Reklama

Reklama

Útěk z MS-1

  • Francie Lockout (více)
Trailer 3

Lidstvo našlo způsob, jak ochránit svět před zločinci. Ti nejhorší z nejhorších jsou drženi na místě, ze kterého není úniku. Mimo Zemi, uprostřed hlubokého vesmíru. Prezidentova dcera Emilie Warnock navštíví v rámci humanitární mise vesmírnou věznici MS One. Ale krvavá vzpoura vězňů z Emilie učiní to nejcennější rukojmí. Ven ji může dostat jen jediný člověk. Bývalý špičkový vládní agent Snow je svéhlavý a nekompromisní. Jeho současná pozice na špionážním trhu je, mírně řečeno, špatná - čelí obvinění ze spiknutí proti USA. Od prezidenta dostává jedinečnou nabídku: nový život a svobodu výměnou za záchranu první dcery Spojených států. Jenže v sázce je mnohem více… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (861)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Bavil jsem se náramně a je mi úplně jedno, že skoro ze všech zdejších komentářů vidím zoufalý křik nudááá! Tak to není zrovna nejchytřejší film pod Sluncem, no. Kdyby byl, zase by ho polovička lidí nepochopila a zase bych tu slyšel samou nudu. Nevím, jak se Guy Pearce připravoval na svou roli, ale vypadá to, že bral lekce hláškování u Johna McClana, a hodiny moderního kadeřnictví u střihorukého Edwarda. Maggie Grace pak působí jako nádherný přívěšek na krku vesnického burana. Jejich společné dialogy, nabroušené jako břitva a štiplavé jako smrad na veřejných záchodcích, mi řádně procvičily břišní svalstvo. A zbytek? Jó, zbytek byla nudááá... =) ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Já teda nevim, ale mě se to celkem líbilo. Guy Pierce tady, asi poprvý, co ho znám, vypadá jako drsňák a i CGI efekty jsou na docela dobré úrovni, až se divím, jak to ti frantíci dokázali. Nejni to teda žádnej zázrak a sice jsem se díval jen letmo, ale řekl bych, že se to dá snést...70% ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

V nejstřeženějším vesmírném vězení zvaném MS-1 plném vrahů a násilníků a důmyslně umístěném na oběžné dráze došlo ke vzpouře. Ke vší smůle je uvnitř prezidentova dcera, která tady byla na návštěvě. Jen jeden muž ji může odtud dostat, aniž by jí byl zkřiven vlásek (ale o nevzhledném obarvení jejích vlasů nebyla řeč) a tím mužem je Marion Snow. Bývalý špičkový vládní agent před nedávnem neprávem obviněný ze spáchání vraždy. Na nebezpečnou misi, jejímž cílem je zachránit prezidentovu dceru se mu moc nechce, ale aby prokázal svoji nevinu, bude muset nakonec kývnout. Akční exploze, porce dobrých hlášek a kouřící Guy Pearce to jistí. Je dobře, že byl do role obsazen právě on, protože na nějakého steroidního pitomce leštícího si své přebujelé ego do půl těla svlečený v posilce, jsem opravdu zvědavý nebyl. Pearce je v roli sympaticky chlapský a hlavně normální a hláškuje jedna radost. Rovněž cíl jeho záchrany, který hraje Maggie Grace, je vhodně zvolený a do půlky filmu je to blond krasavice. Od půlky jí však provedli něco moc nehezkého s vlasy, a tak to raději nebudu rozmazávat. Film je od prvního záběru strhující, ale nevydrží mu to až do konce, kdy se začal mírně zhoršovat. Počáteční scéna, kdy dostává hlavní hrdina vždycky ránu pěstí, a když zmizí jeho hlava ze záběru, objeví se titulek zvěstující, kdo ve filmu hraje, je mimořádně nápaditá a v nastaveném trendy akčním stylu se pokračuje a film nasadí pekelně dynamické tempo. Rovněž vězni, které vede dvojice bratrů, kdy jeden z nich je solidně nechutně podaný retard a druhý vyloženě prevít, snesou vysoké měřítko. Výprava a akční scény se také povedly a Luc Besson dohlížel na to, aby film měl spád a zůstal na vysoké úrovni. Přibližně v poslední třetině film tempo ztratí, objeví se nepříliš zajímavý politický motiv a slabší finále. Právě finále mělo být super, protože super rozběhnutý film by si to zasloužil. Dále je třeba zmínit, že film je volným přepracováním béčkoidního akčního filmu "Útěk z New Yorku" s Kurtem Russellem. Sám tento film dovedně zastírá béčkový původ, ale ne zase až tak dovedně, aby to nebylo poznat. Co na tom záleží. Já se při napínavém a strhujícím útěku z vesmírného vězení "áčkově" bavil. 90% ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: FilmDistrict // Počet premietajúcich kín v USA: 2,308 // Otvárací Víkend USA: $6,231,836 // Hlášky Guya Pearcea a herecká retardácia Josepha Gilguna sú hlavným dôvodom úspechu filmu. Tvorcovia si však kľudne mohli odpustiť posledný zoskok a začiatočnú digitálnu naháňačku, ktorá bola asi tak kvalitná, jak 15 minútová práca v skicári. No na spríjemnenie večera je Lockout určite postačujúci. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Jednoduché, priamočiare, ale perfektne fungujúce. Lúbi sa mi ten dej, ale hlavne to, že je to zasadené do vesmíru. Ten sci-fi kabátik je rozpočtovo skromný, ale vo filme vyzerá skvelo. Herecké obsadenie je perfektné, Guy Pearce nahlaškovaný ako John Mclane k tomu pekná a sympatická Maggie Grace, štipka humoru, poriadna dávka akcie a nápadov. Tak trochu vesmírna Die Hard, ktorá skvelo pobaví. 80% - 4* ()

Galerie (75)

Zajímavosti (23)

  • Hlavní antagonisti, bratia sa volajú Alex a Hydell. Alek Hidell bolo falošné meno, ktoré používal Lee Harvey Oswald. (Pat.Ko)
  • Wilhelmov výkrik: väzeň, ktorý zakopne a spadne hneď po tom, čo vyjde zo stázy. (Pat.Ko)

Související novinky

Rodriguez a nový Útěk z New Yorku?

Rodriguez a nový Útěk z New Yorku?

25.03.2017

Hollywood se už řadu let snaží zremakeovat Útěk z New Yorku. Béčková uberklasika nedávno vyhrála soudní spor, v němž vytřískala peníze z Útěku z MS-1 (prý šlo o neautorizovanou předělávku), a teď ji… (více)

Reklama

Reklama