ovcí, které volá "Skoč!" ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Dannyho parťáci (přechytračení, elegance, tým, hlavní boss megapadouch v drahém obleku), Telefonní budka (snaha o strhující tempo a vyšponované dialogy), Spojenec (nic není jak se zdá). Je to mix x filmů a ani z jednoho nemá pořádné koule. Nebýt Genesis Rodriguez (pro její vzhled) a Eda Harrise, bude to výrazně slabší než je v daném žánru standart. Naštěstí chemie Worthington-Banks funguje celkem fajn. Jednou podívat a hodit do poličky, ať se na to práší. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Celou dobu bohužel hrajeme až na příliš vážnou notu.. To je asi největší kámen úrazu. Filmem se totiž proplétají tu méně, tu více nelogické pasáže, korunované asi tím, že údajně dávno ukradený diamant konečně získal bratr Sama Worthingtona, který půl druhé hodiny stepuje na římse, a s důkazem neviny nepospíchá před senzacechtivé televizní kamery a přihlížející policajty, ale dá ho komplicovi, který s ním snad nikam nepláchne. Ona celá loupež je taková načančaná, podpořená náhodou na každém druhém kroku. Debutující Asger Leth přesto pár nápadů nachystá, spád to má, herci nejsou úplně špatní (konkrétně Jamie Bell a Ed Harris), neherci (Genesis Rodriguez) zase potěší jinak. Trailer mě nicméně naladil na víc.. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Aj napriek slzičke ktorá mi vypadla z mojeho pravého zeleného očka na samom konci nemôžem dať viac ako dve hviezdičky, lebo to proste bola rozprávková blbosť so šťastným koncom, ktorá neponúkla nie len že nič nové - ale staré "dobré" americké klišé o tvrdom "boji" pre dosiahnutie spravodlivosti, takým neskutočným spôsobom, že ešte aj hašlerka by pri pozeraní tohoto filmu chutila ako vaječný likér ... ()

Související novinky

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

14.10.2013

O bizarním projektu Tusk mluví Smith na conech už zhruba půl roku, ale teď se film opravdu stane realitou – natáčení začne už příští měsíc a svérázný scenárista a režisér právě pilně obsazuje hlavní… (více)

Reklama

Reklama