Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Stejně jako kdysi, je i dnes centrem dění rodinky hala a kuchyně, kde se všichni potkávají a řeší s humorem sobě vlastním všechny trable i vážnější kolize. Nebo, a to je novinka, se scházejí v zimní zahradě, kterou Zdeněk přetvořil na "tropy". Pěstuje tam orchideje, které by mu mohl závidět i slavný detektiv Nero Wolf. V tropech se většinou odehrávají všechny tajné rodinné porady. Teď se například řeší problém: Jak se zbavit hodné, ale příliš zvědavé sousedky? Nebo jak dopadli Zdeněk a Káča na tanečních kurzech pro pokročilé? Soužití několika generací tak přináší mnoho dalších kuriózní situací. (TV Nova)

(více)

Recenze (147)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jelikož se českým filmům v televizi nebráním, tak občas dojde i na nějakou tu sračku, kterou tu předem odsoudí a já nevím, co si myslet. Jenže jelikož platí pořekadlo, že není všechno zlato, co se třpytí, a obráceně je to obdobně, Rodinku jsem si prostě pustil v domnění, že to třeba tak strašný nebude. Rodinka ale špatná je. Od odpadu to zachraňují jenom herci. Normálně to na mě působilo, jak kdyby si někdo myslel, že ze situačního, poměrně levně splácaného scénáře, který někdo napsal přes noc doma při svíčkách a čerstvě vypité flašky božolé, udělá celovečerní film. Jenže film, který Dušan Klein natočil kvalitou na úrovni rutinní epizody Ordinace v Růžové zahradě. Nezlobte se na mě, ale tohle někoho v České republice může dnes ještě bavit? Pochybuju... ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Naprosto nefunkční tvar, který by neobstál ani v rámci televizní tvorby, v kině pak nemá už vůbec co dělat. JEDNA hvězda za výtečného Jaromíra Hanzlíka a překvapivě skvělou Luici Vondráčkovou... ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Herci (samá osobnost) + scénář (osobnost) + režie (osobnost) = paskvil Je to normální nebo to bude do budoucna standard? Doufám, že to byla jen rutinní zakázka dlouhotrvajícího reklamního spotu na Penny market a ne film..... ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Viz komentář k seriálu.  (Pod čarou - na stěně bych čekala fotografie rodičů - to byl takový problém sehnat fotku Zdeňka Řehoře a Dany Medřické?) ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Už to nemá nic... jen pozůstatky v pár větách vyřčených babičkou. Pár odkazů na TNR a skvělého Hanzlíka coby věčného "tajného"pijáka.. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Ajajajaj mám tu čest napsat první komentář. Ona Rodinka není špatný film, ale ani vysloveně dobrý. Pravda je tam mnoho kvalitních českých hvězd a nehrají nejhůř, i když ne vždy humor funguje. Ale na kino mi to příjde moc sitcomové. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tragické. Viděl jsem jeden z dílů v době, kdy sleduji Takovou moderní rodinku (což je americký seroš na stejné téma). Oboje točené skoro ve stejné době byť americká Rodinka díky úspěšnosti má už šestou řadu. A oboje také řeší symbiózu členů jedné rodiny, generační střety, genderové vztahy atd... Tedy hromada témat ke vtipnému zpracování každodenních situací. Bohužel ta česká Rodinka je jedno velké zoufalství. Herecky je to obsazeno velkoryse, ale ten scénář! Nuda, trapnosti.. zkrátka nic moc. * ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

KINO Filmánie/// Obsazení 9/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Prostředí 3/10/// +jednoznačně herci, především stará škola (Štěpánková, Kolářová, Hanzlík) úplně září, potěší Vondráčková, je to celkem zábavné, hlavně dialogy a situační komično tomu nechybí -vyloženě televizní formát tomu filmu v kině nesluší (v televizi by to bylo ideální), dialogy, scénář a repliky už byly minimálně jednou napsány a natočeny/// Nebýt filmové akce v kině, tak se to určitě nevyplatí. Takovéto filmy by do kina určitě pouštět neměli. To je ale asi taky poslední negativum které k filmu mohu říct. Protože jinak jsem se příjemně bavil, užíval si herce i mnohokrát viděné situace, ale proč by ne, když se ve filmu sešla taková příjemná rodinka herců. Popravdě, chtěl bych patřit do jejich rodiny. Navíc film vyzařuje takovou milou pohodovou atmosféru, že je těžké se nenechat nakazit./// Celkem 65%/// Ke všemu když jsem to měl s tak milou společností, však ona bude vědět :-) Jen je problém se sháněním volného místa na další filmy, to už ale semka nějak nepatří .-) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Upocený "filmový" návrat legendárního českého sitcomu, který si myslí, jak je vtipný a na plátna kin se vůbec nehodí. Zádrhel je v tom, že scénáře Fan Vavřincové se ujala "renomovaná" autorka Lucie Konečná, která vyplodila takové skvosty, jako je třeba Ordinace v růžové zahradě. Její rukopis je na filmu s televizním lookem dost znát a absolutně si se sitcomem neví rady. Její scénář budí dojem, že termín situační humor zná snad jen z vyprávění. Zbylé trio Zdenek, Kačka a Pavla, které se dochovalo až do tohoto opusu, hraje opět herecké trio Hanzlík, Kolářová a Štěpánková, jako před léty. Jen před těmi čtyřiceti lety nevypadali tak sešle, jako tehdy takto záměrně nalíčený Zdeněk Řehoř v roli tatínka neurčitého věku věčně posedlého želvími mazlíčky jménem Poldinky. Ostatně i ty se tady objeví, a kupodivu vypadají, oproti zchátralým hercům, k světu. Z mladší herecké generace je zde Petr Forman, který hraje jednoho z raubířů, a jeho bráchu žijícího v Los Angeles s rodinou hraje známý herec z reklam na hypoteční úvěry Jakub Slach, ale pokud vím, raubíře v původním seriálu hráli jednovaječní sourozenci, a tak mně není známo. proč je tady v dospělosti hrají dva jen typově podobní herci. V rolích jejich manželek se představí Lenka Vlasáková a Tereza Kostková. Jejich děti hraje Veronika Svobodová, která po své prabábi zdědila spisovatelské geny, ale nikoliv ve psaní detektivek, nýbrž v hororech a americká rozmazlená holčička Agáta Zimová jako dcera druhého raubíře byla při svém účinkování tak trošku na zabití. Třetího nejmladšího syna Pavli si zahrál Radek Zima. Dějová linie v podstatě žádná, ale částečně se to točí vedle tajemného pokladu, který rodinným příslušníkům odkázala zesnulá prababička, ale nikdo netuší, co by jím mohlo být, a pak se také dozvíme, jak je nebezpečné navštěvovat taneční pro seniory, a k jakým úrazům tam dochází, a kterak si vysloužit medaili za vyšlechtění nové odrůdy orchidejí a tak dále. Situační humor je dost nenápaditý a jede v duchu zaběhaných televizních hrůz, které jsou tady v černých číslech. V praxi to znamená, že na scénu se pošle stokilová Konvalinková v roli otravné sousedky, co ji v obchodech zajímají jen slevy a její postava se chytře využije k propagaci Penny marketu. Tahle nesnesitelná sousedka má distingovaného syna, kterého hraje Josef Polášek a ten chodí s dcerou Zdenka a Kačky, kterou ztvárnila Lucie Vondráčková a celá ta natahovaná zbytečnost končí tím, že jejich dcerka konečně se svým partnerem počne a považte dvojčata. No děs. Celé to zabil Náhlovský obsazený do role realitního makléře, a tady už si myslím každý udělá obrázek o celkově trapném vyznění filmu. Sice se ocitneme ve vile ne nepodobné té původní a doprovázet to bude příjemná hudba Ondřeje Brzobohatého, ale termín "chci vrátit vstupné", je tentokrát na místě. 20% ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Dušan Klein točí a točí. Skoro to vypadá, že projde jen natáčecími prostory a jde si pro výplatu a další den zase tak. (7.3.2011) ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Seriál jsem nikdy neviděl, a tak to i zůstane. Ačkoliv, srovnávat Poláška (proč jenom vypadá jako Hemala?), Vondráčočkovou, Vlasákovou či Konvalinkovou s herci formátu Cupáka, Řehoře či Medřické, to fakt nejde. A jaký je nový film? Ohavně patetický, nesnesitelný, zbytečný. Dokonce i Hanzlíkovy pózy jsou daleko víc trapné než vtipné. Jediný, na koho se dá koukat, je Forman. Náhlovského vyhnat na mráz, a zamknout. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem depka. Kde je ten herecký koncert původní Normální rodinky, kde? Snůška nesouvisejících rádoby vtipných hlášek v podání amatérského divadla z Hodní Dolní. Hrozný. ()

hrona 

všechny recenze uživatele

A't si říká, kdo chce, co chce, já jsem dostal to, co jsem očekával. Inscenační komedii (jako kinofilm, to není úplně povedený tah) s velmi podobným humorem původní rodince, je znát podoba scénáře. Nuceného humor je zde chvílemi pravda zbytečně až moc, ale ruku na srdce, v původní sérii byl také, avšak v tehdejší době byl přeci jen přirozenější, než jsme zvyklí na dnešní. Rozmístění vilky je prakticky stejné a musím uznat, že mě bavilo i obsazení herců. Zkrátka pokračování této rodinky neurazí, oproti remakovému paskvilu z roku 2008, je daleko víc koukatelnější, příjemější a věrohodnější. ()

Tommassi3 odpad!

všechny recenze uživatele

"Jste normální jezinky !!" - "Ty byly tři !!" - "Ale né, to si pleteš se sudičkama !!" ;) Tady si toho spletlo víc daleko více lidí !! Třeba profesi, že pane Náhlovský ?? Radši si utrhni tu metrákovou Konvalinku a tradá směr TV Barrandov, tam vám to bude moc slušet s těma ostatníma estrádníma mumiema.. Seriál jako takový stál celkem za hovno, nebudeme si nic nalhávat, nicméně tohle střihové zvěrstvo v kůži pseudofilmové se ničím omluvit nedá !! Už jsme si zvykli, že v našich končinách si převážně komerční televizní hráči z úspěšných, alespoň u konzumního většinového diváka, filmů sem tam udělají velmi invenčně pomocí nůžek seriály, jako příklad uvedu například Bastardy, Princeznu ze mlejna či Z Pekla štěstí, ale vzít seriál, sestříhat z něj film a jako vrchol idiocie a drzosti ho ještě vypustit do kin, to už musí bejt člověk opravdu hodně velký prase.. Představte si hodinu a půl dlouhý trailer, stejně pořád nebudete tušit, jak nesmírně trapná tahle Rodinka je.. ()

Hismael 

všechny recenze uživatele

Stalo se to čeho jsem se obával. Představte si dvě místnosti, v nich asi 10 lidí a v podstatě žádný děj, přesně taková je Rodinka. Chtělo by to více vtipné nebo zajímavé rozhovory, které by mohly vše zachránit. Připomíná to spíš dnešní český nekonečný seriál trvající 90 minut, ovšem na trochu lepší úrovni. Nejzásadnější problém vidím ve skrytých reklamách, které se šíří jako vir dnešními českými filmy. Díky nim se musel přizpůsobit i scénář. Bez Bramacu by se rodince asi nerozbila střecha a bez Penny marketu by paní Konvalinková nenosila igelitové tašky s nákupem. Je toho ale víc. Rodinka je prostě oddechová záležitost na kterou se jednou podíváte a stačí to. ()

Reklama

Reklama