Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do malého penzionu, kde bydlí dva malíři (S. Beneš a E. Cupák), přichází jakýsi pan Smith (V. Menšík). Vydává se za malíře, který má zvláštní metodu – maluje v noci. Jeho objektem zájmu je blízké šlechtické sídlo. Od sluhy vyzvídá, kde má panstvo uchované šperky. V noci se vydává se svým komplicem (J. Dvořák) na lup, ale je přepaden jinými lupiči a zraněn. Pán a paní domu (J. Kemr a K. Jerneková) se ho ujmou, protože se domnívají, že je před lupiči ochránil. Dokonce se mu pochlubí se svými šperky… (Česká televize)

(více)

Recenze (10)

Peabody odpad!

všechny recenze uživatele

Hrozná věc, celé je to tak objemově na jednu anekdotu a ne na 40 minut. navíc to vypadá, že rozpočet byl asi tak 25Kč, takže sledujeme čtyři fíkusy nebo co to bylo v kýblech, kolem běhá pan Menšík, někdo na něj bliká baterkou a všichni dělají, jako že prchá hlubokým lesem. Šílené herecké šarže pana Menšíka v to počítaje, tohle je takové to jeho bodré žertování a ksichtění a přehrávání, Josef Dvořák je taky příšerný, taky se na něj bliká baterkou a on dělá své vodníkovské grimasy jako že strach a hrůza. Kdo přepadl pana Menšíka jsem nepochopil, ale sílu to dohledávat nemám (asi pan Kostelka v 30vteřinové roli). V jedné scénce probleskne pro změnu pan Kemr v šíleném nalíčení , ovšem bohužel s K. Jernekovou :-(, Nezvyklá role a decentní výstup snad jen pan Cupák a trochu i S. Beneš, ale zase nemají co hrát. Tohle že napsal H G Wells? Scénárista tady raději ani není uveden, ale podepsán je Zdenek Kirschner. Vyrobila to redakce pro děti a mládež, k čemuž taky nebyl jediný důvod, dítě ani mládež se tam neobjeví, dívat se na to tvrdím nebude a ani tematicky to pro ně není. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Humor na jedno použití. Herci se zbytečně vnucují a všelijak pitvoří, s výjimkou Svatopluka Beneše a Eduarda Cupáka, kteří vytvořili dvojici nicnechápajících malířů bez přehánění, v jemné groteskní tónině. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

O co jde, bylo jasné hned z prvního záběru na 44letého Vladimíra Menšíka. Oceňuji jeho herecké mistrovství, ale dramaturgicky to byl nesmysl. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama