Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Dvacet let sledoval filmový štáb osudy čtyř lidí, kteří v listopadu 89 vystoupili na veřejnosti. Hudebník Michael Kocáb, disident Jan Ruml, mladý účastník zásahu na Národní třídě Kryštof Rímský a studentský vůdce Martin Mejstřík. Doba po listopadu otevřela před každým nové možnosti, příležitosti a šance. Unikátní filmový projekt zachycuje jejich hledání, bloudění, předsevzetí i pochybnosti. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (8)

MartinX. 

všechny recenze uživatele

Oproti pečlivě vypilovaným časosběrným snímkům Heleny Třeštíkové mnohem odbytější a nepříliš poutavý materiál, byť si bere za objekty pozorování víceméně celebrity (až snad na Rímského). Na cestách, kterými prošli Ruml, Kocáb a Mejstřík, je nejpozoruhodnější jakási zbabranost, všichni tři by cosi chtěli dokázat, ale nakonec z toho je takové malé depresívní hov...nic. Ačkoliv materiálně jsou na tom slušně. Nakonec relativně nejdál a nejvíc ušel ten nejmenší. Kryštof Rímský byl v roce 1989 14letým hošíkem, pak mutujícím anarchistou, poté feťákem, a nakonec se stal průměrným pražským hercem. Jen škoda, že asi netalentovaným. Ale tím spíš jeho vzestup vypadá, jako když se baron Prášil tahal za cop z bažiny. ()

Binne 

všechny recenze uživatele

Spoustu iluzí, které plují po řece revoluce přímo z kanálu občanského fóra...elita národa. Líbil se mi způsob, jakým byl dokument pojatý. Velmi se mi líbil první díl s Michaelem Kocábem, kterého jsem do té doby neměla příliš ráda - působil na mě sympaticky, jako takové věčné dítě (jak správně řekla jeho maminka). Jevil se mi jako upřímný člověk, který si tak tím životem prochází, vše jej velmi rychle omrzí - proto nachází velkou útěchu v hudbě - a neustále hledá, co by mohlo přijít dál... Co se týče samotného tématu revoluce, jsem velkým obdivovatelem listopadových událostí 89, zastáncem všeho, co tehdejší revoluce představovala. O mnohých z těch, kteří stáli na piedestalu nemám ale valné mínění. Jistě toho obětovali dost v honbě za svobodou - stejně, jako každý jeden z řady těch, kteří stáli na pódiu pod nimi. Ti pod nimi ale neočekávali místa na ministerstvu kultury, nehonily je ambice, stačila jim vidina svobody a čerstvého vzduchu ve společnosti. Dokument nám ukazuje přesně to, co jednotlivci chtějí abychom viděli. Nelíčí dění v roce 1989 ani tehdejší postoje oněch jednotlivců - naopak. Dokumentární cyklus nepředstavuje portréty čtyř osobností sametové revoluce - jen cosi zkresleného, co má sice tvář těchto osobností, jména těchto osobností ale rozhodně se nejedná o realistický portrét. ()

Reklama

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Kryštof řekl o dokumentu: „Několik let tam vůbec není, protože mě nenašli, já žil v brlozích a pohyboval se na okraji společnosti.“ (sator)

Reklama

Reklama