ČT Live - Ewa Farna (koncert)

Hudební

Česko, 2009, 52 min

Hrají:

Ewa Farna

Hlas ze záhrobí (patrně komentář Jiřího Černého) pronese v úvodu, že "Ostravsko už dalo českému rocku Rottrovou, Zagorovou, Špinarovou nebo Heidi, ale žádnou tak mladou zpěvačku, jako je šestnáctiletá studentka polského gymnázia v Českém Těšíně Ewa Farna." Nebudu s hudebním publicistou polemizovat o rockové poloze Hany Zagorové nebo Heidy:-), ale souhlasím, že Farna má velký hlasový fond. Záznam koncertu (producent, scénář Lešek Hronka) střídá občas i tři obrazy (pohled do mladistvého publika, na energickou Farnou a jakousi virtuální šou). Farna si získává respekt nejen náctiletých.(19.10.2010)

• Lukoboss

Rozhodně jsem to téhle slečny vkládal mnohem větší naděje. Nemělo to šťávu, chtělo to trochu víc takové té správné agrese. Ale jsem rád, že aspoň někdo u nás má na starosti "výchovu" mladých rockerů.(18.10.2010)

Jako muzikantovi mi to nedá a tak se trošku v tomhle koncertíku pohrabu. Ewu Farnou uznávám jako velmi šikovnou zpěvačku a jsem rád že do jisté míry, společně s Anetou Langerovou a jinými, omladila českou zatuchlou hudební scénu. Na tomto live-ku podává dobrý výkon s občasným intonačním úletem hlavně ve spodních polohách. Je mi jasné, že zvuk z obrazovky je jiný než přímo na koncertě, ale i tak se mi zdá že pan zvukař svůj úkol nesplnil na 100%. Bicí zní ploše a nevýrazně (i když bubeník je instrumentalistou na svém místě), kytara ani basa nemá ten správný agresivní zvuk a tak ztrácí na údernosti. Klávesy můj dojem už jen podtrhují. I tak se najde velké množství povedených momentů a dvě až tři hitové písničky.....ale věřím, že Ewička za takových 10 let získá mnoho zkušeností a tak z ní bude opravdová zpěvačka s velkým Z!!!!(16.10.2010)