Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Útoky znepřátelených Kajovů se stupňují. Major Brady (Jeff Chandler) chce na pomoc přizvat indiány z kmene Seminolů. Ti pod příslibem odměny souhlasí. Majorovi metody se však nelíbí veliteli pevnosti (John McIntire) a vzniká rozpor. Pevnost taktéž obývá madam Elaine (Maureen O'Hara), které Kajovové zabili muže. (Mirokukii)

Recenze (3)

fragre 

všechny recenze uživatele

Byl jsem hlavně zvědavý na Maureen O´Hara. No, té to tady ve všech těch šatech, které jako důstojnická panička dotáhla na drsný Západ slušelo, ale to je asi taky největší klad filmu. Jinak dost nenápaditý a klišovitý westerm, kde indián, který nehodlá sdílet dobrodiní civilizace, je dobrý jen mrtvý. Ďábelští Kiovové (ti zloději koní, jak pravil Vinnetou) zde málem nemají tváře, vůbec žádnou psychologii postav, žádné rodiny, žádný domov.Jsou to jen znenadání se objevující padouši připravení zabíjet, takže snad ani nejsou lidé. Navíc dost času ve filmu zde zabere namlouvání hlavních hrdinů opačného pohlaví, které je provedeno v tom nejprofláklejším stylu s nyvými pohledy, podkreslenými lesem smyčců. Never more! ()

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Takový ten malý průměrný western o vojácích, s divokými indiány bojujících. A jak už to tak bývá, v pevnosti se nachází osamělá kráska, které se vyprávění věnuje, co dopodrobnosti, mnohem více, než-li splašeným indiánům. Co je zajímavé, že se k boji využije jiných indiánů, neboť i ti trpí nájezdy těch krvelačných. ()

Reklama

Mol 

všechny recenze uživatele

DRAW ME NOT WITHOUT CAUSE, SHEATH ME NOT WITHOUT HONER! Zvláštní sledovat film, ve kterém účinkuje Maureen, když víte, že tato legenda zemřela teprve před pár dny. Trošku z toho mrazí. Jeff si odvedl svůj standart a není mu co vytknout. Film nemá žádné velké ambice a je to klasická westernová záležitost z 50s, takže Kiowové padají jako Windows 98, rvačky vypadají lacině a romantická linka je nechutně přeslazená. Nic co bych od takového filmu nečekal. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama