Reklama

Reklama

Zabiják Joe

  • USA Killer Joe (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Má každý lidský život svou cenu? Takovou otázku si klade dvaadvacetiletý Chris Smith (Emile Hirsch – Útěk do divočiny, Milk), drogový dealer z malého města, který by se nejraději na svou špinavou práci vykašlal. Když ale Chrisovi jeho vlastní matka ukradne všechny zásoby, nezbývá mu než někde sehnat 6 tisíc dolarů, a to rychle, jinak zemře. V zoufalství požádá o pomoc svého otce Ansela (Thomas Haden Church – Bokovka, Spider-Man 3) a společně vymyslí plán: Chrisova matka, pochybná existence bez jakýchkoliv dobrých vlastností, uzavřela životní pojištění, které by víc než pokrylo její dluh. Má to jen jeden háček. Aby mohly být peníze vyplaceny, ona musí nejprve zemřít. Joe Cooper (Matthew McConaughey – Obhájce, Lemra líná, Jak ztratit kluka v 10 dnech, Čas zabíjet) je nejen detektiv, ale také vášnivý nájemný vrah s šarmem a chováním pravého gentlemana z jihu. “Zabiják Joe” by se úkolu s velkou chutí zhostil, ale spoušť nezmáčkne, dokud na stole neuvidí 25 tisíc dolarů v hotovosti. Tolik ale Chris s Anselem nemají, proto v beznadějné situaci kývnou na Joeovu “laskavou” nabídku. Ten je ochotný odložit platbu výměnou za Chrisovu přitažlivou a zdánlivě nevinnou mladší sestru Dottie (Juno Temple – Dirty Girl, Temný rytíř povstal, Tři mušketýři), kterou si nechá v zástavě až do chvíle, kdy bude vyplaceno pojistné a on obdrží svou odměnu. Všechno se zdá jednoduché, ale zdání klame. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (492)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,SLYŠELA JSEM, ŽE CHCETE ZABÍT MAMKU. PODLE MĚ JE TO DOBREJ NÁPAD....“ /// Žila byla jedna vidlácká rodinka. Táta neznal hodiny, jeho žena měla ty svoje šukací několikrát přetočený a malá Dottie byla panna (ve 12ti! Hnus!). Ještě že Chris je podnikavej syn a má vždycky plán…., ale znáte to: JAK SI KDO USTELE …. Atmosféra plná bobrů, sexu s nezletilou, parádních hereckých kreací (Matthew, ty hezoune!), žádný výmluvy, falešný obviňování, ale jen černoprdelná (ne – na ty jsem nemyslel…) a zvrhlá podívaná pro všechny uchyláky a vidláky, aby pak měli vo čem v bordelu vyprávět. A jak to tak vypadá vy dobytci, zřejmě tady máte svoji událost letošního podzimu. A holky – Matthew nikdy nebyl tak sexy! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou divadelní hru, kterou napsal v roce 1991 Tracy Letts jsem neviděl (což je kurva škoda!). 2.) Patřím k těm, kteří preferujou sundávání ponožek před podprsenkou. 3.) Thx za titule ,,larelay“ a ,,Radka“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ * ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Ešte, že som si nenechal tento Matthewov výborný a akceleračný výkon ujsť. Za jeho pôsobivým vystupovaním nezaostávali ani ostatný členovia rodiny, ktorí príbeh dostali do očarujúceho rozmeru. Okrem dobrého hereckého obsadenia, má film aj zopár zaujímavých trikov vo svojom spracovaní. Príkladom je opakovaný zostrih na amerického, krásneho staforda, ktorý bol znamením, že dej sa prenáša do domu Smithovcov. Keďže tomu to bojovému plemenu patril nie jeden záber, čakal som som, že sa dostane aj on s niekým do konfliktu - no nestalo sa. Na oko takmer bežný film s násilím a ľudskou zvrátenosťou, zmenili posledné minúty, keď killer Joe odhalil zatajenú pravdu, ktorú skrývala Sharla pod "kobercom zbohatnutia". Joe to konečne naštartoval ako sa patrí a nebiť killerky Dottie tak nezabrzdí ani na hlúpučkom Crisovi. Tento "Tarantinovsky" koniec zomlel riadnu dávku nefalšovaného adrenalínu. 70% ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Hm, opět jsem něco dlouho odkládal, a teď toho lituju. Výborný pochmurný thriller, který byť pomalu ubíhá, vsází po většinu stopáže na dialogy a má jednoduchý a přímočarý děj, tak si diváka získává precizními hereckými výkony všech hlavních postav, několika silnými a nezapomenutelnými scénami, dostatečnou a propracovanou syrovostí a nápaditým závěrečným kickem všech do prdele. Snímek velmi podobný loňským 7 psychopatům, ale pro mě mnohem lépe uchopitelný a plnou palbou ocenitelný. Doporučuju s poznámkou, že pomalé tempo nemusí sedět každému. 90% ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Film, který si první polovinu pomalu, ale velice pečlivě buduje postavy a atmosféru, aby vás mohl v poslední půlhodince emociálně vyždímat jako malinu. Brilantní práce s postavami a herci (jen s Juno Temple jsem měl místy problém). Syrové, emociální, mrazivé, prostě skvělé. Matthew McConaughey už nikdy nebude tím playboyem, co si vždycky sundavá tričko a křidýlka z KFC už nikdy nebudou chutnat, jako dřív. ()

tron 

všechny recenze uživatele

McConaughey podáva fakt zaujímavý herecký výkon, ale čo z toho, keď ho máte za to chuť zabiť? Nemám rád takéto filmy. Filmy, kde sú samí magori, socky, psychopati, blázni, poloblázinci, skrachovanci, odpadlíci alebo rovno vrahovia. Zďaleka najväčším sympaťákom je nesympatický policajt, ktorý vo voľnom čase zabíja ľudí za peniaze, znásilňuje neplnoleté, manipuluje nimi a evidentne (viď. záver s vyprážaným kuracím stehnom) nie je duševne v poriadku. Koniec je potom vyložene wtf. Raz stačilo. Bohato. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Pre režiséra Williama Friedkina je to druhá spolupráca so scenáristkou a spisovateľkou Tracy Letts. Prvýkrát adaptoval jej scenár k filmu Chrobák (2006). (toi-toi)
  • Natáčalo sa od 8. novembra do 15. decembra 2010 v New Orleans. (m.a.t.o.)

Související novinky

Zemřel režisér William Friedkin

Zemřel režisér William Friedkin

07.08.2023

Ve věku 87 let zemřel legendární režisér William Friedkin známý nejlépe pro své nezapomenutelné klasiky Francouzská spojka a Vymítač ďábla. Režisérův skon potvrdil děkan Chapman University a známý… (více)

William Friedkin míří k vojenskému soudu

William Friedkin míří k vojenskému soudu

30.08.2022

Je tomu už dlouhých jedenáct let od doby, kdy legendární oscarový režisér William Friedkin (Francouzská spojka, Vymítač ďábla) natočil svůj zatím poslední hraný snímek Zabiják Joe s Matthewem… (více)

Trierova sága o souložení

Trierova sága o souložení

29.08.2012

Ve Švédsku právě padla první klapka nového ero-eposu Larse von Triera s výmluvným názvem Nymphomaniac. Filmu přinesl mediální pozornost především Shia LaBeouf, který tvrdil, že si před kamerou… (více)

Reklama

Reklama