Praví chlapi (studentský film)
Drama / Krátkometrážní
Slovensko, 2010, 38 min
Matúš KrajnákHrají:
Jana OľhováObsah
Rôzne podoby lásky v trojici Adam - Tereza - Ivan zamotá stretnutie s rakúskym manželským párom Jensa a Loty. Tí prichádzajú znovuobnoviť medové dni zašlých časov. Lota chce rozveseliť seba aj manžela, hľadá príčiny ich vzájomného ochladnutia a nechce si pripustiť jedno: jej manžel je jednoducho iný.
Film je obrazom citovej nestálosti a frustrácie ľudí z rozdielnych kultúr. Ich pocit domova, zázemie, výchovu a morálku ovplyvňovali rozdielne spoločenské systémy. V rámci hľadania lásky však narážajú na rovnaké problémy. (x-chilli)
Lengyel
Na domáce pomery nadpriemerne formálne zvládnuté (8mm kamera a oldschool look), slušne herecky vedené a aj napísané. Rozprávanie má síce pár zbytočne rozťahaných pasáží, no divák pri nich nestratí koncentráciu vďaka skvelým dialógom. Čo ma však na filme najviac teší, je téma, ktorú autor akcentuje a "neslovenské" spracovanie. Je radosť pozerať sa na študentský film, ktorý hravo zatieni niektoré "pokusy a labutie piesne" starších generácií domácich hraných režisérov.(29.11.2010)