Plan B
Drama / Romantický
Argentina, 2009, 103 min
Marco BergerHrají:
Manuel Vignau, Lucas Ferraro, Marco BergerObsah
Když Bruno dostane od Laury kopačky, napadne ho bláznivý plán, jak ji získat zpět. Na základě drbů o předchozí homosexuální zkušenosti jejího nového přítele Pabla se jej rozhodne svést, a tak ho od Laury odlákat. Sofistikovaný souboj o ženu se náhle mění na půvabně nemotorné projevy náklonnosti dvou „heterosexuálních“ mužů, mezi nimiž se vytvoří překvapivá blízkost a jiskření… Celovečerní debut argentinského režiséra Marca Bergera je postavený na přených dialozích a nonšalantních hereckých výkonech. Předkládá svěží pohled na komplexnost sexuality a nemožnost škatulkování lidského citu. (FebioFest)
jhrasko
Celkom slušná p...aródia ?! A že 4%. Je načase spočítať ľud.(5.4.2011)
joehot
Nemám ponětí, jaký mohl být rozpočet snímku, ale doufám, že šlo o mizernou částku. Po technické stránce jde totiž o zvrácenou příšernost, digitální kamera pro mě není cesta pro "umělecký" film. Režisér pravděpodobně nezná pojmy jako dynamická kamera, kamerová zkratka, mix zvuku. K příběhu moc výhrad nemám.(27.3.2011)
jendamaty
o trochu snesitelnější než pozdější "Nepřítomen" od stejného režiséra, vyzdvihl bych velmi civilní výkony herců, nicméně příběh je bohužel celkem velký blábol (motivace postav!?) a nefunguje to jako drama ani jako komedie... na konci mi vyloženě přišlo, že režisér měl stopáž, do které se musel přesně vejít, a tak přidal pár nesmyslných záběrů... celkově spíš mučení diváka v kině, u noťasu bych to asi nedokoukal(29.3.2011)
fikee
3&1/2 Vtipnou a lehkonohou první půli, kdy to mezi dvěma heterosexuály začíná jiskřit jsem opravdu vychutnal (****) a troufnu si tvrdit, že už dlouho jsem neviděl tak čistou ukázku cudné romantiky, jako v Plánu B. Bohužel druhá půle má příliš dlouhou stopáž a tesknící hrdinové zamyšleně hledící do argentinského betonového industriálu už mne tolik nebrali (**1/2). Přesto nelituji a doporučuji.(29.3.2011)