Reklama

Reklama

Zabiják Joe

  • USA Killer Joe (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Má každý lidský život svou cenu? Takovou otázku si klade dvaadvacetiletý Chris Smith (Emile Hirsch – Útěk do divočiny, Milk), drogový dealer z malého města, který by se nejraději na svou špinavou práci vykašlal. Když ale Chrisovi jeho vlastní matka ukradne všechny zásoby, nezbývá mu než někde sehnat 6 tisíc dolarů, a to rychle, jinak zemře. V zoufalství požádá o pomoc svého otce Ansela (Thomas Haden Church – Bokovka, Spider-Man 3) a společně vymyslí plán: Chrisova matka, pochybná existence bez jakýchkoliv dobrých vlastností, uzavřela životní pojištění, které by víc než pokrylo její dluh. Má to jen jeden háček. Aby mohly být peníze vyplaceny, ona musí nejprve zemřít. Joe Cooper (Matthew McConaughey – Obhájce, Lemra líná, Jak ztratit kluka v 10 dnech, Čas zabíjet) je nejen detektiv, ale také vášnivý nájemný vrah s šarmem a chováním pravého gentlemana z jihu. “Zabiják Joe” by se úkolu s velkou chutí zhostil, ale spoušť nezmáčkne, dokud na stole neuvidí 25 tisíc dolarů v hotovosti. Tolik ale Chris s Anselem nemají, proto v beznadějné situaci kývnou na Joeovu “laskavou” nabídku. Ten je ochotný odložit platbu výměnou za Chrisovu přitažlivou a zdánlivě nevinnou mladší sestru Dottie (Juno Temple – Dirty Girl, Temný rytíř povstal, Tři mušketýři), kterou si nechá v zástavě až do chvíle, kdy bude vyplaceno pojistné a on obdrží svou odměnu. Všechno se zdá jednoduché, ale zdání klame. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (492)

POMO 

všechny recenze uživatele

Friedkinovym esom v rukáve nie je ani tak zápletka, ako kurióznosť jej figúrok a čo všetko z nich môže vzísť. T.j. čoho sú schopné a keď sa niečo po*erie, ako s tým pri svojej redneckovskej krátkozrakosti naložia. Famózna scéna kuracieho blow-jobu. V podobné kreácie som v dobách Čas zabiť a Amistadu od McConaugheyho nedúfal. Ten herec stúpa ku hviezdam! A vôbec všetci zúčastnení tu excelujú. Ostrý film s veľkými guľami a nie úplne zdravou myslou. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Je docela škoda, že se Gina Gershon rozhodla provětrat na plátně bobra až v padesáti a ne v dobách, kdy ještě nikoho neděsil. Ale i tak se jedná o vcelku milé, rodinné, romantické dramátko, jenž kupodivu nedegraduje ani Debile Hyrš, a ve kterém se všichni vy, přecitlivělí zvídálkové, konečně dozvíte, jak se dá náruživě vykouřit kuřecí stehno. Velmi inventivní a nápadité, zvláště pro zpestření manželského soužití. Už jen čekám, až se dnes stará vrátí od pásu a nechám ji přeblafnout krůtí nohu. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

William Friedkin se ještě jednou ukazuje v plné síle. Killer Joe je thriller s ne úplně bombasticky originální zápletkou, což ale divákovi vynahrazuje několika příjemně nečekanými zvraty, nekompromisně špinavou atmosférou a fenomenálními hereckými výkony většiny zúčastněných. Nejvíc pozornosti ne sebe strhává kouzelně slizký Matthew McConaughey, jehož Joe bude bezpochyby jednou z nejvýraznějších záporných filmových postav letošního roku. Ostatní herci hrají také velice dobře, jen Emile Hirsch mi připadal trochu nepřesvědčivý. Jedno z nejpříjemnějších překvapení poslední doby a palec nahoru. Velmi silný závěr. 9/10 ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tenhle biják dělaj jednoznačně postavy a dialogy. Samotnej děj je taková pouliční směska, ale ty postavičky dokážou upoutat až do finále a propo finále... jsem chvíli měl pocit, že sleduju Pulp fiction. Matt má skutečně zajímavý využítí kuřecích stehýnek. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Tak to bola jazda. Prvý film, u ktorého plne chápem prístupnosť NC-17. Na R by sa to vlastne ani nedalo zostrihať, pretože by zmizla najlepšia scéna - Gina a jej deepthroat s Matthewovým kuraťom. :D Nebyť na môj vkus príliš otvoreného (aj keď uznávam, že rozkošne haluzného) záveru, bola by to asi plná paľba. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

To si tak projíždíte filmy s Mattem Mc Conaugheyem a pozorujete, jak se kolem něj pořád točí jeden americkej buran vedle druhýho. Jeho role v tomto filmu, tedy Zabiják Joe, je ve svý podstatě jediná normálně smýšlející postava ve filmu. I když má nějaké své momenty. Třeba takový závěr je vysloveně chuťovka pro filmové fajnšmekry. Ti, kterými se ale obklopuje, to jsou vysloveně postavy, který jako kdyby zrovna přicupitali po pěti pívech a ještě z Bohnic. Chování, jednání, reagování na určité situace...všechno tady nedává žádnej smysl. Já tomu popravdě vůbec nerozuměl. A nejvíc mě fascinovala Juno Temple, které podle filmu je asi dvanáct let. Cože? No, každopádně musím uznat, že film svoje koule měl a proto zůstávám u tří hvězd. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $10miliónovTržby USA $1,987,762Tržby Celosvetovo $5,400,000▐ William Friedkin vie teda riadne pritlačiť na plyn, opäť riadne drsná až úchylná dráma, ktorá má čo ponúknuť narozdiel od podobných prázdnych samoúčelných úchylných thrillerov, plusom chladný Matthew McConaughey, ostatné herecké osadenstvo tiež nie je na zahodenie /70%/ ()

larelay 

všechny recenze uživatele

ako by ujo Rytmus a niekolko tisic nasich pubertalnych deticiek povedalo: Co ti je*eeeeee? to bol aky masakralny masaker? Tak po dlhej dobe som si opat pozrela nejaky film, ktory ma dostal do kolien. Zvrhle, zvratene, nechutne, odpudzujuce, ale pritom tak uchvatne! Herecke vykony mohli nejake Meryl Streepove a Tomov Hanksov schovat do vrecka, Matthew sa stava mojim novym postpubertalno-strednovekovym zaporackym idolom. K deju nieto co dodat, pozerat sa na taku beznu white trash normalnu rodinku bol zazitok, do toho nejaky ten incestik, nejaky debilko a nejaka ta naivna slecinka a kopec bobrov, no fakt k pohledani. A ako bodka nakoniec, vzdy tvrdim a tvrdit budem, peniaze kazia charakter, asi preto zije na svete tolko bitches and assholes. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Lettsova látka sice působí pouze jako nesofistikovaná divadelní jižanská variace na inscenace McDonagha, ale kdo by to při vší té nekorektní zábavě řešil, že? ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Velmi nekorektní podívaná u které nikdy neodhadnete, co se stane za chvíli. Perverzní McConaghuey dává sbohem romantickým komediím a flegmatickej Thomas Haden Church je boží. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,SLYŠELA JSEM, ŽE CHCETE ZABÍT MAMKU. PODLE MĚ JE TO DOBREJ NÁPAD....“ /// Žila byla jedna vidlácká rodinka. Táta neznal hodiny, jeho žena měla ty svoje šukací několikrát přetočený a malá Dottie byla panna (ve 12ti! Hnus!). Ještě že Chris je podnikavej syn a má vždycky plán…., ale znáte to: JAK SI KDO USTELE …. Atmosféra plná bobrů, sexu s nezletilou, parádních hereckých kreací (Matthew, ty hezoune!), žádný výmluvy, falešný obviňování, ale jen černoprdelná (ne – na ty jsem nemyslel…) a zvrhlá podívaná pro všechny uchyláky a vidláky, aby pak měli vo čem v bordelu vyprávět. A jak to tak vypadá vy dobytci, zřejmě tady máte svoji událost letošního podzimu. A holky – Matthew nikdy nebyl tak sexy! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou divadelní hru, kterou napsal v roce 1991 Tracy Letts jsem neviděl (což je kurva škoda!). 2.) Patřím k těm, kteří preferujou sundávání ponožek před podprsenkou. 3.) Thx za titule ,,larelay“ a ,,Radka“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Kvalita ! Konverzační Filmy z celého srdce nesnáším, ale tohle bylo prostě Jiný, příjemný, mělo to Srdce! Matthew Svoji roli zahrál Skvěle.. Nehoráznéj Slizoun ! Poslední půl hodina Brutální Útok na Psychiku a Závěrěčný Twist.. SUPER! ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Nebýt zadku Matthewa, nějakých bobrů a koz (ten film je plný zvířátek), skvělé mučící scény kuřecím stehnem (vegani můžou cítit zadostiučinění) a celkově poslední 15minutovky, tak ten film je vlastně o ničem.. Ale bavila jsem se :o) ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Drsná texaská jízda, kde nikdo nemá co ztratit. Jakmile začne McConaughey naplno hláškovat, rozjede se tohle podivné rodinné drama pořádnou rychlostí a je velká škoda, že krve, špíny a lehce bizarní nálady začne být na samém konci příliš. S jasnějším pointováním mohl Joe díky perfektní herecké sestavě mířit o třídu výš. ()

tron 

všechny recenze uživatele

McConaughey podáva fakt zaujímavý herecký výkon, ale čo z toho, keď ho máte za to chuť zabiť? Nemám rád takéto filmy. Filmy, kde sú samí magori, socky, psychopati, blázni, poloblázinci, skrachovanci, odpadlíci alebo rovno vrahovia. Zďaleka najväčším sympaťákom je nesympatický policajt, ktorý vo voľnom čase zabíja ľudí za peniaze, znásilňuje neplnoleté, manipuluje nimi a evidentne (viď. záver s vyprážaným kuracím stehnom) nie je duševne v poriadku. Koniec je potom vyložene wtf. Raz stačilo. Bohato. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Kurva jo. Intenzivní a nekompromisní trailerparkový thriller, co od začátku do konce bez problému šlape. Stojí na pěti silných charakterech a čtyřech bídných osudech, McConaugheyho geniálním ztvárnění nedotknutelné morální zmrvenosti, plus na úchylce a brutálních násilnostech, čehož já si vždycky cením. Americký bahno. I like. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Hodně drsná noir-krimi. Tak trochu ve stylu bratří Cohenů. A samí tuze milí lidí, prostě povedená rodinná selanka... S kuřecím stehnem v ženských ústech navrch, takhle ho neumí udělat ani v KFC :D ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Životy finančně negramotných pitomců by se neměly zfilmovávat. Nemají totiž žádnou šanci mne uspokojit, tedy s výjimkou Thomase Hadena Churche, který svého opivněného taťku sehrál tradičně skvěle. Já zkrátka nemohu být spokojen s tím, že jsem odzíval všechny nekonečné scény, v nichž mělo sexuální napětí sálat z obrazovky po celé místnosti. Možná je to tím, že jsem divný, protože mne dvanáctileté slečny ani zralé ženy s rozmlácenými obličeji příliš nevzrušují, i když tolik vychvalovaný orál s kuřecím stehýnkem mi jistou zábavu poskytl. Celkově mi však Zabiják Joe nápadně připomíná zbytečný film o zbytečných lidech, kteří zabili skoro dvě hodiny mého času. ()

Související novinky

Zemřel režisér William Friedkin

Zemřel režisér William Friedkin

07.08.2023

Ve věku 87 let zemřel legendární režisér William Friedkin známý nejlépe pro své nezapomenutelné klasiky Francouzská spojka a Vymítač ďábla. Režisérův skon potvrdil děkan Chapman University a známý… (více)

William Friedkin míří k vojenskému soudu

William Friedkin míří k vojenskému soudu

30.08.2022

Je tomu už dlouhých jedenáct let od doby, kdy legendární oscarový režisér William Friedkin (Francouzská spojka, Vymítač ďábla) natočil svůj zatím poslední hraný snímek Zabiják Joe s Matthewem… (více)

Trierova sága o souložení

Trierova sága o souložení

29.08.2012

Ve Švédsku právě padla první klapka nového ero-eposu Larse von Triera s výmluvným názvem Nymphomaniac. Filmu přinesl mediální pozornost především Shia LaBeouf, který tvrdil, že si před kamerou… (více)

Reklama

Reklama