Reklama

Reklama

Laputa: Nebeský zámek

  • Česko Laputa: Zámek v oblacích (více)
Trailer

Chlapec z hornického městečka a dívka, jejíž původ je zahalen tajemstvím, jsou zataženi do honby za pokladem ukrytým v bájném létajícím městě Laputa. Během krkolomných dobrodružství, razantních honiček i dechberoucích odhalení musejí čelit nejen hamižným vzdušným pirátům, ale také armádě a tajným agentům. Celosvětově uznávaný režisér a scenárista Hajao Mijazaki do snímku promítl svou fascinaci létáním, vášeň pro klasickou evropskou dobrodružnou prózu a pro fascinující epochu konce 19. století, která s sebou přinesla rozmach letectví a vzducholodí. Díky těmto vlivům se Laputa: Nebeský zámek vyznačuje výrazně evropským, až verneovským nádechem, ale současně si uchovává kvality charakteristické pro produkci Studia Ghibli i japonskou animaci obecně. (Aerofilms)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (300)

sheen 

všechny recenze uživatele

Asie opět válí a zbytek světa tiše závidí. Náročné 3D animace? Hvězdné dabérské esa? Velká studia?....k čemu...21.1.2017 Si dovolím doplnit příspěvek. Viděno na velkém plátně v originále na Mijazakiho festivalu v kině Bio Oko, naprosto strhující zážitek a obrovská FANTAZIE! [Mijazakiho festival Bio Oko] ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Naprosto nechápu to, že čeští distributoři téměř úplně ignorují japonské anime. Laputa je úžasný rodinný film a vidět ho jako malý kluk, asi by to byl nejsilnější filmový zážitek mého dětství. Na druhou stran i dnes jsem byl unešen. Jen je škoda, že české děti a samozřejmě nejen ony jsou o tyto filmové klenoty (zatím) ochuzeny. Miyazaki vytvořil ucelený nádherný fantastický svět, kde je každý detail impozantní: krajina, města, létací stroje, tvorové, zkrátka vše. V souvislosti s tímto režisérem se vybízí slova jako génius, nebo umělec. Laputa svými obrazovými vjemy nakládá divákovi už od začátku a s přistáním v létacím městě se intenzita těchto podnětů ještě zvýší o tolik, že si divák musí ze vší té nádhery držet čelist, aby mu neodpadla. Tak krásný svět se nikdy nepodaří vytvořit digitálně. ()

Reklama

TomX2 

všechny recenze uživatele

Laputa patrí medzi tie ghibliovky, ktoré ma až tak nenadchli, no stále tu je cítiť rukopis majstra Mijazakiho a nebyť príliš prepálenej dĺžky (miestami som sa dosť nudil), šiel by som s hodnotením pokojne vyššie. A tak tomuto počinu dávam silnejšie tri za príjemnú stereotypnú animáciu, veľmi sympatické postavy a za veľkú originálnosť, ktorá už je v tvorcových počinoch zvykom. ()

Bones! 

všechny recenze uživatele

Vynikající, úžasný, skvělý... Další parádní zážitek, jenž nám Miyazaki naservíroval se vším všudy od předkrmu až po třešinku na moučníku!!! Po Cestě do Fantazie jsem nemohl nezačít hledat další filmy z jeho tvorby, vyplatilo se... Nádherný příběh podkreslený výbornou hudbou, není už více co dodat, to se musí vidět! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

ŠTĚSTÍ, KTERÉ VZÁCNÉ KAMENY LIDEM DÁVAJÍ, SE MŮŽE OBRÁTIT V NEŠTĚSTÍ..... /// Když ,,spadne z oblakov“ ženská (dobře holka. Malá…), smrdí to průserem nejen na Slovači. V Japonsku se k vládě přidávaj ještě piráti (anonymus?), páč tahle holka je klíčem k Laputě, ukryté tam někde za mraky…. Když anime, tak kvůli příběhu. Tady to je trochu dlouhá pohádka o záchraně mimozemský země před idiotama. Poselství jasný, ale Zámek v oblacích mě nadchnul (opakuju: nadchnul!!) mnohem víc. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Před lety nám na pole (z vrchu) spadl robot. A teď kolem začala levitovat nějaká holka. 2.) Po moci toužím víc, jak po dobrým srdci. 3.) Thx za titule ,,Unbre“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Galerie (83)

Zajímavosti (7)

  • Svět, ve kterém se příběh odehrává, je světem čerpajícím z předchozí, vyspělejší civilizace. Obrázky pod titulky na začátku filmu přibližují historii: „Byl vítr. Lidé začali jeho sílu využívat. Dolovali. A vznesli se do vzduchu. Stavěli stále větší a větší stroje. Vzduch byl plný létacích strojů. A vzdušných zámků. Přišly bouře. Zámky se hroutily a lidé se vrátili na zem. Byl vítr. Ale lidé už neuměli jeho sílu používat.“ (Jirka_Šč)
  • Jelikož je Hajao Mijazaki fanouškem německých válečných zbraní, jsou všechny uniformy, zbraně a vozidla mixem německých a britských návrhů. (HellFire)
  • O Laputě se zmiňuje už Jonathan Swift ve svých „Gulliverových cestách“. Obyvatelé jsou popisováni jako lidé, jež pro svoji přehnanou zálibu ve vědách ztratili smysl pro realitu. Létající ostrov se vznáší díky silnému magnetickému poli v centru říše, toto pole však spolu se vzdáleností od centra slábne a proto Laputu nelze spatřit nikde jinde na světě. (dvd-L)

Související novinky

Festival Malé oči zve na Mijazakiho i Zemana

Festival Malé oči zve na Mijazakiho i Zemana

06.11.2023

V sobotu 11. listopadu začne 10. ročník festivalu Malé oči. Malí diváci a jejich rodiče se mohou o víkendu vydat na podivuhodná dobrodružství v pražských kinech Aero a Bio Oko. Během listopadu a… (více)

Reklama

Reklama