Reklama

Reklama

Útěk z MS-1

  • Francie Lockout (více)
Trailer 3

Lidstvo našlo způsob, jak ochránit svět před zločinci. Ti nejhorší z nejhorších jsou drženi na místě, ze kterého není úniku. Mimo Zemi, uprostřed hlubokého vesmíru. Prezidentova dcera Emilie Warnock navštíví v rámci humanitární mise vesmírnou věznici MS One. Ale krvavá vzpoura vězňů z Emilie učiní to nejcennější rukojmí. Ven ji může dostat jen jediný člověk. Bývalý špičkový vládní agent Snow je svéhlavý a nekompromisní. Jeho současná pozice na špionážním trhu je, mírně řečeno, špatná - čelí obvinění ze spiknutí proti USA. Od prezidenta dostává jedinečnou nabídku: nový život a svobodu výměnou za záchranu první dcery Spojených států. Jenže v sázce je mnohem více… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (861)

verbal 

všechny recenze uživatele

Přechytřelé děti tu zase pláčou a otylými prsty utírají z klávesnice lupy napadané z prohrabování mastné kštice při úpěnlivém přemýšlení, co erudovaně pohrdavého sem zase napsat. A my, obstarožní otyloňové, s úsměvem vzpomínáme na doby, kdy film býval čistá zábava, protože tyhle egoistické, suchopárné kokotky ještě fotr utíral do záclony. Pohodová odreagovačka s ultrahláškujícím Gayem, založená na "originálním" nápadu Luca Bessona, který určitě neviděl Smrtonosné pasti ani Útěky ze všeho možného... No a co? Příjemně akčně stupidních devadesát minut mi aspoň nezpůsobilo otok mozku při psaní seriózní a strašně chytré filmové kritiky! ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Solidně natočená akční sci-fi vygumovanost, která je nepřiznaným pokračováním Útěků Z N.Y. a L.A. a inspiruje se i dalšími osmdesátkovými vymytostmi (viz Snowovo křestní jméno). Značně potěšující je, že Pearce díky svým hláškám a celkovému vystupování snese srovnání se Snakem a Peter Stormare se tu chová jako záporák z comicsu (čti "oba pochopili, co si od nich takovýhle film žádá"). Háček je v tom, že Stormare není záporák - tuhle úlohu mají na starosti zdegenerovaný irský psychopat (kterému bez titulků není rozumět) a francouzsky působící anglický aristokratický elegán (který je taky psychopat, ale ledově chladný a kontrolovaný), z nichž první je naprostá karikatura a druhému nemůžete ani fandit ani ho nesnášet. A pak je tu ještě mluvící dekorace Maggie Grace, které se tu tvůrci snaží přidělit něco skutečně ovlivňující úlohu... což obvykle nedopadá dobře, ale nakonec nezbývá než konstatovat, že herecké poleno jako ona se v tomhle druhu filmu (akční přestřelenost) může uplatnit, protože kdo by tady hledal nějaké výkony, že? Stačí, aby sekundovala, zdobila, případně fňukala, ječela, cítila se uražená, a házela cukrbliky, což všechno zvládá. Je to slušná jízda, na konci SKORO zapomenete, že z nějakého důvodu tvůrci "museli" na začátku snížit laťku diváckých očekávání naprosto příšernou digitální honičkou, která snese srovnání s Ultraviolet (což je šest let nazad), a začnete uvažovat o sedmdesátce. Jenže pak dojde k něčemu tak dementnímu, že to nemá místo ani v takovéhle prostinké jednohubce, a víte, že prostě přes šedesátku nepůjdete ani za zlaté prase... a ani za zlaté prase vypěstované z vanilkové kofoly:) A taky nepochopím, proč v takovémhle filmu museli tvůrci plýtvat penězi na (pravda, slušně) modelované Star Wars přestřelky, a nevynaložili ty peníze třeba právě na tu úvodní honičku. Prostě dobře našlápnuto, a agent Snow ať se klidně zase někdy ukáže na plátně, ale je to nedotažené a místy divné. 60% a repríza nejspíš už nikdy nebude (a to jsem to viděl v HD a Unrated verzi). PS: K té nepřiznanosti remaku - John Carpenter podal na Bessona a spol. žalobu kvůli plagiátorství, a světe div se, vyhrál docela slušný balík:)) ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Dějově milá ozvěna béček z počátku devadesátých let. V rámci hláškující postavy skvělá pocta Poslednímu skautovi. Ale zoufale tomu chybí vyvážené tempo, lepší výběr herců (ztracená Maggie Grace prostě nikdy nebude umět hrát) i silnější záporáci. A těžko říct, jak mohl někdo s vážnou tváří pustit do éteru film s tak okatě digitální akční sekvencí na dálnici (vypadá jako demo hry z prvního Playstationu). Výborná úvodní "fyzická" akce, famózní Guy Pearce a sympatický chuťový ocas žánrové akční blbiny, která chce jenom pobavit. Škoda, že se tu škatulku nepovedlo stoprocentně naplnit... 70% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ona by to byla takový taková bezvýznamná píčovinka, nebejt postavy hlavního hrdiny, jehož kombinace cynismu a sebevědomí byla nadpůrměrně stylová a bavila od 0:00:01 do 1:31:04, některý hlášky pana Snowa byly lahodný a poslouchaly by se znova a znova. Celkový dojem kazila prezidnetova dcera, jednak v současný době začínám být na dcery prezidentů těžkou alergii, protože není nic horšího než když si nula myslí že je bůh a jednakt nějak rychle se nám dcerunak změnila z rozklepaný nány v drsňačku, to bylo směšný, ale jinak, jo frantici, můžete si v klidu zazpívat Marseillaisu, protože jste docela nečekaně zabodovali. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Nedáva to žiadny zmysel, ale na druhej strane sa to ani na nič nehrá. Guy Pearce hláškuje ako o život (každá tretia "vtipná replika" je naozaj vtipná), Maggie je béčkovo toporne pekná a zloduchovia sú naozaj psychopati. Solídna béčková jednorázovka. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Když jde logika na výlet, nejlépe mimo domovskou planetu, a doma nechá plný ranec hlášek, olova a vzpomínek na Johna Carpentera (a taky McLanea), sesype se na ni bezva rota záporáků, pro které je ústní hygiena sprosté slovo a vy tomu v závěru odpustíte i to, že to na začátku mělo nejpříšernější digitální honičku nového tisíciletí, i to, že Luc Besson prostě a jednoduše fetuje, neb něco tak tupého by k nám nepřiletělo ani z druhého konce galaxie. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Guy Pearce mě v tomhle filmu brutálně překvapil! Celou tu dobu jsem věděl, že tenhle film existuje, ale celou tu dobu mě štvaly komentáře, kde se psalo, jak se kamera klepe a celé je to vlastně k hovnu. Nakonec jsem si ale udělal čas a na film se podíval. No a musím říct, že kamera se v tomhle filmu dá vcelku snadno přehlídnout. Co se už přehlídnout nedá, tak naprosto perfektně napsaná postava, kterou naprosto dokonale zahrál právě Guy Pearce. Hned jak jsem jeho postavu viděl, vzpomněl jsem si na ty nejlepší akční role 80. Let. John McClane a tak dále. Guy tady hlásí o sto šest, všechno ho sere, všechno ho rozčiluje. No prostě klaďas, na kterých jsem vyrůstal. No a taky proto jsem z tohoto filmu ve výsledku byl neuvěřitelně nadšený. Takové postavy už se ve filmech moc nevídají. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $14,326,864Tržby Celosvetovo $38,500,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $4,274,843 //počet predaných kusov 205,033Tržby za predaj DVD v USA $5,888,134 //počet predaných kusov 344,266║ väčšie sklamanie som ani nemohol čakať, nehoráznu báchorku zas Besson vypotil, mohlo to byť aspoň slušné akčné béčko ale tento zlepenec nemá skoro čo ponúknuť, k tomu miestami fakt otrasné triky, ktoré sa ani nesnažia nič skrývať, ale herci újdu aj keď nemajú skoro čo hrať /35%/ ()

imf 

všechny recenze uživatele

Roztomile béčkové, přesně v tom stylu, který od Bessona očekávám. Poklony Carpenterovi jsou tu blbuvzdorné, Pearcovi lezou svaly z trička a hlášky práší od huby, Maggie Grace to sluší i s ropnou skvrnou na hlavě a pobíhání po vesmírné věznici uteče tak rychle, že si ani nestačíte všimnout dialogové hlušiny. Podobné relaxy by měly být v době vymírajícího videotrhu v kinech povinně alespoň dvakrát do měsíce. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Strašná nuda, ve které sice Guy Pearce zkouší šířit lásku a porozumění ve stylu Johna McClanea, ale scénář mu k tomu nedává ani dost řízných hlášek, ani dost přímočarých situací. Ten počet vysvětlujících titulků na začátku měl někoho přimět, aby se nad tím zamyslel a celé to přepsal v údernou osmdesátkovou variaci. To křížení konspiračního pudla s akčním dobrmanem prostě nefachá. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem blbost a po debilní honičce na motorce, která vypadala, jak z deset let staré videohry jsem žasl, nad přesností zmíněného odhadu. Jenže pak to nabere spád a začne to bejt prdel. Boží Guy Pearce tam hláškuje s kadencí, jako kdysi Arnold. Fakt každej druhej kec je vtipnej, je mu všechno u análu a dokonce dá i pěstí prezidentovo dceři. Maggie Grace to sluší více, než kdysi v Lostech a úplně jsem přál perfektnímu Josephu Gilgunovi, aby se mu jí podařilo znásilnit. SPOILER - nepodařilo. 7/10 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

MS 1 - VĚZENÍ S MAXIMÁLNÍ OSTRAHOU....: OBRANNÝ SYSTÉM JE AUTOMATICKÝ... SOLÁRNÍ SYSTÉM, NA BÁZI VZDUCHU... AUTOZAMĚŘOVACÍ 100MM DĚLA VYROBENÉ MILLAND AEROSPACE..... /// a Marion Snow, odsouzenej na 30 let za vraždu prvního stupně a špionáž proti USA ( bez možnosti podmínečnýho propuštění – smolař!). Guy Pearce je zrovna ten typ, kterýmu by to tam mohlo slušet a na konci mu jeho roli bude závistivě pomlouvat (no tak určitě, dal tam srdíčko, štěstíčko u něj taky stálo...) třeba i Bruce Willise (topící se ve sračkách). V Bessonově duchu (a s nevokoukanejma ksichtama) všechno běží jako po másle: akce – maličko keců – akce – problém – akce - ..... (podle chuti si doplň sám...). Vobčas to zahapruje v CGI, taky u fanatickejch hledačů logiky může nastat kolaps, ale jinak je to PARÁDNÍ BLBÁ ZÁBAVA, páchnoucí béčkem a prošpikováná stejně laděným humorem od začátku do konce. DOST BYLO PŘEDEHRY, JE ČAS VYPADNOUT! Já bych si s dovolením také vzal..... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Su blázen do potetovanejch čuráků, odsouzenejch na doživotí. 2.) Přemejšlím co si voblíct, abych neshořel v atmosféře. 3.) Thx za titule ,,fčelí medvídek“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE **** NAPĚTÍ * ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: FilmDistrict // Počet premietajúcich kín v USA: 2,308 // Otvárací Víkend USA: $6,231,836 // Hlášky Guya Pearcea a herecká retardácia Josepha Gilguna sú hlavným dôvodom úspechu filmu. Tvorcovia si však kľudne mohli odpustiť posledný zoskok a začiatočnú digitálnu naháňačku, ktorá bola asi tak kvalitná, jak 15 minútová práca v skicári. No na spríjemnenie večera je Lockout určite postačujúci. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tohle je Neskutečnéj Nářez! Film pro mně jako Dělaný!! Hlavní Hrdina namakaný Frajer s dost ostrými Hláškami.. Dcera Prezidenta Štavnatá Kočka! Vězni Perfektní.. Hlavně JednoOčko to byl Skvělý pSychouš! Celou dobu Skvělá Atmosféra! Perfektní Akce, Triky.. Špičková Kamera.. Já si film užíval na Plné Koule.. A pustil jsem si to v očekávání, že to bude Pětka a stalo se! ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Výbušné, odvázané, dech beroucí, neobhajitelné. A tím spíš neodolatelné. Guy Pearce našel svoji novou kariérní výzvu a po boku čím dál krásnější Maggie se ukázal jako prvotřídní frajer. Díky neutuchající kadenci hlášek a vražednému tempu je tak z Lockout pecka, která mě k sobě na půldruhé hodinky zamkla a na konci celého uříceného vyplivla zpátky do světa, kde si na vesmírná vězení ještě asi nějaký ten rok počkáme. Čirá akční zábava v nejpozitivnější formě. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nic moc extra se nekona, proste akcni sci-fi becko, ale film se ani nesnazi tvarit nejak jinak a tech 90 minut je narvanejch dejem. Skoro tu je toho az moc a tak to misty vypada dost zkratkovite a konec je celej takovej uspechanej a vlastne cloveku naprosto ukradenej. Triky taky nejsou buhvijaky, ale vyvazuje to zbesila kamera a strih. Nicmene film stoji na Pearcovi a ten je naprosto genialni, pokazdy, kdyz otevre hubu, tak z nej vylitne nejaka cool hlaska nebo urazka a i kdyz vic keca, nez neco dela, rozhodne nema problem dat nekomu pres drzku. Takze ja jsem v podstate spokojenej, to, co jsem cekal, jsem dostal, ale objektivne to skutecne na vic nez ty 3* neni. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Pearcovy hlášky jsou sice místy vtipné, ale filmu chybí jakékoli napětí a něco, co by vyvolávalo alespoň nějaký zájem o postavy, a tak jde pouze o testosteronovou nudu plnou zpocených prázdných figurek. To by v případě akčního filmu nemuselo tolik vadit. Ovšem ona akce by musela za něco stát. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Tak špatný film, že netuším čím začít. Tak třeba námět? OK, když v dnešní době, ve 21. století hodíte na stůl kterémukoliv producentovi scénář, ve kterém je neohrožený akční hrdina vyslán do nesplnitelné mise, ve které má zachránit dceru prezidenta USA ze spárů hordy zločinců, je jasné co se stane. Tento cár papírů s textem, který zaspal jednu generaci (která má akční hrdiny u prdele), skončí na hajzlu jako příloha k bidetu. Zde je to ale zajímavě ochcané, děj se neodehrává v opuštěném Alcatrazu, či snad v dřevěném srubu v hluboké prdeli lesnaté Kanady, ale na orbitální stanici! Pokud si ovšem odmyslíte vesmírné loďo-vězení, pak je celá zápletka stejně za zenitem jako Seagalovy filmy, ve kterých osvobozuje své pokaždé jiné dcery z rumunských rozpadlých garáží, prezentujících sídlo drogových mafií. Film pochopitelně obsahuje plno klišé, ale nejvíce mě odrovnaly ty násilně vložené "hlášky" Pearceho, které se neujímaly s naprosto železnou pravidelnosti, protože byly pronášeny v nehodících se situacích a hlavně je Pearce neuměl podat tak, aby vyzněly vtipně (což jde vlastně dost těžko, když ani vtipné nebyly). Hlavní záporáci jsou bez charismatu, jednoho představuje uměle šišlající idiot, který mě svým hereckým umem s kterým dokázal přehrávat i při mačkání tlačítka, přestal bavit téměř okamžitě co se objevil na scéně. Druhý měl zřejmě ve scénáři poznatek o tom, že je to ten inteligentní charismatický sráč, kterému divák vždy fandí, a tak se do své role obul s takovým "charismatem", že za celou dobu snad nepohnul s ksichtem a pokud by permanentně nestřílel zajatce, člověk by si ho spletl s úklidovou službou lodě. Plno stupidností jako třeba fakt, že v úrovni oběžné dráhy satelitů dokáže člověk padat volným pádem směrem k Zemi jako kdyby vyskočil z letadla, jsem ignoroval, ale pokud mi tento film nedokázal ukázat jedinou pořádnou akci (ten nepřehledný guláš, který spíše vypadal jako úvodní filmeček k deset let staré PC hře, nepočítám) a místo krvavého vystřílení co nejvíce z těch 500 vězňů, permanentně nabízel jen střílení zajatců, aby ukázal jak strašně "drsné" má film záporáky, to mě skutečně nebavilo sledovat, natož někomu fandit a snažit se to prožívat. Pokud hlavní akční hrdina zastřelí za celý film všehovšudy osm lidi na lodi, kde to mělo smrdět "žhavou akcí" a nejhoršími zločinci skoro na každém čtverečném metru, tak je to skutečně výsměch akčním béčkům. Pokud by místo impotentního osvobozování prezidentské krávy, na které divákovi vůbec nezáleželo a ani záležet nemohlo, raději nabídli ve stejných prostorech natočený sci-fi horor jako např. Pandorum, pak by jistě tvůrci sklidili více ohlasů, tímto vyčichlým námětem a špatným zpracováním postrádající alespoň náznak atmosféry, si kladné rozhodně nezaslouží. 20% ()

Související novinky

Rodriguez a nový Útěk z New Yorku?

Rodriguez a nový Útěk z New Yorku?

25.03.2017

Hollywood se už řadu let snaží zremakeovat Útěk z New Yorku. Béčková uberklasika nedávno vyhrála soudní spor, v němž vytřískala peníze z Útěku z MS-1 (prý šlo o neautorizovanou předělávku), a teď ji… (více)

Reklama

Reklama