Reklama

Reklama

Epizody(20)

Obsahy(1)

Kim Yoon Hee byla nucena jít na přijímací zkoušky na Sungkyunkwanskou univerzitu. Donutil ji Lee Sun Joon a určitě by to ve své neomylnosti nikdy neudělal, kdyby věděl, že Kim Yoon Hee je dívka. A protože byla přijata samotným králem, nemůže Kim Yoon Hee couvnout; jedinou její možností je Sungkyunkwanskou univerzitu začít studovat pod bratrovým jménem Kim Yoon Shik a jako muž. Na pokoj dostane Lee Sun Joona a neotesance Moon Jae Shina. S tolika muži, s tolika odlišnými politickými cíli, s tolika nepřáteli i přáteli kolem sebe bude Kim Yoon Hee v pořádku? (Zíza)

(více)

Recenze (24)

Naslund 

všechny recenze uživatele

Korejské historické dorama snad nemůže zklamat. Tohle je další příklad skvěle odvedené práce. Ono taky s těma kulisama, prostředím a korejskýma příběhama nejde asi udělat nic moc špatného. Fakt lituju, že jsem musel studovat v něčem jako v paneláku a ne v takových to krásných zahradách a chrámech. Docela mě překvapilo, že jde o komedii, ale ta šlape opravdu výborně. Nejradši jsem měl postelové scény, kde jsem se pravidelně válel smíchy (nemyslím tím hraní si na tátu a mámu). O hercích tu už psala Zíza, tak se musím zastat ženského obsazení... Kim Yoon Shik je prostě nejlepší. Daleko hezčí než všichni ostatní dohromady. Ne nadarmo v seriálu dělá z většiny chlapů gaye. Asi do poloviny je to perfektní... pak mi trošku vadil úbytek komedie a náhlý příliv romantiky před finále, ale to bylo zase skvělé. ()

Lama.Lama 

všechny recenze uživatele

To je tak, když dáte dohromady silný příběh, obsadíte skvělé, SKVĚLÉ herce a dáte tomu roztomile vtipný romantický nádech! Na začátku jsem si říkala - 20 epizod?! Ale teď? Klidně bych snesla víc! Není to uječené, není to trapné, není to nelogické - no zkrátka je to perfektní! A btw MILUJU ty scény v ložnici, kdy se "řeší" to, kde kdo bude ležet :DD Nejoblíbenější postava: Gu Yong Ha ()

Reklama

Georgiana 

všechny recenze uživatele

Nahlížela jsem trochu nedůvěřivě na tento počin, ani nevím proč. Možná jsem neměla náladu na hořký osud hrdinky shánějící peníze.. Ale není nic lepšího, než když jste příjemně překvapeni a seriál si vás postupně získá a vezete se po příjemné komediální lince.. a v momentě, kdy hrdinka vystřelila desítku, jsem propadla totálně. A ačkoliv mě téma výměny žena-muž přijde skoro ze všeho nejabsurdnější, tak Korejci to mají v malíčku a dokáží to obstojně zvládnout, aniž byste si nad tím trhali vlasy. Příběh je nabitý různými událostmi, zápletkami.. jako např. homosexuální skandál :D /Sranda je, jak jeden z učňů začne tleskat - při slyšení :D./. Taky musím vypíchnout Joong-ki Songa, který pojal roli frajírka dokonale :D. Už jen jeho posed, hedvábné oblečení a ovívání vějířem mě vždy rozesmálo :) /..ale jak to bývá takoví jsou nejcitlivější, takže když se začne lísat k ruce Moon Jae Shina, když je zraněný, je to děsně roztomilý :D./. Samozřejmě koncem přibývá patosu a já samotná bych to zase ukončila trochu jinak.. Jedna z nejpůsobivějších scén byla ta, kdy profesor Jung padl před králem na kolena. Takže suma sumárum čtyři hvězdy a vzhůru do této srandy /Má to své mouchy, ale vidět učně, jak začne loupat tu mandarinku v průběhu zkoušky, je prostě k nezaplacení :D./. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Nejlepší dorama z Koreje za posledních pár let, abych to upřesnila – nejlepší příběh. A to se prostě těmi, i když nejsou čisté, pěti hvězdičkami ocenit musí. Připomíná to hodně Painter of the Wind s mojí oblíbenou Moon, ale co tam bylo do vážnosti, tady bylo do romantiky a komedie. Jenomže, světe div se, fungovalo to, nebylo to přehnané, uječené, fádní. Bylo to opravdu miloučké. Navíc hudební složka (OST už mám stažené) je opravdu povedená. Nejvtipnější je ten rock v historickém dorama, který tam snad i sedne. Překvapí, ale neodradí. Pěkné kostýmy zastíní ti pěkní chlapci a tentokrát tu byli tři a jeden, ten zlý prezident školní rady, naprostý sympaťák. Tohle je snad jediné dorama, kdy jsem se záporákem soucítila a fandila mu. Ten herec mi opravdu padl do oka. Je krásné vidět je všechny hrát. Staré známé tváře i tváře nové. Navíc ten konec, ten úplně úplný konec, byl k nezaplacení (navíc s těmi vousy Mickey vypadal jak mafián, přesto pořád šukézně… :-D). S tímto bych ráda zmínila další velký klad a to, že žádná postava nebyla přecudněná. Tak nějak mi všechny ty postavy přišly opravdové, s opravdovými charaktery. Chcete gender-bender? Chcete příběh? Chcete lidi a ne snůšky vlastností? Chcete hezkou herečku i herce? A chcete to všechno najednou? Tak sáhněte po tomhle dorama. Přeloženo. ()

jarah 

všechny recenze uživatele

Užila som si plných dvadsať hodín sledovania tejto zábavnej drámy, preplnenej hlbokými filozofickými otázkami a odpoveďami na nich. Na jednej platforme sa prelína priateľstvo a lojalita, poslušnosť k rodičom a úcta k panovníkovi, rodičovský postoj k budúcnosti detí a mladícke ideály zmeniť svet, sen o spravodlivej spoločnosti a jeho cena. Dialógy sú hlboké, ale odľahčené humorom, každá postava je presvedčivá a herecky zvládnutá. Milovala som celú štvoricu protagonistov s ich jedinečnými charakterovými črtami. Musím priznať, že som v otázke vzťahu viac fandila praktickému Moon Jae Shinovi, než filozofickému Lee Sun Joonovi, ale čo narobím, som značne ovplyvnená drámou Chicago Typewriter. Song Joong Ki dostal priestor zahrať si veľkého showmana a zariadil, aby som si precvičila tvárovú gymnastiku. Dokonca Jeon Tae Soo v úlohe prezidenta študentskej rady je tak príjemne odporný, až mi kvapla slza, keď som sa dozvedela, že prednedávnom zomrel. Priestor dostali aj vedľajšie postavy, takže sa tvorcom podarilo pekne dokresliť dej. Netvrdím, že má táto utopistická inscenácia výnimočný dej, ani som to neočakávala, hoci stojí na historických základoch, ale je vyvážená hereckým obsadením, troškou romantiky, príjemným soundtrackom, zaujímavými debatami a vtipom. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (4)

  • Příběh se dle data ze zápasu v pozemním hokeji odehrává v roce 1790. Král Jeongjo zemřel deset let poté, ve věku 47 let. Příčina jeho úmrtí nebyla nikdy spolehlivě vysvětlena. (Jirka_Šč)
  • Universita Sungkyunkwan byla založena jako nejvyšší vzdělávací instituce v Koreji v roce 1398. Jedná se o první univerzitu ve východní Asii. Dnes je soukromou vysokou školou a stále patří mezi nejprestižnější v zemi. (Jirka_Šč)
  • V seriálu hladaná Geum-deung-ji-sa byla skupina svitků napsaná králem Yeongjo of Joseon, který vládl v letech 1724-1776. Král v ní vyjadřoval lítost nad tím, že nechal popravit svého syna, korunního prince Sada a obviňoval své politické oponenty ze spiknutí, které k popravě vedlo. Geum-deung-ji-sa se na rozdíl od seriálu nikdy nenašla. Král Jeongjo, který vládl v letech 1776-1800, syn prince Sada a vnuk krále Yeongjo of Joseon, stávil život hledáním těchto svitků. Prokázat spiknutí a otcovu nevinu se mu však nepodařilo. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama