Reklama

Reklama

Útěk z MS-1

  • Francie Lockout (více)
Trailer 2

Lidstvo našlo způsob, jak ochránit svět před zločinci. Ti nejhorší z nejhorších jsou drženi na místě, ze kterého není úniku. Mimo Zemi, uprostřed hlubokého vesmíru. Prezidentova dcera Emilie Warnock navštíví v rámci humanitární mise vesmírnou věznici MS One. Ale krvavá vzpoura vězňů z Emilie učiní to nejcennější rukojmí. Ven ji může dostat jen jediný člověk. Bývalý špičkový vládní agent Snow je svéhlavý a nekompromisní. Jeho současná pozice na špionážním trhu je, mírně řečeno, špatná - čelí obvinění ze spiknutí proti USA. Od prezidenta dostává jedinečnou nabídku: nový život a svobodu výměnou za záchranu první dcery Spojených států. Jenže v sázce je mnohem více… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (861)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Akční slabota. Nebýt hláškujícího sympaťáka Guy Pearce tak téměř nekoukatelné. Nevím čím tento film tolik uživatelů oslnil na 3 a více hvězd. Mě přišel hodně nezáživnej, bez atmosféry a hlavně totálně neakční. Přišlo mě že se pořád něco chystalo, ale ne a ne se k tomu dostat. Chápu že peněz nebylo při natáčení zase tak moc, ale pár kulek by to spravilo. Rozruch tak ve filmu dělá jen jeden pošahanej vězeň se sympatickým účesem. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Výbušné, odvázané, dech beroucí, neobhajitelné. A tím spíš neodolatelné. Guy Pearce našel svoji novou kariérní výzvu a po boku čím dál krásnější Maggie se ukázal jako prvotřídní frajer. Díky neutuchající kadenci hlášek a vražednému tempu je tak z Lockout pecka, která mě k sobě na půldruhé hodinky zamkla a na konci celého uříceného vyplivla zpátky do světa, kde si na vesmírná vězení ještě asi nějaký ten rok počkáme. Čirá akční zábava v nejpozitivnější formě. ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Pustil jsem si kvůli: žánru a Maggie Grace. Bavilo mě: žánr, Maggie Grace, ztvárnění (interiéry), zvuk a parádní cynické hlášky Guye Pearce. Myšlenka je slabší, ale když si odmyslím pozadí (Luc Besson neměl při psaní scénáře svůj den), popírání fyziky, strašně stupidní úvodní zápletku s pistolí a beru to jen jako akčňák, ve kterém má jeden týpek osvobodit jednu důležitou kočku ze zajetí ve vesmírné vězeňské stanici, tak pak jsem spokojen a neobjektivně dám 4*. Pearce mi ve své situaci vzdáleně připomínal Willise v 1. Smrtonosné pasti. # [viděno: TV, 5.1] # příběh 6 | hudba 8 | humor 2 | akce 7 | napětí 3 | pustil bych si znovu 7 ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Strašná nuda, ve které sice Guy Pearce zkouší šířit lásku a porozumění ve stylu Johna McClanea, ale scénář mu k tomu nedává ani dost řízných hlášek, ani dost přímočarých situací. Ten počet vysvětlujících titulků na začátku měl někoho přimět, aby se nad tím zamyslel a celé to přepsal v údernou osmdesátkovou variaci. To křížení konspiračního pudla s akčním dobrmanem prostě nefachá. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Milé akční překvápko, které se liší od těch ostatních tím, že tenhle počin byl vtipný. Pokud zde Gay Pearce Bruceho v nejlepších letech, co se týče hláškovitosti, netrumfl, tak ho minimálně dorovnal. Je zde vidět, že scénář psalo více osob, takže jsou dialogy hlavního hrdiny dovedeny k dokonalosti. Bohužel už nezbyl čas a asi ani chuť na nic dalšího. Příběh je debilní, akce za nic nestojí, ale jak už jsem výše zmínil - film je vtipný. Hlavní hrdina nevypouští z úst taková ta stereotypní hovna, jaká bychom v podobných filmech očekávali. Všemu co řekne se dá zasmát, nebo to alespoň přejít bez pocitu trapnosti. Člověk je poté ochoten odpustit filmu ledacos. Za zmínku stojí počáteční honička, závěrečný let skafandrem z oběžné dráhy i zázračnou proměnu hloupé blondýnky v novodobého Colomba. Solidní 3*. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (23)

  • Snow (Guy Pearce) odhaluje svoje krstné meno Emilie (Maggie Grace) na konci filmu: "Marion... môj otec bol fanúšikom Johna Waynea." Skutočné meno Johna Waynea bolo Marion Robert Morrison (druhé meno neskôr zmenil z Robert na Michael, keď jeho rodičia rozhodli dať svojmu ďalšiemu synovi meno Robert), ktoré sa zmenilo na John Wayne, keď sa stal hercom. (Pat.Ko)
  • S obojstranným balistickým sklom a ďalšími bezpečnostnými opatreniami nie je dôvod na to, aby boli členovia tajnej služby v priestore s väzňami počas výsluchu. (Pat.Ko)
  • Hlavní antagonisti, bratia sa volajú Alex a Hydell. Alek Hidell bolo falošné meno, ktoré používal Lee Harvey Oswald. (Pat.Ko)

Související novinky

Rodriguez a nový Útěk z New Yorku?

Rodriguez a nový Útěk z New Yorku?

25.03.2017

Hollywood se už řadu let snaží zremakeovat Útěk z New Yorku. Béčková uberklasika nedávno vyhrála soudní spor, v němž vytřískala peníze z Útěku z MS-1 (prý šlo o neautorizovanou předělávku), a teď ji… (více)

Reklama

Reklama