Reklama

Reklama

Dvojí přežití

(pořad)
všechny plakáty
Trailer

Jak přežít i v tom nejextrémnějším prostředí? Odborník na přežití Cody Lundin a bývalý armádní odstřelovač Dave Canterbury představují techniky, pomocí kterých si lze zachránit život i v těch nejhorších přírodních podmínkách. (oficiální text distributora)

Videa (23)

Trailer

Recenze (39)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Ultimátní Bob a Bobek, aneb dva na sněhu/ v bažinách/ na daňovém úřadě/ na pouštích a jiných místech, kde ukazují kterak přežít na místech nebezpečných s nedostatkem civilizace a často těží z rozdílnosti, kdy hippesácký bosochodec, sběrač larev a nejspíš uživatel lehkých drog spolupracuje s masožravým armádníkem s touhou zabít co nejvíc chlupatých tvorů. Jasně, předpokládám, že většina scén je nahraných a že oba využívají štábu co to jen jde, ale i tak je to zábavné, byť mnohdy se jde až zbytečně do hloubky, jako například při zbytečném zabití aligátora (který byl dost možná koupen od mexických překupníků a zdrogován dávkou cizrny s rýží). PS: odpady na téma kopie Beara Gryllse je tu fakt hodně mimo, to je jako označit každého pisatele fantasy za plagiátora J.R.R. Tolkiena a házet odpady všem fantasy filmům. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Jsem fanoušek Beara, ale zároveň nejsem tak naivní idiot (jako několik zdejších chytráků), abych si myslel, že právě on je nějakým průkopníkem podobných pořadů o přežívání. Tento pořad je o dvou chlápcích po krizi středního věku, kteří unaveně pochodují krajinou, trousí u toho stařecké vtípky a ukazují/radí lidem jak přežít. Pochopitelně to na "Man vs. Wild" nemá co do akčnosti, tak ani zábavnosti. Neznamená to ovšem, že tento pořad je špatný. Bear baví diváky předem připravenými kaskadérskými kousky, které prezentuje jako autentické, aby udržel mainstreamového diváka u jinak nepřitažlivé dokumentární látky. Tento pořad nic podobného nedělá, už jenom proto, že oběma představitelům táhne na důchodový věk. I proto předvádí pro diváky-laiky možnosti přežití, které odpovídají jejich možnostem a NEzkušenostem. A vzhledem k tomu, že absolutně každý takový divák nemá za sebou vojenský a parašutistický výcvik, dovednosti industriálního parkouru nebo několik výstupů na nejvyšší hory světa jako Bear, pak jim tento pořad paradoxně může pomoci více, než ta zábavnější verze od Beara. Rady a návody jsou v tomto pořadu totiž naprosto stejné, jako vám po slaňování ze žulové skály nebo skoku z vodopádu řekne Bear Grylls. Rozdíl je v tom, že vy v případě ztracení z vodopádu skákat nebudete a slaňovat ze skal pomocí lián už vůbec ne. 70% ()

Reklama

philip.j.fry 

všechny recenze uživatele

Dobrý den s bushcrafťákem. Jakožto vyznavač a praktikant bushracftu (vygůglete si to) nevynechávám ani jednu možnost vidět Codyho hipícké culíky jak se zamotávají do ostružiní.Navíc je to asi o tři třídy lepší počin než slavný Medvěd Gril s Man vs. Wild,kterého tady všichni pětkujou a tady abys kloudné hodnocení pohledal.Vůbec,musím hnedka po tomhle snížit Medvědovo hodnocení o hvezdičku,neb těmhle dvěma sahá maximálně po konec culíků(i když nelze popřít,že dostal pojem survival do širokého povědomí veřejnosti). Jak tady naznačil kolega Lachtan,je to zajímavý střet názorů mírně sjetého hipíka s armádním masožravcem,v tomhle je na ty dva opravdu radost se koukat. I proto jsou názory typu,,Trapné kopírování Beara Gryllse" či ,,Oveľa slabšie ako Bear Grylls" nejmenovaných zdejších mentálů k smíchu,už je proto,že TOHLE PROSTĚ NENÍ BEAR GRYLLS! Jsou to Cody a Dave! Zvykněte si na to. A fandím víc Daveovi. Je lepší. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Dual Survival je seriálem o přežití, který si jde svou vlastní cestou a rozhodně není "Trapnou kopií Beara Gryllse". Dvě hlavy toho dají dohromady víc než jedna a o tom i tento seriál je. Cody, který je odborníkem na primitivní dovednosti přežití v divočině(převážně v poušti), chodí bos a jeho jedinou věcí do divočiny je pár desetiletí starý nůž a Dave, který je vysloužilý voják a lovec, který vyrůstal v lesích, nás společně provedou připravenými scénáři, které by se mohly na různých místech přihodit každému, kdo rád chodí či jezdí za krásami matky přírody. Zatím mi každý díl přinesl něco nového co jsem ještě z žádného jiného seriálu o přežití neznal. |*|*|*|*|*| Tento seriál je o přežití, což znamená zbytečně neriskovat, skákání po skalách, lezení po liánách či jiné bláznivé kousky, které stojí mnoho energie a užitek je téměř nulový zde nenajdete, to co ukazuje Bear Grylls (když to všichny srovnávají) je v mnoha případech nelogické chování v přírodě, kde se zbytečně plýtvá energii a hazarduje, jen aby to vypadalo cool a měl seriál velkou sledovanost. Bear Grylls ukazuje tu nejextrémější formu přežití a proto aby se u prvního sousta každý nepozvracel, museli tvůrci okořenit seriál i o pár minut šílené akce, jako je lezení po pilířích mostu nebo naskakování na jedoucí vlak či kamion. |*|*|*|*|*| Další seriály o přežití Ray Mears v divočině (BUSHCRAFT), Nutné k přežití (MAN VS. WILD) a SURVIVORMAN. ()

vander19 

všechny recenze uživatele

Videl som takmer všetky časti Beara Gryllsa pri jeho potulkách lesom. Len náhodou som na Discovery narazil na podobný "seriál". Umenie prežiť od Lundina a Canterburyho je podstatne odlišné. Oni zohrávajú úlohu páru, kde približujú reálne možné následky nepodareného výletu. Ich charaktery sú veľmi dobre zložené v jeden kompaktný celok a dosť husto sa občas na tom bavím. Canterbury je lovec. Nedá sa o tom pochybovať. Potrebuje mäso ako tyranosarus rex a práve jeho také primitívne metódy sú výsledkom toho, prečo ma to tak baví. Lundin mi príde ako bývalí veľký milovník ganje, ktorý ctí prírodu a robí veľa, aby si ľudia uvedomili, že tu MI sme pre planétu a nie planéta pre nás... ()

Galerie (59)

Reklama

Reklama