Divoké srdce Afriky (TV seriál)
Srdce divoké Afriky
Great Rift, The
Dokumentární
Velká Británie, 2010, 3x49 min
Nick Smith-BakerHrají:
Hugh QuarshiePlakáty
Východoafrický příkop - kolébka lidstva. Nejživější krajina na Zemi? Velká příkopová propadlina je unikátní přírodní jev, viditelný i z vesmíru. Měří tisíce mil a utváří nejdivočejší a nejpodmanivější krajinu na světě. Od majestátních hor Kilimandžára až k rušnému životu na korálových útesech Rudého moře. DVD obsahuje 3 díly:
1. Oheň (48:37 min.)
2. Voda (49:02 min.)
3. Tráva (48:17 min.) (oficiální text distributora)
tahit
Nejemotivnější je z filmu vizuální zážitek z přírodních scenerií nesčetných pohoří, savan, vegetace a divoké zvěře. Především jsem si uvědomil ve své tulácké filosofii, že Východoafrický příkop je jedním z nejkrásnějších míst na světě a divácky určitě zajímavý. Nádherné Kilimandžáro potěší tropickou zelení i sněhovým ledovcem. A opravdivé hvězdy filmu jsou pro mne tajemná zvířata. A výsledkem z dobře odvedené filmové práce pro mne jako diváka je hromádka pěkných pocitů. Na druhé straně je však nutno si uvědomit, že modernizační proces a mnoho válečných konfliktů mezi Afričany mohou tuhle krásu jednou zničit, ale to už je téma, které sem jaksi asi nepatří.(26.5.2011)
Kimon
BBC jako vždy boduje za plný počet. Tohle se musí vidět, to se nedá popisovat slovy. Jen poznamenám, že jde o záznam s vysokým rozlišením obrazu, kvalitní režií a úchvatnými snímky. V oblasti přírodovědné dokumentaristiky se jedná o naprostou špičku. Když sleduji záběry plachých zvířátek z blízka, či dlouhotrvající několikaminutové záběry běžících a kličkujících predátorů, vždy přemýšlím, jakým způsobem byly tyto záběry pořízeny. Tak detailní, tak ostré a stále sledující snímaný objekt. Ti dokumentaristi snad umí létat a být při tom i neviditelní, aby sledovaný objekt nevyplašili. Obdivuhodné.(18.10.2010)
ilemas
Překrásná kamera od BBC jako vždy udělá z každého dokumentu dech beroucí zážitek.(14.1.2012)
Mystery13
Další silně vizuálně působivý zážitek z dílny producentů BBC Earth. Dokonalý dokument,, který nám přiblížil život zvířat na slunečném africkém kontinentu. Dokumenty od BBC přibývají, ale stále uchvacují svým dokonalým zpracováním a rok od roku lepšími a kvalitnějšími digitálními záběry. Jsem zvědav, jak budou vypadat dokumenty od BBC za nějakých 20 let...tedy pokud tu ještě nějaká příroda bude a my ji nezničíme! Byla by to škoda...(5.2.2012)
Schobul
Oheň: ***** Voda: ****(6.1.2012)
DinoRaptor
Paráda ostatně jako vždy.(16.10.2010)
waska
Úžasný zážitek z ohromujicí krásy a když vidím místa, kde jsem byl - paráda...(13.1.2012)
e-pilot
Třídílné vizuální orgie. Ad) Při porovnání kvality obou komentářů vyhrává Alfred Strejček (ČT) nad Pavlem Soukupem (DVD) na plné čáře.(27.3.2012)
Fanklub seriálu
| Na DVD od: | 14.10.2010 H.C.E. |