Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Výborný thriller a ještě lepší komedie. Oba žánry se organicky mísí ve filmu režiséra Patrice Leconta Poloviční šance, kde se po sedmadvaceti letech, po snímku Borsalino, sešli Jean-Paul Belmondo a Alain Delon. Film se tak stal důstojným připomenutím jejich herecké a v neposlední řadě i kaskadérské kariéry; po scenáristické i režijní stránce je působivým holdem dvěma zářivým osobnostem francouzské kinematografie... Alice se dostala do vězení díky své životní vášni – luxusním autům, která ukradne, projede se v nich a pak je nechá spořádaně stát. Měsíc po smrti své matky dostane kazetu, ve které se jí matka svěří, že se ve svém mládí zamilovala do dvou mužů najednou, každý z nich tedy má poloviční šanci, že byl otcem její dcery. Po propuštění z vězení Alice postupně navštíví majitele autobazaru Léa Brassaca, bývalého legionáře, a zámožného lupiče klenotů Juliena Vignala. V první chvíli se oba brání, ale zakrátko je posedne otcovská láska, žárlivost a řevnivost. Alice je mladá a krásná, a tak netrvá dlouho a přivolá řadu problémů. Potíž je v tom, že se dostane do sporu zrovna s ruskou mafií, která se snaží ovládnout celou Francouzskou riviéru. Oba „hoši“ si tedy připomenou staré dobré časy, kdy používali svou sílu, dobrou mušku, odvahu a kdy se často velmi dobře bavili. (Česká televize)

(více)

Recenze (149)

Martensson35

všechny recenze uživatele

Může vůbec člověk, který se rozhodne na film podívat a dokouká ho hodnotit objektivně? Dvojotcovské téma už bylo jednou a lépe proprané duem Depardieu/Richard, duo přestárlých veteránů a vyřizováni účtů zločinců tehdy pramálo, bohužel poslední dekáda na tomhle tématu nenechala taky nit suchou. To vše se člověku honí hlavou, když začne koukat na tenhle film. Pak ale před vás postaví 2 vodíkové bomby francouzského filmu mezi kterými to permanentně jiskří, a tyhle momenty snad nemůžou nechat koholiv, kdo jen zná ta jména necitelnými. Ty dva maj prostě charisma, ze by s ním mohli plnit vzducholodě. Bez nich by film byl prachobyčejné tuctové prd a on v podstatě je. Ale dopytle, ty dva! Delon střilející obouruč v letu a Belmondo šplhající po žebříku do vrtulníku za Alainova posměšku, že "tohle je jeho vrcholné číslo". Jak často člověk zatlačí slzu u akční komedie s happyendem? Nevím jestli by je někdo radši viděl zahrát si spolu v nějaké divadelní klasice, kde si ve vší vážnosti půjdou po krku, já myslím, že ne. Tenhle společný filmový pomníček možná není vrcholné umění ale rozhodně má člověk nutkání se symbolicky poklonit ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nějakou dramatickou tvorbu (kterou oba představitelé hlavních rolí zvládali, když na to přišlo) tentokrát nečekejte. Je to taková oddechovka jak pro herce-přátele, tak pro diváky...akce je prokládaná skvělým legionářským humorem, Vanessa Paradis se skutečně chová jako dcera svých filmových otců, prostě pohodička. 70% ()

Reklama

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Z Bebého a Delona to charizma opět přímo srší a Vanessa Paradis je hezoučká dceruška, škoda, že je scénář tak stupidní, dialogy tak kýčovité a režie tak nevýrazná. Tyhle dvě legendy by si rozhodně zasloužily mnohem lepší společný film. Jak vůbec může soudný člověk tak blbý scénář podpořit a produkovat k natočení? Za mě moc nedoporučuji, ale skalní fanoušci obou legend si film pravděpodobně užijí i přes jeho slabiny. Aspoň se tady ti dva matadoři pořádně vyblbli. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jen magor jako vy může pochopit magory, jako jsou oni." Dva zasloužilí bojovníci, kteří patrně naposledy prohráli v bitvě u Waterloo, se vydali bojovat s ruskou mafií o dvě půlky své dcery. Oba si to na stará kolena evidentně užili a já s nimi. Taky jsem hned chtěl najít ztracenou dceru a dělat s ní to, co taťkové obvykle dělávají - učit jí řídit závoďák, pilotovat vrtulník a vyrábět výbušniny. Zpívat rusky už totiž umí, sympatická je až dost a to jí do života stačí. Já se při této pohodovce zkrátka bavil, protože obě legendy francouzského filmu si ze sebe a svého věku neváhaly dělat takovou srandu, že odmítám srážet hvězdy jen za tu nepodstatnou drobnost, že zápletka s kufříkem je vlastně celkem triviální. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Dvě legendy francouzského filmu se po dlouhé době spolu opět sešli na filmovém plátně, aby nakopali prdel gaunerům rusky mluvícím, kteří unesli jejich dceru. Ta se jim připletla do života docela svérázným způsobem, kdy nikdo neví, kdo z nich je pravým otcem. Je to taková sympatická pocta oběma hercům, odlehčená svižným humorem. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Na konci filmu sedí oba hlavní hrdinové v parku v Kanadě a kouknou na velkou budovu kanadské banky. Ve filmu Bezva finta (1985) Belmondo coby hlavní postava filmu vykradl právě kanadskou banku. (Arnost.Dadak)
  • Scéna, kdy Léo Brassac (Jean-Paul Belmondo) odhalí svůj hangár plný zbraní Julienu Vignalovi (Alan Delon) a dvojice si bere zbraně, je podbarvena hudbou z filmu Borsalino (1970), kde si herci zahráli společně poprvé. Na film odkázuje Delon otázkou: "Dokážeme to ještě?" (Arnost.Dadak)

Reklama

Reklama