Reklama

Reklama

Zabiják Joe

  • USA Killer Joe (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Má každý lidský život svou cenu? Takovou otázku si klade dvaadvacetiletý Chris Smith (Emile Hirsch – Útěk do divočiny, Milk), drogový dealer z malého města, který by se nejraději na svou špinavou práci vykašlal. Když ale Chrisovi jeho vlastní matka ukradne všechny zásoby, nezbývá mu než někde sehnat 6 tisíc dolarů, a to rychle, jinak zemře. V zoufalství požádá o pomoc svého otce Ansela (Thomas Haden Church – Bokovka, Spider-Man 3) a společně vymyslí plán: Chrisova matka, pochybná existence bez jakýchkoliv dobrých vlastností, uzavřela životní pojištění, které by víc než pokrylo její dluh. Má to jen jeden háček. Aby mohly být peníze vyplaceny, ona musí nejprve zemřít. Joe Cooper (Matthew McConaughey – Obhájce, Lemra líná, Jak ztratit kluka v 10 dnech, Čas zabíjet) je nejen detektiv, ale také vášnivý nájemný vrah s šarmem a chováním pravého gentlemana z jihu. “Zabiják Joe” by se úkolu s velkou chutí zhostil, ale spoušť nezmáčkne, dokud na stole neuvidí 25 tisíc dolarů v hotovosti. Tolik ale Chris s Anselem nemají, proto v beznadějné situaci kývnou na Joeovu “laskavou” nabídku. Ten je ochotný odložit platbu výměnou za Chrisovu přitažlivou a zdánlivě nevinnou mladší sestru Dottie (Juno Temple – Dirty Girl, Temný rytíř povstal, Tři mušketýři), kterou si nechá v zástavě až do chvíle, kdy bude vyplaceno pojistné a on obdrží svou odměnu. Všechno se zdá jednoduché, ale zdání klame. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (492)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Film jednej (kultovej?) scény a jedného výrazného herca (McConaghey je pre podobné role ako zrodený, už žiadne romantické komédie:) Neviem prečo INÉ by som si mal tento film pamätať alebo nedajbože pozrieť znovu, aj tak sa všetko točí okolo spomínaného...Aj keď je potešujúcim faktom, že Friedkin ostáva aj na staré kolená tak trochu vyšinutým bláznom, ktorého filmy majú svojskú a nenapodobiteľnú atmosféru. ()

tron 

všechny recenze uživatele

McConaughey podáva fakt zaujímavý herecký výkon, ale čo z toho, keď ho máte za to chuť zabiť? Nemám rád takéto filmy. Filmy, kde sú samí magori, socky, psychopati, blázni, poloblázinci, skrachovanci, odpadlíci alebo rovno vrahovia. Zďaleka najväčším sympaťákom je nesympatický policajt, ktorý vo voľnom čase zabíja ľudí za peniaze, znásilňuje neplnoleté, manipuluje nimi a evidentne (viď. záver s vyprážaným kuracím stehnom) nie je duševne v poriadku. Koniec je potom vyložene wtf. Raz stačilo. Bohato. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

William Friedkin se ještě jednou ukazuje v plné síle. Killer Joe je thriller s ne úplně bombasticky originální zápletkou, což ale divákovi vynahrazuje několika příjemně nečekanými zvraty, nekompromisně špinavou atmosférou a fenomenálními hereckými výkony většiny zúčastněných. Nejvíc pozornosti ne sebe strhává kouzelně slizký Matthew McConaughey, jehož Joe bude bezpochyby jednou z nejvýraznějších záporných filmových postav letošního roku. Ostatní herci hrají také velice dobře, jen Emile Hirsch mi připadal trochu nepřesvědčivý. Jedno z nejpříjemnějších překvapení poslední doby a palec nahoru. Velmi silný závěr. 9/10 ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

A já si původně podle ústředního plakátu myslela, že půjde o western (a ty já většinou nerada, takže je nevyhledávám). Jaká chyba lávky, zjistila jsem, když jsem prolétla zdejší galerii a jaká chyba, že ještě otálím, řekla jsem si, když jsem v ní identifikovala Ginu Gershon a Juno Temple. A právě herci jsou na filmu to nejlepší a tím myslím kompletní sestavu, kdy se tu každý předvede v tak trochu jinačí poloze, než na kterou jsou diváci zvyklí. Víc mi teda jela první polovina filmu, ale konec mi chuť zase rychle spravil (a tím nemyslím tu reklamu na kfc - "kuře fucking cums"? XD ). 70% ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je myslím film jako dělaný pro Quentina Tarantina. Ujeté i civilní, ale vždy zajímavé postavy, řádná brutalita, originálně zpracované scény, které by měly být buď zcela obyčejné nebo ve filmu stokrát omleté, a pořádné napětí během rozhovorů. A to všechno ještě s herci, kteří hrají jako o život. Matthewovi McConaugheymu se podařilo za sebou zanechat pamětihodnou roli, ale mě osobně nejvíc bavil Thomas Haden Church jako dokonalý fotřík prosťáček. Silně doporučuju a už se těším, až se na film podívám podruhý, možná se mé hodnocení ještě zvýší. (8/10) ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • V jednej scéne sa Dottie (Juno Temple) pýta Joea (Matthew McConaughey) či je rovnaký detektív ako Magnum. McConaughey mal v roku 2007 stvárniť Magnuma v jeho remeaku, avšak natáčanie sa napokon neuskutočnilo. (toi-toi)
  • Natáčalo sa od 8. novembra do 15. decembra 2010 v New Orleans. (m.a.t.o.)
  • Pre režiséra Williama Friedkina je to druhá spolupráca so scenáristkou a spisovateľkou Tracy Letts. Prvýkrát adaptoval jej scenár k filmu Chrobák (2006). (toi-toi)

Související novinky

Zemřel režisér William Friedkin

Zemřel režisér William Friedkin

07.08.2023

Ve věku 87 let zemřel legendární režisér William Friedkin známý nejlépe pro své nezapomenutelné klasiky Francouzská spojka a Vymítač ďábla. Režisérův skon potvrdil děkan Chapman University a známý… (více)

William Friedkin míří k vojenskému soudu

William Friedkin míří k vojenskému soudu

30.08.2022

Je tomu už dlouhých jedenáct let od doby, kdy legendární oscarový režisér William Friedkin (Francouzská spojka, Vymítač ďábla) natočil svůj zatím poslední hraný snímek Zabiják Joe s Matthewem… (více)

Trierova sága o souložení

Trierova sága o souložení

29.08.2012

Ve Švédsku právě padla první klapka nového ero-eposu Larse von Triera s výmluvným názvem Nymphomaniac. Filmu přinesl mediální pozornost především Shia LaBeouf, který tvrdil, že si před kamerou… (více)

Reklama

Reklama