Reklama

Reklama

Temný příliv

Trailer

Kate je bioložka, která svůj život zasvětila zkoumání a pozorování žraloků. Neohroženě s nimi tráví čas pod mořskou hladinou a o její bezpečí se stará manžel Jeff, který je podmořským kameramanem. Jednou se ale vše vymkne kontrole a žralok zabije jednoho z členů týmu. Po této tragické události Kate s potápěním končí, a dokonce opustí svého muže a stahuje se do ústraní. Po čase uspořádá s ženou zemřelého kolegy výletní plavby pro turisty. Moc dobře se jim ale nedaří, většina turistů se touží potápět se žraloky. O výpravy za velrybami, tučňáky a lachtany moc lidé nestojí. Kate je na tom mizerně, stále se nepřestala vinit z kolegovy smrti a sotva zvládá splácet loď, do které zatéká. Její přátelé se ji snaží přesvědčit, aby dala Jeffovi druhou šanci a urovnala si svůj život. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

Phietros 

všechny recenze uživatele

Začátek vůbec nezačíná špatně, ale postupně se s toho stane nemastná a bohužel jen slaná podívaná na scenérii moře, tučnáky a sem tam nějakého žraloka. Po smrti otce se vyhýbá ponorům, ale její ex jí dohodí kšeft za 100tisíc, kdy se chce otec se synem podívat mimo klec mezi žraloky! To bohužel nedopadne dobře, jak už to bývá a všem půjde o život po té co se jejich lod převrátí.. Hally to ve vodě slušelo a vypadala místy až nadpřirozeně, když se jen tak vozila za ploutev bílého žraloka! 50% ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Další, v blízké době už několikátý film na téma žralok-moře-ztroskotání-boj o přežití. DARK TIDE na mě působí dvěma různými dojmy. Jednak je to celkem obyčejný film, co se týká scénáře. Na druhou stranu jde částečně o zajímavý námět, jsou tu velmi slušné záběry žraloků aj. a Halle Berry celkem pozitivně překvapila. Film působí chvílemi jako povedený dokument a jelikož jsem kdysi viděl pořad o bláznech, kteří se potápějí ke žraloku bílému, tak způsob jakým bylo vše točeno, je naprosto shodný s realitou. Halle Berry neberu jako nějakou hereckou star, ale tady byla hodně v pohodě. Ani nemusím přemýšlet nad tím, kdo by jí mohl nahradit lépe. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

2,5*. Nie je to céčko, "len" strašná, neskutočná nuda. Temnému prílivu treba priznať pár bodov k dobru minimálne za snahu o budovanie atmosféry (pohľady na pochmúrne, až podozrivo tiché more, nad ktorým nízko visia mračná, z ktorých sa onedlho rozpúta pekelná búrka, azda by to s prižmúrenými oboma očami mohlo dakomu pripomenúť skvelé Otvorené more). Nejedná sa o klasický žraločí krvák. Žralok sa objaví v úvode, žralok sa objaví v závere a žralok sa mihne v strede. V každej z týchto scén zabije minimálne jedného človeka, ale tieto scény sa odohrávajú v noci/v noci pod vodou, pričom nad hladinou prší alebo je rovno búrka prevracajúca lode. Vzhľadom na to som žraloka skoro vôbec nevidel (!) a ak predsa, jednalo sa len o nudné zábery na „obyčajného“, pomerne malým dojmom pôsobiaceho tvora. Nebyť jeho dvoch pôsobivých vyhodení sa nad hladinu, ani poriadne neviem, že tam je. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Po parádním Turistas jsem se dost těšil co si Stockwell pro nás přichystal, ale tentokrát mě dost zklamal. Žraloky mám rád ale to co sliboval trailer se nesplnilo ani z půlky, žraloci se objevý jen na chvíli a tak celou dobu sledujeme partu herců kteří jsou nesympatičtí a to včetně Berry a furt něco řeší, takže nuda převládala. Nicméně Stockwell vždycky točí v nádherných krajinách a tak jsem se tady kochal opravdu nádhernou krajinou. Ale to je téměř jediné co bych na filmu vyzdvihl, tedy kromě skvělého a akčního finále, ale to trvá tak 15 minut z té přemrštěné délky. Dávám 2* a říkám na rovinu že na Stockwella už raději opatrně. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Pokud se jednou za čas rádi narvete do neoprénu a hrajete si se starou na tuleně, neváhejte. Pokud ovšem jen máte rádi akční filmy s lidožravými žraloky, vyhněte se tomu velkým obloukem, protože se jedná o prachsprosté, nudné masturbační video pro profesionální žabí muže a ty amatéry, kteří tráví veškerý svůj volný čas tím, že se noří se svým vodotěsným Olympusem do akvárka a fotí si skalára. Možná snad ještě jste li plastický chirurg a zajímá vás, jak se dá šestačtyřicetiletá briketa umělohmotně vyformovat tak, aby ve svém věku mohla vylézt ven ve dvoudílných plavkách a neplašila při tom mořské predátory. Jinak budete plivat slanou vodu a zvracet chaluhy. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama