Reklama

Reklama

Temný příliv

Trailer

Kate je bioložka, která svůj život zasvětila zkoumání a pozorování žraloků. Neohroženě s nimi tráví čas pod mořskou hladinou a o její bezpečí se stará manžel Jeff, který je podmořským kameramanem. Jednou se ale vše vymkne kontrole a žralok zabije jednoho z členů týmu. Po této tragické události Kate s potápěním končí, a dokonce opustí svého muže a stahuje se do ústraní. Po čase uspořádá s ženou zemřelého kolegy výletní plavby pro turisty. Moc dobře se jim ale nedaří, většina turistů se touží potápět se žraloky. O výpravy za velrybami, tučňáky a lachtany moc lidé nestojí. Kate je na tom mizerně, stále se nepřestala vinit z kolegovy smrti a sotva zvládá splácet loď, do které zatéká. Její přátelé se ji snaží přesvědčit, aby dala Jeffovi druhou šanci a urovnala si svůj život. (Nova Cinema)

(více)

Recenze (102)

verbal 

všechny recenze uživatele

Pokud se jednou za čas rádi narvete do neoprénu a hrajete si se starou na tuleně, neváhejte. Pokud ovšem jen máte rádi akční filmy s lidožravými žraloky, vyhněte se tomu velkým obloukem, protože se jedná o prachsprosté, nudné masturbační video pro profesionální žabí muže a ty amatéry, kteří tráví veškerý svůj volný čas tím, že se noří se svým vodotěsným Olympusem do akvárka a fotí si skalára. Možná snad ještě jste li plastický chirurg a zajímá vás, jak se dá šestačtyřicetiletá briketa umělohmotně vyformovat tak, aby ve svém věku mohla vylézt ven ve dvoudílných plavkách a neplašila při tom mořské predátory. Jinak budete plivat slanou vodu a zvracet chaluhy. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Proč a pro koho tohle vůbec někdo točil, proboha? Dark Tide postrádá jakýkoli element, který by film udělal lákavým a uspokojujícím alespoň pro nějakou diváckou skupinu. Zlatá Noc žraloka, ta byla aspoň tím komicky debilním letním výplachem pro teenagery, tohle jen prudí a nudí. A ještě ke všemu to má úplně přepísklou stopáž - mírně pod dvě hodiny, což je na film s Halle Berry a žraloky opravdu dost sada. Ale co to plácám, oni tam ani ti žraloci skoro nejsou - objeví se hned na začátku filmu a pak až asi necelou půlhodinku před koncem (tahle fáze už nese i stopové množství napětí, ale pozdě, příliš pozdě...), jinak pusto, prázdno. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Film byl dobrej po celou dobu co měla na sobě Halle džínový sexy kraťásky, tedy celý dvě minuty. Pak si do filmu zavedla úřední hodiny nuda obecná a začala velmi tvrdě pracovat. Zapíchla to asi 13 minut před koncem ve kterém se odehrává strhující finále. Sice se odehrává za tmy, ale zase slyšíme šplouchání a bublání což nám dává pocit že jsme ve vaně a po skončení filmu tak ušetříme za vodný a za stočný, protože nám tak stačí už jen sprška, nejlépe studená, aby jsme se z tohohle majstrštyku vzpamatovali a ještě ušetřili za teplou vodu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby Celosvetovo $895,000Tržby za predaj DVD v USA $2,541,907 //počet predaných kusov 140,795║ Čeľuste po novom ale nie, nakoniec z toho ostala len taká žubrienka, film ktorý svoj potenciál vôbec nevie využiť, aspoň že tie zábery so žralokmi sú ako tak trošku s napätím a atmosférou, ináč zbytočnosť. /40%/ ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Skvělá kamera, skvělý obraz, nádherné barvy (verze Dark.Tide.2012.720p.HDTVRip), dobré herecké výkony, sympatické postavy. Bohužel to napětí mi tam chybělo. Film bych spíše řadil mezi dobrodružné filmy. Jako večerní film je to fajn, ale v kině bych se odpráskl :-) 50% ()

tron 

všechny recenze uživatele

2,5*. Nie je to céčko, "len" strašná, neskutočná nuda. Temnému prílivu treba priznať pár bodov k dobru minimálne za snahu o budovanie atmosféry (pohľady na pochmúrne, až podozrivo tiché more, nad ktorým nízko visia mračná, z ktorých sa onedlho rozpúta pekelná búrka, azda by to s prižmúrenými oboma očami mohlo dakomu pripomenúť skvelé Otvorené more). Nejedná sa o klasický žraločí krvák. Žralok sa objaví v úvode, žralok sa objaví v závere a žralok sa mihne v strede. V každej z týchto scén zabije minimálne jedného človeka, ale tieto scény sa odohrávajú v noci/v noci pod vodou, pričom nad hladinou prší alebo je rovno búrka prevracajúca lode. Vzhľadom na to som žraloka skoro vôbec nevidel (!) a ak predsa, jednalo sa len o nudné zábery na „obyčajného“, pomerne malým dojmom pôsobiaceho tvora. Nebyť jeho dvoch pôsobivých vyhodení sa nad hladinu, ani poriadne neviem, že tam je. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Žraločie filmy mám rád a tak začnem s tým, že je to naozaj pekne natočené - pekná kamera, farebné filtre a podobne. Príliš prestrelená ukecaná stopáž (takmer 2 hodiny!!!) s minimom žralokov však už má od nadšenia príliš ďaleko. Absencia akejkoľvek hudby (v Čeľustiach robí 90% atmosféry) pri tzv. hustých scénach so žralokmi atmosfére vôbec nepomáha a tak je pre tento film slovo napatie úplne cudzie. Vadili mi aj použité a pre žraločích fanatikov dobre známe zábery žralokov z rôznych prírodopisných filmov (našťastie má film aj pár vlastných). Takže milovníkom žralokov film odporúčam (zas tak veľa sa ich neurodí), ale ľudia hľadajúci dobrú atmosféru búdú len znudení a otrávení. P.S.: Tá nočná scéna s hľadačmi pokladov (či čo to bolo) mala byť akože čo? pokus o Čeluste? Veľmi vtipné :) ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Žraločie filmy mám rád a vyhľadávam ich, takže ma tento nový príspevok potešil a to aj tým, že sa nejedná o béčkový pokus Asylumu či SyFy, ale o pomerne slušný počin Johna Stockwella, ktorému oblasť vodných / prírodných thrillerov vcelku sedí. Halle Berry je expertkou na žraloky, ktorá má traumu po tom ako ju s posádkou pred rokmi takmer zmasakroval veľký biely žralok. Jej ex-fešák (neskutočne otravný Olivier Martinez) ju však v sladkej vidine zisku od naivného zbohatlíka zavedie opäť do žraločích vôd, čo sa im onedlho vypomstí. Film je po pohodovom úvode prekvapivo zdĺhavý, rozvláčny a ničí diváka zbytočnými sociálnymi situáciami a dialógmi ako z Baywatchu. Keď to však človek predýcha, rozpúta sa vydarené, napínavé a krásne nasnímané finále s hustou atmosférou a realistickým, (konečne) nedigitálnym žralokom. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Chtělo by se na začátku zeptat, kam se podělo herecké umění první herečky afroamerického původu, která získala Oscara za hlavní roli. Aneb jak si Halle Berry plácla s režisérem Johnem Stockwellem, který má viditelnou slabost pro vodu, a vzniklo z toho dovolenkové lákadlo na potápění. Bez žraloků. Do svědomí by si měli sáhnout také její agenti, protože dostat tohle na stůl, měli se poohlédnout spíš po skartovačce. V neoprenu možná vypadá dobře, ale trestuhodně nemá co hrát. Tvůrci se nemohou opřít o scénář, který kašle na pořádnou zápletku. Hlavní hrdinka Kate vždycky vydrží pod vodou na jedno nadechnutí tolik, kolik se scenáristovi zrovna hodí, na palubě nad ní se pak odehrávají malá dramata s minimálním nábojem. Pokud ale chválit, tak zvukaře a kameramana. Ten v prosluněných záběrech projede v těsné blízkosti do neoprenu se soukající Kate, ponoří se pod hladinu, udělá několik úžasně vypadajících fines a fetišisticky se vrátí k dalšímu objektu nad hladinou. S atraktivním prostředím rozbouřené vody to holt Stockwell umí. Bohužel ale i obyčejný kousanec žralokem je bojácně zakrytý, v závěrečné pasáži navíc začne nesouvisle stříhat a zoufalý divák rychle ztrácí orientaci o tom, kde se kdo zrovna nachází. Nakonec ale přeci jenom vyhraje. Se zatmívačkou a nabíhajícími závěrečnými titulky. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Polodokumentární snímek sází na báječné podmořské záběry s nádhernými žraloky, a tak milovníkům přírodovědných snímků nevadí, že plnohodnotný příběh jaksi chybí. Úchvatné scenérie s pralesem chaluh, mezi nimiž se prohánějí tuleni, pableskující paprsky jak ohnivé šípy protínají tmavnoucí hlubiny a hejno delfínů dovádí těsně pod hladinou. Scény se žraloky jsou naprosto úchvatné. A samozřejmě dojde i na krvavé útoky! Místy zbytečně upindané, závěr má ale atmosféru i patřičné napětí. Krom čistě žraločích filmů jsem si vybavil Otevřené moře. Hvězdy tak dostávají příroda, kamera, hudba a žraloci. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Čakal som to oveľa horšie po tých recenziách, ale nakoniec ma to bavilo. Nie je to zbytočne akčne a ani digitálne, ale drží si to skôr reálny ton a aj žraloky sú reálne natočene (až na pár útokov). Príbeh v pohode, postavy aj herci fajn, akurát by to chcelo trošku väčšie tempo lebo uprostred sa moc toho nedeje, no záverečná pol hodinka je super. Budem plávať proti prúdu. Ja som spokojný. 65% - 3* ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Jediné pozitívum na filme sú nádherné podmorské zábery. Ale to som si mohol rovno pustiť nejaký dokument, zabavil by som sa viac a aspoň by som k tomu dostal odbornejší výklad. Nebola tu vôbec žiadna atmosféra, ani hudba, ktorá by ju podporila. Preto som sa skoro unudil k smrti. To je rozdiel medzi touto sračkou a napr. Zradnou hlbočinou (1999) alebo Čeľusťami, kde napätie fungovalo tak ako fungovať má. Útoky žralokov boli robené poväčšine v absolútnej tme, kde človek nielenže nevidí žraloka, ale ani ich obete, len sem-tam sa mihne ruka alebo noha v neopréne. To aby sa ušetrilo? To už radšej tento film nemal vôbec vzniknúť, natočiť sračku za čo najmenej peňazí a pritom si myslieť, že bude mať úspech, lebo vo vode pláva pár žralokov a hrá tam Hajlí Berí je teda riadna trápnosť hraničiaca až s drzosťou. Strata času. Stockwell je zlodej, okradol ma o čas. 20/100 ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Po parádním Turistas jsem se dost těšil co si Stockwell pro nás přichystal, ale tentokrát mě dost zklamal. Žraloky mám rád ale to co sliboval trailer se nesplnilo ani z půlky, žraloci se objevý jen na chvíli a tak celou dobu sledujeme partu herců kteří jsou nesympatičtí a to včetně Berry a furt něco řeší, takže nuda převládala. Nicméně Stockwell vždycky točí v nádherných krajinách a tak jsem se tady kochal opravdu nádhernou krajinou. Ale to je téměř jediné co bych na filmu vyzdvihl, tedy kromě skvělého a akčního finále, ale to trvá tak 15 minut z té přemrštěné délky. Dávám 2* a říkám na rovinu že na Stockwella už raději opatrně. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Jasně Hely Bery si tam hladí žraloky po frnaku a pak se diví a histerčí, že se něco stane..příště třeba v druhým díle může jít rovnou česat pyraňe. Mistama až na nervy lezouci shit..jen ty hádky s tim dedkem byly napínavý. ()

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Scénář, ani herci nenadchnou, ale kamera slušná a záběry se žraloky parádní. S kvalitními osvětlovači by nemuseli mít ani natolik Temný příliv. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Výrazně katastrofa to není, jen se to nemá čím odpoutat od průměru. Příběh tam žádný není, pár slušných záběrů se tam mihlo, ale na tak přehnanou stopáž jich je zase málo. Gore efekty taky žádné, ani Halle Berry tu není nijak sympatická. 60% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Dobrodružné thrillery odehrávající se na vodě či přímo pod vodou mi nikdy nebyli proti srsti a zvláště když se lehce otírají i o hororový žánr. Dark Tide sice není čistokrevný shark horor, ale to by ani tolik nevadilo. Mnohem horší je však fakt, že většina děje se točí okolo dramatických dialogů, které začnou být za krátko doslova ubíjející. Místo aby si divák mohl užít jednu nervy drásající akční scénu za druhou, je nucen poslouchat zdlouhavé hádky mezi jednotlivými postavami a tohle byl hlavní kámen úrazu, proč se tento film nikdy nedočkal a ani nedočká velké divácké přízně. John Stockwell sice v době natáčení nebyl žádný zelenáč a už mi dvakrát dokázal, že natočit atmosférický film (i horor) umí, ale to by musel mít po ruce kvalitnější scénář. Podmořské záběry byli pěkné (o tom žádná), dokonce i prostředí bylo nádherné a takoví tučňáci /lachtani – nádhera, ale já očekával přece jenom trochu ponuřejší film. Co z toho že Halle Berry byla v bikinách k sežrání, když mi to spíše připadalo, že si společně se svým nastávajícím manželem Martinezem vyrazili na dovolenou (na které by počali své dítě a léčili si své mindráky), než že sleduju film se žraloky. Ti se zde objevili jen na začátku filmu a poté až v poslední zhruba dvacetiminutovce. Což byla pěkná bída, vezmeme-li v potaz, že se do pořádné akce dostali jen minimálně. Trocha krve a uhryznutá noha – to jako mělo být všechno? Navíc zde úřadoval chaotický střih, který byl nepřehledný jako sviňa a ještě k tomu se vše důležité odehrálo v přítmí – takže divák vlastně vidí pěkné kulové. Jsem vážně zklamán, protože očekávání bylo mnohem větší. Jedinými důvody proč tomu dám vůbec nějaké ty body, jsou Halle Berry a ty záběry na zvířata a okolní krajinu. Po hororové stránce fakt bída. ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Další, v blízké době už několikátý film na téma žralok-moře-ztroskotání-boj o přežití. DARK TIDE na mě působí dvěma různými dojmy. Jednak je to celkem obyčejný film, co se týká scénáře. Na druhou stranu jde částečně o zajímavý námět, jsou tu velmi slušné záběry žraloků aj. a Halle Berry celkem pozitivně překvapila. Film působí chvílemi jako povedený dokument a jelikož jsem kdysi viděl pořad o bláznech, kteří se potápějí ke žraloku bílému, tak způsob jakým bylo vše točeno, je naprosto shodný s realitou. Halle Berry neberu jako nějakou hereckou star, ale tady byla hodně v pohodě. Ani nemusím přemýšlet nad tím, kdo by jí mohl nahradit lépe. ()

Reklama

Reklama