Reklama

Reklama

Idiot na cestách

(seriál)
  • Velká Británie An Idiot Abroad

Série(3) / Epizody(19)

Obsahy(1)

Ricky Gervais a Stephen Merchant říkají, že Karl Pilkington je kulatý, dutohlavý blbeček na úrovni šimpanze, klaun a idot. Ve skutečnosti jsou ale dobří přátelé. Jen si z něj rádi dělají legraci. A pořad Idiot na cestách je zatím nejdražší způsob, jak si z něj utahovat. Posílají ho zhlédnout nových sedm divů světa a nechávají ho zakusit věci, které by normální "zápaďan" nikdy neudělal. Díky tomu vznikl naprosto netradiční dokument, ve kterém můžete vidět divy, jaké opravdu jsou a jaké prostředí jim přiléhá. Mnoho informací se o nich nedozvíte, ale zato zjistíte, jaké to je, muset sníst žábu, sedět v autobuse plném plivajících lidí do pytlíku, jet několik hodin na velbloudu, bydlet ve věčně hlučných městech nebo džungli, a to vše s komentáři člověka, který opravdu nerad opouští své pohodlí a právě toho se mu vůbec nedostává. (sluppka)

(více)

Recenze (68)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Epické, epické a ešte raz epické. Pilkington je Boh, ktorý hláškuje v skvelej réžií Ricky Gervaisa. Pod cestopisom som si vždy predstavoval suchopárneho človeka, ktorý opisuje monológom všetko čo sa deje, bez výraznejšej emócie, alebo snahy o stotožnenie sa v kontexte daného miesta a národa. An Idiot Abroad je úplný opak a práve preto je dokonalý. Viacej ako o pamiatky tam ide o ľudí, o rôzne príbehy a zvyky, ktoré títo ľudia považujú za svoje a ktoré sú v priamej konfrontácií sedliackeho rozumu Karl Pilkingtona. Neuveriteľne som sa na tom zabával a niektoré pasáže som si púšťal dokola. Posledná tretia séria vytvárala dokonca výbornú ukážku spriatelenie sa dvoch úplne rozdielnych ľudí ako boli Warwick a Karl. Výborné, výborné a ešte raz výborné. Kebyže takéto programy fungujú v televízií častejšie - znova by som si ju kúpil. Jedna z najlepších vecí akú Britovia vyprodukovali. 1 séria - 100%, 2 séria - 100% a tretia séria 100% ()

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Jako největší idioti mně naopak přišli ti dva co zůstali doma. Hlavně Ricky Gervais s tím svojím vyšinutým smíchem. Pelkington je prostě mírně svérázný realista s s občasným suchým humorem, který si ve své podstatě zas tak špatně nevede. On toho má člověk někdy fakt plný kecky a ti co ho mají za vola bych tam, alespoň na chvíli strčil. Mně ho bylo chvílema až líto. Možná i proto, že jsem vlastně takový idiot taky. ()

Reklama

lillien 

všechny recenze uživatele

Na Karlovi je mi sympatické, že nemá vůbec smysl pro turismus. Jeho cestování je tudíž samá stížnost, údiv nad tím, co velkolepého považují ostatní nad něčím, co mu vlastně vůbec nepřijde zajímavé, je věčně otrávený a brblající. A to mě kupodivu docela bavilo. Čínani mu přišli mimo, protože za pouliční pochoutku považovali žáby, škorpiony nebo vajíčko s již vylíhnutým embryem. A na veřejných hajzlech neměli dveře. Tedy oni tam neměli ani toaleťák. Jdete se vychcat a do periferního vidění vám kadí číňan. Bez toaleťáku vyřeší finální záležitost (nechci vědět jak!) a pak jde vařit vedle do restaurace. Karl je možná idiot, ale pomohl mi si uvědomit, že tahle asijská mentalita je mi opravdu hodně vzdálená. Už nikdy si nedám jídlo v čínské restauraci. ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Pánové od Komparzu a Kanclu se opět sešli, aby předvedli své dovednosti, tentokráte v dokumentárním směru, kde nastražili na jednoho z jejich spolupracovníků, no, spíše pračlověka jménem Karl Pikington záludné cesty po světě. Pochopitelně, nebyli by to Gervais s Merchantem, aby hlavnímu hrdinovi nepřichystali cestovatelské poťouchlosti v duchu jejich humoru. Palec jednoznačně nahoru. Velmi veselá záležitost. ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Cestopis necestopis a hrdinou kterého bych chtěl určitě osobně potkat. Karl Pilkington je prostě skvělá postava je to pesimista, hodně velký snílek a pokud to jenom nehraje tak taky prosťáček, který má ovšem v některých věcech dokonale jasno. Kamera a lokace jednotlivých dílů jsou dobré, bohužel nejde moc o cestopis v pravém slova smyslu a z velké části se to zaměřuje právě na Karla. Abych byl přesnější první série se snaží o zajímavé záběry divů světa, bohužel v druhé sérii jde hlavně o mučení Karla a celou dobu jsem měl pocit, že se kamera až příliš zaměřuje na něj. Další ústřední dvojice Ricky Gervais a Stephen Merchant v roli mučitelů zajímavě doplňují děj, ale upřímně řečeno nebýt v tom Stephena asi by se nic moc nedělo, hlavní šílenosti totiž vymýšlí Rick. Jak už jsem naznačil první série byla skutečně lepší. Karl evidentně svoje mučitele zná, přesto byl některými věcmi občas zaražen. Když nad tím přemýšlím mám takové tušení, že některé scény byly vyloženě nahrané, ale některé zase ne. Což dokazuje smích kameramanů v některých záběrech. Takže takhle melancholická a nasraná postavička si to lítá po celém světě a navštěvuje divy světa. Samotné záběry přírody jsou parádní a některé komentáře Karla jsou geniální. Druhá série je bohužel o stupínek horší. Je to z části způsobeno tím, že původně nebyla vůbec plánována a tak se vymyslel námět kdy si Karl splní životní sny, které ovšem nejsou jeho, ale všech ostatních "normálních" lidí. Přestože nápad je to docela dobrý, tak Karl už ví, jak to chodí a vtipné situace které by v první sérii dokonale fungovaly, zde člověku vykouzlí maximálně střídmý úsměv. Přesto je to nadmíru zábavný pořad, kde si ovšem dovolím doporučit hlavně první sérii. ()

Galerie (43)

Reklama

Reklama