Reklama

Reklama

Idiot na cestách

(seriál)
  • Velká Británie An Idiot Abroad

Série(3) / Epizody(19)

Obsahy(1)

Ricky Gervais a Stephen Merchant říkají, že Karl Pilkington je kulatý, dutohlavý blbeček na úrovni šimpanze, klaun a idot. Ve skutečnosti jsou ale dobří přátelé. Jen si z něj rádi dělají legraci. A pořad Idiot na cestách je zatím nejdražší způsob, jak si z něj utahovat. Posílají ho zhlédnout nových sedm divů světa a nechávají ho zakusit věci, které by normální "zápaďan" nikdy neudělal. Díky tomu vznikl naprosto netradiční dokument, ve kterém můžete vidět divy, jaké opravdu jsou a jaké prostředí jim přiléhá. Mnoho informací se o nich nedozvíte, ale zato zjistíte, jaké to je, muset sníst žábu, sedět v autobuse plném plivajících lidí do pytlíku, jet několik hodin na velbloudu, bydlet ve věčně hlučných městech nebo džungli, a to vše s komentáři člověka, který opravdu nerad opouští své pohodlí a právě toho se mu vůbec nedostává. (sluppka)

(více)

Recenze (68)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Netradiční a tím pádem velice poutavý cestopis. Divákovi je blízká především ta rovina pořadu, kdy je obyčejný nekňuba konfrontován s cizinou v jakékoliv extrémní podobě (džungle, poušť, řeka, hory apod.). Daleko snáz vstřebává informace, protože se s "idiotem" dokáže v daných situacích ztotožnit. U takového Beara Gryllse to mohl jen sotva, ale zas si z pořadu odnesl jiné hodnoty. Každopádně, takový idiot na cesty se prostě vždycky hodí. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

(Po první řadě) Překvapivě výborná věc. Karl Pilkington mi je opravdu sympatický svou povahou - je poměrně přízemní, rád rozumuje a hláškuje (nebojte se, velmi často dobře ví, co dělá), ale zároveň má hodně optimistický přístup k životu, takže se nejedná jen o nějakého kňourala na český způsob. Jeho vnímání divů světa je naprosto ojedinělé v tom, že vám a hlavně ani sám sobě nevěší bulíky na nos o tom, jak to je "úžasný" a "neskutečný" - je to prostě třeba jenom obří kus šutru, kolem kterýho se točí stovky turistů a jejich odpadků. Někdo ho může vnímat jako "prostoduchého", já si myslím, že je to neskutečně fajn člověk, který ve své přízemnosti dokáže objevovat a hodnotit věci na takové úrovni, které mnoho jiných lidí, co si myslí, jak jsou přemýšlivý a mají otevřenou mysl, nikdy nedosáhnou. Historka na závěr: "Na jednom konci byli motorkáři Hell's Angels. Chtěl jsem být jako oni, vypadali tak drsně, ta kůže a tak... Možná to není pravda, ale máma mě odradila, když říkala, že když chce být někdo členem Hell's Angels, tak si musí nas*at do gatí a nosit je celý týden. ... Táta říkal, že by se k nim měla tetička Nora přidat." (8/10) ()

Sonnery 

všechny recenze uživatele

Chtělo by se říct, že Kárl má všech sedm divů světa v p*ýči. A dívat se na věci, které má Kárl v pý*či (Kárl není žena) je nesmírně zábavný, ještě když všechno komentuje jako hloupej Freud a s geniální glosátorskou pointou. Já to nemám v ... ale taky nejsem žena ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý námět, velice zajímavý cestopis. Karl s Rickym a Stephenem musí mít opravdu výjimečný vztah, když si to od nich před zraky lidstva nechává líbit. Karlův velice specifický pohled na svět dává destinacím úplně novou dimenzi a hlavně baví. Místy to bylo tak trochu pořád stejné (Ricky se Stephenem Karla nutí dělat věci, co nechce a on si pořád stěžuje), i tak si však An Idiot Abroad držel celou dobu velice slušný standard. Jsem zvědav na trojku... 3. série - výrazně slabší. Warwick je novým elementem, ale obecně trojka není moc záživná, třeba už jen proto, že dvě ze tří destinací už Karl procestoval sám... 80% (1.-2. série - 90%, 3. série - 70%) ()

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Jako největší idioti mně naopak přišli ti dva co zůstali doma. Hlavně Ricky Gervais s tím svojím vyšinutým smíchem. Pelkington je prostě mírně svérázný realista s s občasným suchým humorem, který si ve své podstatě zas tak špatně nevede. On toho má člověk někdy fakt plný kecky a ti co ho mají za vola bych tam, alespoň na chvíli strčil. Mně ho bylo chvílema až líto. Možná i proto, že jsem vlastně takový idiot taky. ()

lillien 

všechny recenze uživatele

Na Karlovi je mi sympatické, že nemá vůbec smysl pro turismus. Jeho cestování je tudíž samá stížnost, údiv nad tím, co velkolepého považují ostatní nad něčím, co mu vlastně vůbec nepřijde zajímavé, je věčně otrávený a brblající. A to mě kupodivu docela bavilo. Čínani mu přišli mimo, protože za pouliční pochoutku považovali žáby, škorpiony nebo vajíčko s již vylíhnutým embryem. A na veřejných hajzlech neměli dveře. Tedy oni tam neměli ani toaleťák. Jdete se vychcat a do periferního vidění vám kadí číňan. Bez toaleťáku vyřeší finální záležitost (nechci vědět jak!) a pak jde vařit vedle do restaurace. Karl je možná idiot, ale pomohl mi si uvědomit, že tahle asijská mentalita je mi opravdu hodně vzdálená. Už nikdy si nedám jídlo v čínské restauraci. ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Pánové od Komparzu a Kanclu se opět sešli, aby předvedli své dovednosti, tentokráte v dokumentárním směru, kde nastražili na jednoho z jejich spolupracovníků, no, spíše pračlověka jménem Karl Pikington záludné cesty po světě. Pochopitelně, nebyli by to Gervais s Merchantem, aby hlavnímu hrdinovi nepřichystali cestovatelské poťouchlosti v duchu jejich humoru. Palec jednoznačně nahoru. Velmi veselá záležitost. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Ricky a Stephen šikanují chudáka Karla, člověka, jehož nejoblíbenější dovolenkovou destinací byl do dnešních dní karavan zaparkovaný na pláži ve Walesu, nutí ho dělat věci, které se mu fakt ani trochu nelíbí, neustále si na vše stěžuje, shazuje význam nejznámějších světových památek, stěžuje si, nejradši by byl zpátky v UK, stěžuje si- a divák se u toho skvěle baví. Sice bych se po jednom prožitém dni s Karlem asi raději zastřelil, ale jako průvodce po sedmi divech světa (a nejen jich) je ten s head like a fuckin' orange vážně nenapodobitelný. ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

I když často se tady balancuje mezi humorem a trapností, přikláním se ke čtvrté hvězdě za originalitu. Takový cestopis jenom tak nenajdete. Karlovy hlášky a postřehy jsou občas dost trefné, asi jako když si dítě troufne hodnotit a komentovat něco, co bychom si my dospělí nedovolili, protože se to přece nehodí a není to slušné či korektní. A přitom si myslíme, že to dítě má pravdu. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Epické, epické a ešte raz epické. Pilkington je Boh, ktorý hláškuje v skvelej réžií Ricky Gervaisa. Pod cestopisom som si vždy predstavoval suchopárneho človeka, ktorý opisuje monológom všetko čo sa deje, bez výraznejšej emócie, alebo snahy o stotožnenie sa v kontexte daného miesta a národa. An Idiot Abroad je úplný opak a práve preto je dokonalý. Viacej ako o pamiatky tam ide o ľudí, o rôzne príbehy a zvyky, ktoré títo ľudia považujú za svoje a ktoré sú v priamej konfrontácií sedliackeho rozumu Karl Pilkingtona. Neuveriteľne som sa na tom zabával a niektoré pasáže som si púšťal dokola. Posledná tretia séria vytvárala dokonca výbornú ukážku spriatelenie sa dvoch úplne rozdielnych ľudí ako boli Warwick a Karl. Výborné, výborné a ešte raz výborné. Kebyže takéto programy fungujú v televízií častejšie - znova by som si ju kúpil. Jedna z najlepších vecí akú Britovia vyprodukovali. 1 séria - 100%, 2 séria - 100% a tretia séria 100% ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

An Idiot Abroad je velice zvláštní počin. Na cestopis se tam toho moc nedozvíte a na komediální seriál tomu chybí scénář. Je to spíš taková cesta myslí Karla Pilkingtona, která je zprostředkována pomocí "božích" zásahů pánů Merchanta s Gervaisem. Nutno však říct, že se jedná o cestu nanejvýš zajímavou a zábavnou. Myšlenkové pochody tohoto člověka jsou někdy opravdu neskutečné. Oblíbené díly: 1x02 - India, 2x02 - Trans-Siberian Express, 2x07 - Climb Mount Fuji, Karl Comes Home 1 a 2, ()

F.man 

všechny recenze uživatele

No já tak nějak čekal více. To, co vypadalo jako ultimátní komedie stavící na ignoraci anglána vůči jiným kulturám, se nakonec vyvrvbilo do realitvně klidného cestopisu, kterým provází lehce šokovaný Karl Pilington. Některé momenty samozřejmě stojí za to a dokáží solidně rozesmát, ale celkový výsledek je takový nijaký. Na komedii to je většinu času málo, stejně tak jako to není cestopis z dílny například BBC. Tři spokojené hvězdy, více ze mě ale první série nevymáčkne. I thought I'd seen the Great Wall of China. Which, being honest with you, it's not the Great Wall; it's an alright wall. It's the Alright Wall of China. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Další parádní nevšední Tv-show! Ve zkratce bych to popsal jako "Cestománie trošku jinak". A tím "trošku" myslím, že je to mnohonásobně vtipnější a odvážnější. Především díky perfektnímu Karlu Pilkingtonovi a jeho neskutečným hláškám. Ale není divu, někdy na něj Ricky a Stephen vymyslí opravdu slušné podpásovky. Každopádně asi nejzábavnější pořad o cestování, který jsem zatím viděl - a nemyslete si, že když to je ulítlé a vtipné, že to ztrácí vzdělávací hodnotu. Zaryté cestovatele jistě potěší, že Karl opravdu navštíví mnoho zajímavých míst a procestuje nesčetně mnoho různorodých krajin. Cestování tu opravdu nejde do pozadí, spíše se krásně prolíná se zábavnými vložkami. Edit: Po druhé sérii přidávám pátou hvězdu. Jen málo seriálů/filmů mě dokáže rozesmát tak, jako Karl! :D ()

*Elfík* 

všechny recenze uživatele

Jsem na vážkách. Možná je to proto, že toto dílo jsem viděla v angličtině a jelikož nejsem příliš zdatná angličtinářka, zanechalo to ve mně převážně smíšené pocity. A ty jsou: ,,kravina, ale néé, tak strašné to není, sákra, tohle je příšernost, chachá, kousek byl vtipný, ahá, tady už ne!'' Možná také proto, že zesměšňování nemám v popisu práce (tedy nečinné koukání se na TV, filmy a jiné trochu se podobající výtvory). ()

grogodil 

všechny recenze uživatele

"Most of the world is grim!" ...Attenborough sucks! Ohromná prdel. Názov je síce dosť zavádzajúci, pretože Karl je všeličo možné, no rozhodne nie je idiot, nie je šimpanzom s guľatou hlavou ako o ňom prehlasuje Gervais. Je to síce hniľo a hnida toho najlenivejšieho druhu, ktorý sa s otráveným "na čo takúto kravinu stavali?" výrazom na xichte motá po kútoch sveta, kde každý iný (akokoľvek lenivý) turista chodí úžasnutý s padnutou sánkou a s prstom na spúšti foťáku. Zároveň je však unikátny sprievodca aký na televíznej obrazovke chýbal, sympatický prostáčik s jasným, úprimným a pohotovým názorom na všetko a na každého a hlavne unikátnym pohľadom na veci a schopnosťou rozobrať veci z uhlu, o ktorom ste sa doteraz ani len netušili (jordánska pointa s chatrčou a palácom je fajn príkladom). A tá ubytovacia a gastronomická žumpa, ktorou ho Ricky a Steven pretiahli, zanecháva v sprievode Karlových hlášok, ktoré by sa dali fakt tesať, v každom mieste drasticky odlišný, až odradzujúci dojem, než aký ste videli doteraz v akomkoľvek inom, serióznom cestopise. s01:: 9/10, s02: 8/10 ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Geniální koncept dokonale zrealizován. Člověk neví, co je nahrané a co skutečná snaha Rickyho + Stephena Karla na cestách vykolejit. Karl má občas skvělé hlášky a ZDALEKA není tím imbecilem, za kterého jej pořad vydává. Naopak si myslím, že je to geniální komik, který už hodně známé duo Merchant - Gervais výborně doplňuje. Hodně jsem se bavil především v poslednách dílech sérií, ve kterém je Karl zpět v Británii. Některé "bilanční" rozhovory a hlášky jsou prostě úžasné...včetně Karlova revolučního vynálezu:-) ()

Reklama

Reklama