Reklama

Reklama

Zabiják Joe

  • USA Killer Joe (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Má každý lidský život svou cenu? Takovou otázku si klade dvaadvacetiletý Chris Smith (Emile Hirsch – Útěk do divočiny, Milk), drogový dealer z malého města, který by se nejraději na svou špinavou práci vykašlal. Když ale Chrisovi jeho vlastní matka ukradne všechny zásoby, nezbývá mu než někde sehnat 6 tisíc dolarů, a to rychle, jinak zemře. V zoufalství požádá o pomoc svého otce Ansela (Thomas Haden Church – Bokovka, Spider-Man 3) a společně vymyslí plán: Chrisova matka, pochybná existence bez jakýchkoliv dobrých vlastností, uzavřela životní pojištění, které by víc než pokrylo její dluh. Má to jen jeden háček. Aby mohly být peníze vyplaceny, ona musí nejprve zemřít. Joe Cooper (Matthew McConaughey – Obhájce, Lemra líná, Jak ztratit kluka v 10 dnech, Čas zabíjet) je nejen detektiv, ale také vášnivý nájemný vrah s šarmem a chováním pravého gentlemana z jihu. “Zabiják Joe” by se úkolu s velkou chutí zhostil, ale spoušť nezmáčkne, dokud na stole neuvidí 25 tisíc dolarů v hotovosti. Tolik ale Chris s Anselem nemají, proto v beznadějné situaci kývnou na Joeovu “laskavou” nabídku. Ten je ochotný odložit platbu výměnou za Chrisovu přitažlivou a zdánlivě nevinnou mladší sestru Dottie (Juno Temple – Dirty Girl, Temný rytíř povstal, Tři mušketýři), kterou si nechá v zástavě až do chvíle, kdy bude vyplaceno pojistné a on obdrží svou odměnu. Všechno se zdá jednoduché, ale zdání klame. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (492)

Happens 

všechny recenze uživatele

Dal bych tomu 4* za tu krásnou psychologickou scénu, kdy rozebírá detektiv na druhé straně barikády tu manželku Ansela a hlavně za Ansela a to, jak zahrál tu demenci. Jenže těch brutálně vulgárních scén tam bylo zbytečně až moc a zbytečně až moc se zašlo moc do detailu. Jinak krásný thriller vyostřený lidskou nekonečnou hloupostí. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Film, který si první polovinu pomalu, ale velice pečlivě buduje postavy a atmosféru, aby vás mohl v poslední půlhodince emociálně vyždímat jako malinu. Brilantní práce s postavami a herci (jen s Juno Temple jsem měl místy problém). Syrové, emociální, mrazivé, prostě skvělé. Matthew McConaughey už nikdy nebude tím playboyem, co si vždycky sundavá tričko a křidýlka z KFC už nikdy nebudou chutnat, jako dřív. ()

Reklama

dex2man 

všechny recenze uživatele

Ani seberafinovanější plán s vidinou lehkého zisku neproběhne nikdy bez problémů..natož, když je průhledný jak fusekle od Vietnamců, spřádá ho rodinka buranských idiotů co si nevidí ani na špičku nosu a k ruce máte psychopata s odznakem, kterej vám zprzní mladší sestřičku a starou kuřetem z KFCčka. To se pak zákonitě posere všechno. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Na túto zvláštnosť som narazil náhodou, keď som lovil po nových filmoch. Výborná čierna komédia, plná krvi, bitiek, morbídneho humoru, bobrov a so šialeným koncom. Štýlom to pripomína tvorbu bratov Coenovcov. Všetko sa točí okolo objednávky vraždy jednej dámy, kvôli jej veľkej životnej poistke, to prináša šialene vyhrotené situácie. Herecký koncert piatich hvězd - Matthewa McConaugheyho - zabijak, Emilea Hirscha - objednávateľ vraždy, Thomasa Hadena Churcha - otec, Giny Gershon - nevlastná matka s bobrom a Junom Temple - sestra a milenka. Jedným slovom šialené. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

V čem je problém FILMU Zabiják Joe? Že byl napsán jako bezchybná divadelní hra o vraždě na objednávku (která se samozřejmě zvrtne), prvotina Tracyho Lettse. Ale co je hra, to nemusí fungovat ve filmu, ať děláte cokoli a jmenujete se třeba Matthew McConaughey. Když sedíte v divadle (dejme tomu v ostravské Aréně) a koukáte se na plácek jeviště, kde se něco děje, hodně věcí je jinak. Spoustu z nich přijímáte automaticky a nedivíte se jim, smějete se situacím, které by vám jinak přišly zvrhlé (a to jste přitom romantik jak cyp) a celkově čučíte jak péro z gauče až do konce, kdy povstanete celý sál jako jeden muž a tleskáte několik minut v kuse. To je jedinečná magie divadla, tvárnost herců, kteří si ten večer oblékli role texaské rodinky a… oukej, teď jsem sklouzla do recenze divadelní hry, kterou jsem měla tu čest vidět v neděli večer v ostravské Aréně. Pokud vám to nedošlo, naplno jsem to odtajnila nyní. A co se týče Matthewa, není špatný, ale… musel by to zkrátka hrát na divadle. Takhle je to za 4* a Aréna je za 10*, I fucking love them. Ve filmu neuvidíte ten nehorázný konflikt brutality a něhy, které se divadlu podařilo zkloubit v jeden uvěřitelný celek, kdy si na konci po vší té střelbě oddechnete a jste šťastní. Shrnutí: Tracy Lettsovi se podařila hned napoprvé napsat geniální věc. Juno Temple to uvěříte, je fakt dobrá (zneklidnilo mě, kolik lidí si tu mylně z jedné scény vyložilo, že Dottie je 12 let). A nakonec, pokud máte tu možnost, zajděte si do Arény, ještě ho hrají. Zabijáka Joea. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Pre režiséra Williama Friedkina je to druhá spolupráca so scenáristkou a spisovateľkou Tracy Letts. Prvýkrát adaptoval jej scenár k filmu Chrobák (2006). (toi-toi)
  • Natáčalo sa od 8. novembra do 15. decembra 2010 v New Orleans. (m.a.t.o.)
  • Joe (Matthew McConaughey) vysloví vo filme latinský výraz "caveat emptor", ktorý nie je vysvetlený. Jedná sa o právnický termín označujúci možnosť prenechania veci bez zodpovednosti za prípadne vady. (toi-toi)

Související novinky

Zemřel režisér William Friedkin

Zemřel režisér William Friedkin

07.08.2023

Ve věku 87 let zemřel legendární režisér William Friedkin známý nejlépe pro své nezapomenutelné klasiky Francouzská spojka a Vymítač ďábla. Režisérův skon potvrdil děkan Chapman University a známý… (více)

William Friedkin míří k vojenskému soudu

William Friedkin míří k vojenskému soudu

30.08.2022

Je tomu už dlouhých jedenáct let od doby, kdy legendární oscarový režisér William Friedkin (Francouzská spojka, Vymítač ďábla) natočil svůj zatím poslední hraný snímek Zabiják Joe s Matthewem… (více)

Trierova sága o souložení

Trierova sága o souložení

29.08.2012

Ve Švédsku právě padla první klapka nového ero-eposu Larse von Triera s výmluvným názvem Nymphomaniac. Filmu přinesl mediální pozornost především Shia LaBeouf, který tvrdil, že si před kamerou… (více)

Reklama

Reklama