Reklama

Reklama

Potomek slavného hledače pokladů sira Francise Drakea, Nathan Drake, konečně našel stopu k prokleté zlaté sošce ze Zlatého města v El Doradu. Když se však vydá na cestu, za zády se mu náhle objeví zakeřní konkurenti. (Falcon)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (587)

novoten 

všechny recenze uživatele

Adaptovat do velkolepého dobrodružného akčňáku herní sérii, která vypadá velkolepěji, dobrodružněji a akčněji než všechna konkurence, je úkol náročný a na první pohled zbytečný. Jenže i přes nekonečné předprodukční průtahy, změny režisérských jmen a neuvěřitelný paradox, kdy původně plánovaný představitel Nathana nakonec skončil v roli Sullyho, je z Uncharted úspěch. Tvůrci totiž nepotřebují znovu objevit kolo, nechávají hlavního hrdinu skákat, utíkat a padat tak, jak se ke slavné značce patří a hlavně nezapomínají na to, že většina diváků hru hrála a bude chtít zažít něco povědomého. Tradiční neduh herních adaptací je tak snad definitivně zažehnán a hlavní vizuální atrakce přímo citují třetí díl nebo dokonce naddimenzují závěr dílu čtvrtého. Nejvíc se mi ale ulevilo u interakce hlavní dvojice. Tom Holland je sympaťák a jako mladší Drake se může vyřádit ve tradiční herecké poloze, ale Mark Wahlberg mě jako Sullivan dlouho strašil, aby si nakonec film ukradl pro sebe. Podstatu brumlajícího mentora s čuchem na peníze totiž vystihl dokonale. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Bavil som sa. A z tych variacii na Indyho asi najviac od poslednych Piratov. Holland super a aj Marky Mark mi sadol. Skoda priemernej rezie, pretoze s vyraznejsim vedenim to mohlo byt uplne super. A samozrejme je to s prehladom najlepsi film podla videohier. 7/10 P.S. hru som samozrejme nehral a o jej existencii som sa dozvedel az s ohlasenim filmu. ()

Reklama

ditrue 

všechny recenze uživatele

| 50% | Uncharted hry jsem nikdy nehrál, takže nemám prakticky žádný vztah k téhle značce ani jednotlivým postavám. Možná i proto mi tahle adaptace nepřijde až zas tak hrozná a pouze veskrze průměrná. Nenudil jsem se, především díky tomu, že to má celé docela dobré tempo, ale mozek jsem raději moc nenamáhal, protože scénaristických failů je tady více než dost - jak se dostali do kufru auta? Proč na konci filmu vyměnit záporáka s celkem dobrou motivací za záporáka, který nemá víc charakteristiky než jen "žoldák"? Ani ta akce nedokáže ničím překvapit a mám pocit, že nebýt toho jak kopírují hry, byla by ještě o dost horší. Celkově jde o prostou a nenáročnou jednohubku, kterou si užijí lidi, kteří od ní nečekají více, mají rádi dobrodružné filmy a Toma Hollanda. Fanoušci her budou nejspíše rozčarováni, ale na druhou stranu buďte rádi, že jste dostali aspoň tenhle průměr - jako fanouškovi Monster Hunter her mi věřte, že to mohlo být i horší... o dost horší. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $120miliónov║ Tržby USA $148,648,820║ Tržby Celosvetovo $407,141,258▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA $8,684,685║ Tržby za predaj DVD v USA $4,047,533║ Strašne tuctová zívačka, v kine by som na tom zaspal. Ruben Fleischer zas a opäť potvrdil, že je režisér bez nápadu. Tom Holland je v danej úlohe zle vybraný, nevýrazné chlapča na mužskú úlohu. Tváriť sa len na oko drsne asi moc nestačí. /40%/ ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Počítačové hry jsem nehrál, tudíž nemohu v případě filmové adaptace Uncharted porovnávat. Po většinu stopáže jsem si ale říkal, jak je ten film neuvěřitelně pitomý - v dobrém, ale i špatném slova smyslu - jelikož se v něm většina scén děje prostě jen tak, aby se (vůbec) něco dělo. Uncharted nepostrádá akci, ani napětí, bohužel ale ani spoustu nelogických momentů - kdo ví, jestli to ale nebyl tvůrčí záměr. Sekvence s loděmi měla říz, zatímco scéna s letadlem byla over the top. Herecky, nebo spíše "herecky" mě nejvíce (a to i na tak malém prostoru) uspokojil pan Fousek. Ve výsledku je to blbinka srovnatelná s Larou Croft, tak akorát na jedno zhlédnutí. Závěrečný "cliffhanger" zaváněl pokračováním, budou-li peníze. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (24)

  • Tom Holland se v rozhovoru přiznal, že během natáčení filmu Spider-Man: Homecoming (2017) byl s přáteli zabraný do hry „Uncharted 4: A Thief's End“, a dokonce odmítl přijít na natáčení, dokud nedokončí ve hře 11. kapitolu. (NiWi)
  • Tom Holland označil scénu v letadle jako nejtěžší akční sekvenci, jakou kdy natočil. (ČSFD)
  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)

Související novinky

Amazon odhalil obří plány s Tomb Raiderem

Amazon odhalil obří plány s Tomb Raiderem

28.01.2023

Herním adaptacím se po letech nezdarů a posměchu začíná mimořádně dařit. Sony slaví úspěch s Uncharted nebo The Last of Us, Netflix zase s Arcane podle světa League of Legends, no a Amazon teď zkusí… (více)

Banderas by rád natočil třetího Zorra

Banderas by rád natočil třetího Zorra

28.11.2022

Mezi výborným Zlatým okem a ještě lepším Casinem Royale natočil režisér Martin Campbell taky moderní reboot (a pak výrazně slabší sequel) jiné slavný franšízy. Řeč je o Zorrovi z roku 1998, v němž si… (více)

Hvězdy herního The Last of Us součástí seriálu

Hvězdy herního The Last of Us součástí seriálu

10.06.2022

Fanoušci herní série The Last of Us včera díky akci Summer Game Fest obdrželi celou řadu skvělých zpráv. Tou první je, že se první díl dočká nové přepracované a definitivní edice s lepší grafikou a… (více)

Reklama

Reklama