Reklama

Reklama

Zabiják Joe

  • USA Killer Joe (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Má každý lidský život svou cenu? Takovou otázku si klade dvaadvacetiletý Chris Smith (Emile Hirsch – Útěk do divočiny, Milk), drogový dealer z malého města, který by se nejraději na svou špinavou práci vykašlal. Když ale Chrisovi jeho vlastní matka ukradne všechny zásoby, nezbývá mu než někde sehnat 6 tisíc dolarů, a to rychle, jinak zemře. V zoufalství požádá o pomoc svého otce Ansela (Thomas Haden Church – Bokovka, Spider-Man 3) a společně vymyslí plán: Chrisova matka, pochybná existence bez jakýchkoliv dobrých vlastností, uzavřela životní pojištění, které by víc než pokrylo její dluh. Má to jen jeden háček. Aby mohly být peníze vyplaceny, ona musí nejprve zemřít. Joe Cooper (Matthew McConaughey – Obhájce, Lemra líná, Jak ztratit kluka v 10 dnech, Čas zabíjet) je nejen detektiv, ale také vášnivý nájemný vrah s šarmem a chováním pravého gentlemana z jihu. “Zabiják Joe” by se úkolu s velkou chutí zhostil, ale spoušť nezmáčkne, dokud na stole neuvidí 25 tisíc dolarů v hotovosti. Tolik ale Chris s Anselem nemají, proto v beznadějné situaci kývnou na Joeovu “laskavou” nabídku. Ten je ochotný odložit platbu výměnou za Chrisovu přitažlivou a zdánlivě nevinnou mladší sestru Dottie (Juno Temple – Dirty Girl, Temný rytíř povstal, Tři mušketýři), kterou si nechá v zástavě až do chvíle, kdy bude vyplaceno pojistné a on obdrží svou odměnu. Všechno se zdá jednoduché, ale zdání klame. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (492)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Životy finančně negramotných pitomců by se neměly zfilmovávat. Nemají totiž žádnou šanci mne uspokojit, tedy s výjimkou Thomase Hadena Churche, který svého opivněného taťku sehrál tradičně skvěle. Já zkrátka nemohu být spokojen s tím, že jsem odzíval všechny nekonečné scény, v nichž mělo sexuální napětí sálat z obrazovky po celé místnosti. Možná je to tím, že jsem divný, protože mne dvanáctileté slečny ani zralé ženy s rozmlácenými obličeji příliš nevzrušují, i když tolik vychvalovaný orál s kuřecím stehýnkem mi jistou zábavu poskytl. Celkově mi však Zabiják Joe nápadně připomíná zbytečný film o zbytečných lidech, kteří zabili skoro dvě hodiny mého času. ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Ešte, že som si nenechal tento Matthewov výborný a akceleračný výkon ujsť. Za jeho pôsobivým vystupovaním nezaostávali ani ostatný členovia rodiny, ktorí príbeh dostali do očarujúceho rozmeru. Okrem dobrého hereckého obsadenia, má film aj zopár zaujímavých trikov vo svojom spracovaní. Príkladom je opakovaný zostrih na amerického, krásneho staforda, ktorý bol znamením, že dej sa prenáša do domu Smithovcov. Keďže tomu to bojovému plemenu patril nie jeden záber, čakal som som, že sa dostane aj on s niekým do konfliktu - no nestalo sa. Na oko takmer bežný film s násilím a ľudskou zvrátenosťou, zmenili posledné minúty, keď killer Joe odhalil zatajenú pravdu, ktorú skrývala Sharla pod "kobercom zbohatnutia". Joe to konečne naštartoval ako sa patrí a nebiť killerky Dottie tak nezabrzdí ani na hlúpučkom Crisovi. Tento "Tarantinovsky" koniec zomlel riadnu dávku nefalšovaného adrenalínu. 70% ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

"Mám rád" tieto vyhypeované sračky kde na konci čumím na záverečné titulky s "A toto malo byť akože všetko!?" Spočiatku potešilo vidieť bobra Giny Gershon a full frontal Juno Temple rovnako ako T.H.Churcha hrať priblblého sedláka, ale vo výsledku nič by sa nestalo keby celá story ostala na divadelných doskách. ()

lillien 

všechny recenze uživatele

Brilantní a neotřelý kousek, o tom žádná. V podstatě nemám co vytknout, akorát je mi podezřelé, že ještě dva dny po zhlédnutí myslím neustále na jednu scénu, kde mistr McConaughey nutí tu starou, byť mrduschopnou pizdu k orálnímu sexu s jídlem. Není divné, že celé ty dva dny mám strašnou chuť na kuře z KFC? Buď je Mc Conaughey Bůh, nebo už bych se měla na tu natural rýži vysrat a jít se pořádně nažrat. E-e, s konečnou platností prohlašuji, že McConaughey JE Bůh a každá normální ženská, co nemá mrtvo v rozkroku, by si s ním minimálně to kuře ráda dala. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Kdyby neexistoval člověk jménem Quentin Tarantino, Killer Joe by byl dozajista pojmem. Takhle ale, především v porovnání s podobně laděnými konverzačními Tarantinovkami, vyplouvá na povrch jeho nedotaženost a povrchnost. Na to, že Friedkin staví primárně na nečitelných charakterech a jejich vzájemných konfliktech, je v příběhu příliš málo nečekaných zvratů a jen jediná pamětihodná scéna s kultovním potenciálem. Největšími pozitivy tak pro mě zůstávají Matthew McConaughey, který je až k pos*ání charismatický a potkat ho na ulici, rychle odkvačím se staženýma ušima, a celková stylistická realizace formy i obsahu, která se k té zmíněné Quentinově chvílemi dost přibližuje.... ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Pre režiséra Williama Friedkina je to druhá spolupráca so scenáristkou a spisovateľkou Tracy Letts. Prvýkrát adaptoval jej scenár k filmu Chrobák (2006). (toi-toi)
  • V jednej scéne sa Dottie (Juno Temple) pýta Joea (Matthew McConaughey) či je rovnaký detektív ako Magnum. McConaughey mal v roku 2007 stvárniť Magnuma v jeho remeaku, avšak natáčanie sa napokon neuskutočnilo. (toi-toi)

Související novinky

Zemřel režisér William Friedkin

Zemřel režisér William Friedkin

07.08.2023

Ve věku 87 let zemřel legendární režisér William Friedkin známý nejlépe pro své nezapomenutelné klasiky Francouzská spojka a Vymítač ďábla. Režisérův skon potvrdil děkan Chapman University a známý… (více)

William Friedkin míří k vojenskému soudu

William Friedkin míří k vojenskému soudu

30.08.2022

Je tomu už dlouhých jedenáct let od doby, kdy legendární oscarový režisér William Friedkin (Francouzská spojka, Vymítač ďábla) natočil svůj zatím poslední hraný snímek Zabiják Joe s Matthewem… (více)

Trierova sága o souložení

Trierova sága o souložení

29.08.2012

Ve Švédsku právě padla první klapka nového ero-eposu Larse von Triera s výmluvným názvem Nymphomaniac. Filmu přinesl mediální pozornost především Shia LaBeouf, který tvrdil, že si před kamerou… (více)

Reklama

Reklama