Reklama

Reklama

Temný příliv

Trailer

VOD (1)

Kate je bioložka, která svůj život zasvětila zkoumání a pozorování žraloků. Neohroženě s nimi tráví čas pod mořskou hladinou a o její bezpečí se stará manžel Jeff, který je podmořským kameramanem. Jednou se ale vše vymkne kontrole a žralok zabije jednoho z členů týmu. Po této tragické události Kate s potápěním končí, a dokonce opustí svého muže a stahuje se do ústraní. Po čase uspořádá s ženou zemřelého kolegy výletní plavby pro turisty. Moc dobře se jim ale nedaří, většina turistů se touží potápět se žraloky. O výpravy za velrybami, tučňáky a lachtany moc lidé nestojí. Kate je na tom mizerně, stále se nepřestala vinit z kolegovy smrti a sotva zvládá splácet loď, do které zatéká. Její přátelé se ji snaží přesvědčit, aby dala Jeffovi druhou šanci a urovnala si svůj život. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby Celosvetovo $895,000Tržby za predaj DVD v USA $2,541,907 //počet predaných kusov 140,795║ Čeľuste po novom ale nie, nakoniec z toho ostala len taká žubrienka, film ktorý svoj potenciál vôbec nevie využiť, aspoň že tie zábery so žralokmi sú ako tak trošku s napätím a atmosférou, ináč zbytočnosť. /40%/ ()

Imrwere 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se mi hodně líbilo. Není to typická žraločí vyvražďovačka plná kusanců, krve a ukousnutých končetin. Toho se zde nedočkáte. Ovšem pro lidi, kteří žraloky, jako takové obdivují, by film mohl být přínosem. Já jen z plného hodnocení musím jednu hvězdičku sundat opět a zase na moc protaženou stopáž. Ano, budu se opakovat, ale myslím, že i zde by bohatě stačila devadesátiminutová délka. Zkrátit mrtvé a nudné části by asi nebyl problém. Zrychlit plavání s tuleni nebo co to bylo, zrychlit hádky a nemělo by to chynu. Moc protažené. Co se ale týče žraločích útoků, pár se jich dočkáte i zde. Za mě tedy krásnách 85%. ()

Reklama

MareT. 

všechny recenze uživatele

Hodne lidi to tady zminuje, ale ja se musim ptat taky. Ja nemam tucha, co chtel autor rici. Komu jsme meli fandit, proc jsme resili pribeh nejakeho anglickeho magora, ktereho nikdo nezajimal?! Plno otazek tohoto typu me napada, ze me az frustruje absence vsech odpovedi. Nic, co by pro me, jakozto fanda zralocich thrilleru, tady neni. ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Další, v blízké době už několikátý film na téma žralok-moře-ztroskotání-boj o přežití. DARK TIDE na mě působí dvěma různými dojmy. Jednak je to celkem obyčejný film, co se týká scénáře. Na druhou stranu jde částečně o zajímavý námět, jsou tu velmi slušné záběry žraloků aj. a Halle Berry celkem pozitivně překvapila. Film působí chvílemi jako povedený dokument a jelikož jsem kdysi viděl pořad o bláznech, kteří se potápějí ke žraloku bílému, tak způsob jakým bylo vše točeno, je naprosto shodný s realitou. Halle Berry neberu jako nějakou hereckou star, ale tady byla hodně v pohodě. Ani nemusím přemýšlet nad tím, kdo by jí mohl nahradit lépe. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Dobrodružné thrillery odehrávající se na vodě či přímo pod vodou mi nikdy nebyli proti srsti a zvláště když se lehce otírají i o hororový žánr. Dark Tide sice není čistokrevný shark horor, ale to by ani tolik nevadilo. Mnohem horší je však fakt, že většina děje se točí okolo dramatických dialogů, které začnou být za krátko doslova ubíjející. Místo aby si divák mohl užít jednu nervy drásající akční scénu za druhou, je nucen poslouchat zdlouhavé hádky mezi jednotlivými postavami a tohle byl hlavní kámen úrazu, proč se tento film nikdy nedočkal a ani nedočká velké divácké přízně. John Stockwell sice v době natáčení nebyl žádný zelenáč a už mi dvakrát dokázal, že natočit atmosférický film (i horor) umí, ale to by musel mít po ruce kvalitnější scénář. Podmořské záběry byli pěkné (o tom žádná), dokonce i prostředí bylo nádherné a takoví tučňáci /lachtani – nádhera, ale já očekával přece jenom trochu ponuřejší film. Co z toho že Halle Berry byla v bikinách k sežrání, když mi to spíše připadalo, že si společně se svým nastávajícím manželem Martinezem vyrazili na dovolenou (na které by počali své dítě a léčili si své mindráky), než že sleduju film se žraloky. Ti se zde objevili jen na začátku filmu a poté až v poslední zhruba dvacetiminutovce. Což byla pěkná bída, vezmeme-li v potaz, že se do pořádné akce dostali jen minimálně. Trocha krve a uhryznutá noha – to jako mělo být všechno? Navíc zde úřadoval chaotický střih, který byl nepřehledný jako sviňa a ještě k tomu se vše důležité odehrálo v přítmí – takže divák vlastně vidí pěkné kulové. Jsem vážně zklamán, protože očekávání bylo mnohem větší. Jedinými důvody proč tomu dám vůbec nějaké ty body, jsou Halle Berry a ty záběry na zvířata a okolní krajinu. Po hororové stránce fakt bída. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama