Reklama

Reklama

Temný příliv

Trailer

Kate je bioložka, která svůj život zasvětila zkoumání a pozorování žraloků. Neohroženě s nimi tráví čas pod mořskou hladinou a o její bezpečí se stará manžel Jeff, který je podmořským kameramanem. Jednou se ale vše vymkne kontrole a žralok zabije jednoho z členů týmu. Po této tragické události Kate s potápěním končí, a dokonce opustí svého muže a stahuje se do ústraní. Po čase uspořádá s ženou zemřelého kolegy výletní plavby pro turisty. Moc dobře se jim ale nedaří, většina turistů se touží potápět se žraloky. O výpravy za velrybami, tučňáky a lachtany moc lidé nestojí. Kate je na tom mizerně, stále se nepřestala vinit z kolegovy smrti a sotva zvládá splácet loď, do které zatéká. Její přátelé se ji snaží přesvědčit, aby dala Jeffovi druhou šanci a urovnala si svůj život. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

verbal 

všechny recenze uživatele

Pokud se jednou za čas rádi narvete do neoprénu a hrajete si se starou na tuleně, neváhejte. Pokud ovšem jen máte rádi akční filmy s lidožravými žraloky, vyhněte se tomu velkým obloukem, protože se jedná o prachsprosté, nudné masturbační video pro profesionální žabí muže a ty amatéry, kteří tráví veškerý svůj volný čas tím, že se noří se svým vodotěsným Olympusem do akvárka a fotí si skalára. Možná snad ještě jste li plastický chirurg a zajímá vás, jak se dá šestačtyřicetiletá briketa umělohmotně vyformovat tak, aby ve svém věku mohla vylézt ven ve dvoudílných plavkách a neplašila při tom mořské predátory. Jinak budete plivat slanou vodu a zvracet chaluhy. ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Dokument o Africe a žralocích, jímž by nás provázela velice sympatická Halle Berry, by rozhodně nebyl na škodu, kdyby to ve své podstatě onen dokument skutečně byl. Temný příliv je (či spíše chce být) dobrodružným thrillerem, ale jako takový doslova troskotá na prázdném scénáři - příběh je nesmírně prostinký, vhodnější snad už jen pro epizodu seriálu než plnohodnotný film. Vizuální stránka je skutečně vydařená, výprava jednoduše bere dech, ale co je to platné, když většinu filmu prozíváte a ve výsledku je vám vlastně jedno, jak ta či ona postava dopadne? Jak jsem již naznačil - děj posouvající dialogy nahradit populárně-naučným komentářem a mé hodnocení vyletí do nebes. ()

Reklama

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Pro milovníky moří a žraloků - možná. Jinak naprosto nudný film, který dokáže diváka uspat. Nakonec příjde finále, které ale celkový dojem z propadáku nezachrání. Jediné co oceňuji - proto alespoň jedna hvězda - jsou krásné záběry žraloků a snaha dosáhnout reálného snímku. Proč je to jenom ale tak dlouhé? ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Tak tento filmek určitě nesedne každému, protože to není klasický film o žraloku zabijákovi, jak asi hodně lidí očekává. Zde je spíše více dokumentárních záběrů z podvodní říše, chování žraloků a odvážných lidí, kteří se nebojí mezi nimi plavat bez klece. Řekl bych, že milovníky žraloků to bude určitě skvělý počin. Mě se filmek líbil a za mě 75% :) ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Kate (Halle Berry) a její přítel Jeff (Olivier Martinez) si vydělávají turistickými výlety za žraloky a jejich natáčením. Vše ale skončí, když je jejich společný přítel jedním žralokem roztrhán na kusy. Po roce se Jeff za Kate vrací s excentrickým milionářem a jeho dospívajícím synem, kteří chtějí "plavat se žraloky". I když se Kate znovu pod vodu nechce, nechá se přemluvit... První třetina filmu mne bavila moc a moc - nádherně natočené podmořské exteriéry, i scény Halle Berry se žraloky, prostě radost pohled. Druhá třetina je taková nudné poloromantické drama - ona nechce, on chce, on jí přemluví a ona mu zase skočí do postele. Třetí třetina by měla být vrcholem filmu, ale nějakou nešťastnou náhodou mne z celého filmu bavila nejvíce. Sice měla být jakože ta akční, ale bohužel, v pojetí kameramana a střihače to znamenalo co nejkratší délku jednotlivých záběrů, aby nedejbože divák nepoznal, koho to vlastně žraloci zrovna baští. Víceméně za první třetinu a za postavu Halle Berry dávám 3*... ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama