Reklama

Reklama

Arnold Schwarzenegger vede elitní zásahovou jednotku amerického protidrogového úřadu DEA. Její členové jsou zkušení, ostřílení a dobře sehraní profesionálové. Navzájem si kryjí záda a dokáží si poradit v každé nebezpečné situaci. Nebo si to aspoň myslí… když během zátahu na skrýš drogového kartelu zajistí 10 miliónů dolarů, rozhodnou se je nepřiznat a tajně schovat. Vyšetřování nic neprokáže a po několika měsících se všichni vrací zpátky do služby. To je důvod k oslavě. Jenže peníze nejsou na svém místě. A někdo začne zabíjet jednoho člena týmu po druhém. Kdo je tajemný vraždící sabotér? Podaří se ho odhalit a zastavit, než všichni zemřou? A jaký je skutečný důvod vraždění? (TV Prima)

(více)

Recenze (580)

verbal 

všechny recenze uživatele

No a co, že děj je tupý jako nůžky nabroušené potulným cigošem. No a co, že drsně údernou protidrogovou Urnu naplňuje popelem skoro sedmdesátiletý trilobit, na kterém visí kůže jako na švábovi s MiB a na krku má vytetovaný melanom. No a co, že jediné dvě ženské postavy vypadají jako čerstvě exhumované, mohly by závodně odpuzovat hmyz, plašit ptáky a strašit nezbedné děti, aniž by udělaly nějaký příšerný obličej. No a co, že jeliman z Avataru vypadá pořád jako buzna, i když si na bradce uplete francouzský cop. No a co, že nám závěrem udělali z Árního totálního debila. No a co, no a co, no a co! Je to přeci Děda Konan ilegal komando, volové! ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Film stejně směšný, jako Schwarzeneggerovo herectví a jeho předstírané tvrďáctví. Jinak nic proti Arnoldovi, mám ho rád v jeho starších a časem prověřených filmech, kde ho nelimitoval jeho omezený herecký rejstřík, ale na komplexní postavu, stíhanou démony a frustrací ze smrti jeho milované ženy, prostě herecky nemá. Navíc se svojí uvadající fyziognomií působí mezi těmi mladými nadrženými vlčáky (a jednou hodně divokou „fenou“ v podání – pro ní nezvyklém – Mireille Enos) jako pěst na oko. A béčkový scénář, který s postupující stopáží dává čím dál méně smyslu, mu taky nepomáhá. Je to ve výsledku taková upocená hra na syrový thriller, s velkou porcí dějové vaty a hluchých míst, kde i ty rádoby drsňácké hlášky působí nuceně a násilí samoúčelně. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

No, že David Ayer scénáristicky podává poněkud nevyrovnané výkony, to je celkem známo. Ale že si ke spolupráci na "filmu s Arnoldem" pozve klokana Skočdolesa, který kloudný příběh s bídou vykřesal před víc jak deseti lety u Swordfishe (což taky nebyla kdovíjaká geniálnost), to je ekvivalent pokusu o vraždu vlastního filmu. Je přitom vidět, že Ayer, tak jak je pro jeho drsné policejní příběhy typické, nechtěl jen natočit "další akční béčko" - v tomto případě se vydává cestou skoro by se dalo říct mysteriózní zápletky. I samotný název filmu se významově několikrát promění způsobem, který je potřeba hodnotit pozitivně. Jenže díky témuž scénáři, vršícímu v rovině dějové jednu nelogičnost na druhou, to celé jde totálně do kytek, význam nevýznam. A nejde o drobnosti, začíná to už u úvodní premisy, kdy by "motherfucking best undercover DEA agents", čili ti, kdo by měli pracovat indivindy a v maximálním utajení, měli tvořit tým, který osobně podniká nájezdy na sídla drogové mafie, a samozřejmě se ani neobtěžuje s kuklami, maskami amerických prezidentů, klaunů nebo čímkoliv na ten způsob. Hned za tím je spinpoint s gigantickou spálenou hromadou peněz, u které si "agentury" v záchvatu jasnozřivosti spočítají, že z ní chybí deset mega. A pak už jsou to jen "drobnosti", jako kdo sakra a kdy poslal ty Guatemalce, a kdo je odrovnal. Nebo to, že by zmíněné krutopřísné profikomando během pár měsíců zapomnělo naprosté základy čištění prostoru, kdo jde první, kdo má jaký roh, a tak dále... Potoky krve a haldy vnitřností, stejně jako nebývale realistické obrazy brutálního mučení (ačkoliv jinde byly k vidění i horší věci), pak působí jako naivní pokus o záchranu - a vzhledem k persóně pana exguvernéra to nejde nezmínit - a natočení něčeho jako byl Rambo IV. Tenhle pokus ale bohužel nevyšel. A je to škoda, protože Arnold se tu moudře, jak praví klasik, nepouští do žádných větších akcí, a "jeho" finále je správně žánrově namíchané od prvního do posledního záběru. Mireille Enos hraje svoji věčně zfetovanou killing bitch taky výborně. Vůbec celkově vzato je obsazení na úrovni, celé to evidentně stálo dost peněz, a pokud jde o kameru, tak je to podobně vychytané jako End Of Watch. Jenže to nic nemění na tom, že těch logických lapsů je skutečně příliš, a že ambice filmu dalece předčily jeho konečnou podobu. Ještě jednou - je to škoda, protože úplně zatratit Sabotage nemůžu, a ke slušné podívané chybělo "jen" nepodcenit přípravu. Což ostatně každá správná zvláštní jednotka ví a ctí;) Dám 60%, ale přiznávám, že tím jiným filmům trochu křivdím. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Arnold se po návratu z kanceláře guvernéra rozhodl točit zajímavý filmy. A musím říct, že mu to docela jde. Ayer je totiž dost zajímavý režisér na to, aby v jeho filmech stihl vyniknout. Sabotage totiž nemá nijak náročný příběh. Arny tu má na starost bandu bukvic, kde jeden je debilnější jak druhej. Respektive jsou to všichni strašný paka. No a tahle jednotka je údajně tou nejlepší protidrogovou jednotkou v Americe. Co se ale stane, když všichni začnou umírat dost divnými způsoby? Arny to jako největší z největších začne řešit a konečně se skrz všecky ty roztrhaný těla najde také cesta k tomu, aby mi film přišel trošičku sympatický. S takovou realističností třeba pro změnu není vůbec žádný problém. V tu chvíli se totiž rozjíždí solidní kriminálka, kde se v tom nejvíce vyžívá právě Arnold a právě v ten moment já jsem přemýšlel, jestli se mi ten film vlastně líbí nebo nelíbí. Akce totiž není vůbec zlá. Horší je to s herci, kde jedinej, na koho jsem zvědavej, je snad fakt jenom ten Arnold. Díky němu se to ale nakonec zvedlo na solidní čtyři. Mám ho rád a tady to na jeho postavě vysloveně stojí, což mi udělalo radost. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $10,508,518Tržby Celosvetovo $21,900,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $3,391,874Tržby za predaj DVD v USA $4,285,953║ tešil som sa na to, doteraz vždy u mňa režisér David Ayer bodoval ale tu to je také nemastné neslané ani dobrý thriller ani dobrý akčný film, dosť rozpačité, s Arnoldom sa mal vybrať skôr do odľahčenejších akčných vôd, toto mu nesedí /45%/ ()

Radek99 odpad!

všechny recenze uživatele

Arnie už na to nemá a někdo mu to zapomněl říci... Navíc vůbec nechápu motivaci tak dobrého režiséra, jakým je právě David Ayer, že někoho tak nevěrohodného a vlastně už jen trapně směšného obsadí do hlavní role svého vážně míněného thrilleru. I když i toto je dost spekulativní, neboť jeho film je tak primitivní a scénář tak prvoplánový, že to na první pohled vypadá, jakoby ho točil někdo jiný. Co se to s Ayerem stalo, že je schopen po tolika kvalitních filmech vypustit do světa takovéhle podřadné béčko, to byl taky posledních 8 let v politice? ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Dobrá podívaná. Švarcik je tam drsnej a dělá akční kousky, které mu jeho věk dovoluje a vůbec to nepůsobí nepatřičně. Celé to je opět ayerovsky předrsněné, plné špinavých poldů a drog. Škoda trochu slabšího scénáře (furt nechápu, kdo tam teda poslal ty Guatemalce), ale já byl fakt spokojenej. Daší mínus za to, že obě hlavní ženský role hrajou hnusný, nesympatický košťata. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,POSRALI JSME TO, ŽE JO?...“ /// Arnie je starej. A nevomládne, ani kdyby hrál s mateřskou školkou. Ovšem ten tým není špatnej! Třebas takovej Joe Manganiello je solidní magor (a Arnie je proti němu nějak scvrklej…). Taky se mi moc líbí slovník. Konečně má nějakej scénárista koule na pořádný dialogy! (voba scénáristi na to maj koule) Jinak si myslím, že ten film není ani tak drsnej, jako spíš sprostej a trošku násilnej (jako že tam je násilí vole!). Jednou jsem se lekl, že bude i dost brutální, ale naštěstí Arnie svoji bílou prdel nerozkmital a zůstalo jen u hubana. Tož béčko s kolísavým dějem a produkcí pro nás (jasně, pro mě taky) jednodušší. Akce? Arnie už není na tu ruční práci co bejval, takže si zastřílíme, projedem se… no čekáte vod toho, nějakou moudrost? Aha, tak to bych nedělal. 2*? 3*? 4*? Každýmu co jeho jest! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevím, kdo že to (prej) jsou ti největší kreténi na světě. 2.) Hledám aspoň jeden důvod, proč dělat poldu v Mexiku. 3.) Thx za titule ,,.Bac.“ a ,,Araziel“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Moc mě to nebavilo, akční filmy o speciálních jednotkách patří mezi mé nejméně oblíbené, protože i zde si nevybudujeme žádný vztah k postavám, takže absolutně nesoucitíme s někým, kdo umře. Krve je zde sice požehnaně,ale to je tak vše, místy to na mě působilo jako levný video film. Tuctové story, málo akce, arnie mi zde neseděl a místy i nuda, takže průměr. 55% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ježiš, Arnold, to čo si nám urobil?! Teror nekompromisne spáchaný na úbohom divákovi, ktorý nemá šancu brániť sa, ani utiecť. Scenár je taký príšerný, že chudák ostáva už po prvých minútach paralyzovaný a cit do končatín sa mu vráti až s vyslobodzujúcimi záverečnými titulkami. Arnold je v danej úlohe nevhodný, drevený a občas smiešny. Len sa mi to zdalo, alebo sa mu triasli ruky, keď držal zbraň? Mrzí ma, že to hovorím, som od útleho detstva jeho veľký fanúšik, ktorý úprimne verí, že Arnie je za istých okolností celkom slušný herec (Maggie, Likvidátor). Ostatní sú na tom ešte biednejšie; tím pozostáva z vyložene nesympatických a odpudivých indivíduí a kreatúr. Chápem, že členovia TAKÉHOTO tímu musia byť čiastočne "zlí" a "zašpinení", aby nebudili pozornosť skutočných zločincov. Ale toto bola odporná prehliadka vrahov, magorov, psychopatov a kofotov. Jednotlivé vraždy boli čisté WTF. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Kroutím hlavou nad tím co jsem právě viděl. Totiž... tak krvavou, špinavou a vulgární, RAW, nekompromisní akční jízdu už jsem v Hollywoodu dlouho neviděl. Co kritika a spousta z vás neunese a označí za krajně debilní a samoúčelný (a ono ať si třeba je), beru já rovnou za jeden z nej filmů letoška. Je to jak zhmotnělej sen všech milovníků bezduchých stříleček a drsňáren. Dokonce je tu pořád i ten Arnoldovskej hláško-humor, prostě... co chybí k dokonalosti. Vrcholně drze provokativní morální vítězství a celá ta pomsta na konci chutnala skvěle. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Slabý Arnie, ještě slabší Ayer. Spolupráce těchto jmen slibovala mnohem třeskutější biják, než ve skutečnosti je. A je to sakra škoda, protože ambice by tu byly. Schwarzeneggerova jednotka je plná drsných hovad (Manganiello rulezzz) a feťáckých monster (samozřejmě myslim tu hnusnou děvku), vulgárních hlášek je tu snad víc než testosteronu, a speciální místo překvapivě zaujímá brutalita. Explicitní kamera totiž neuhýbá v momentech mučení a zabíjení žen, natož pak v těch, kdy ze stropu visí Sawyerovy vnitřnosti. Spoiler, ups! Vyloženě zklame pak závěrečná třetina, která sice nabídne solidní akci, ale logika si zrovna vezme dovolenou. Takhle zprasit jinak v pohodě thriller, to se nedělá! Ať Woodse honí po poli rakovina!! Arnoldovi tedy došla na chvíli pára (že jo, Bennette?), ale nebojim se, on se vrátí. Třeba jako děda Conan. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Pokud by mi nějaký drogový kartel vyvraždil rodinu, tak ho nakrájím na kostičky do mexického guláše ... anebo si půjdu lehnout. Ještě nevím. Ale Rebel ví a já mu přitom fandím, i když jsem bystře zaznamenal první vrásky na jeho nafouklých bicepsech. Také jsem poněkud nepochopil způsob, kterým se dá přesně spočítat množství výbušninou rozmetaných peněz, ale Arnoldovu tradiční neprůstřelnost, a jeho jediný "herecký" výraz, stále ještě dokážu ocenit čtyřmi hvězdami, i když tentokrát s poněkud obroušenými cípy. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Mnohem menší průser, než jsem čekal. Arnold je v pohodě, režie taky OK (byť samozřejmě ve srovnání s Patrolou je to pro Ayera krok nebo spíš dva zpátky), škoda jen toho fakt slabého scénáře. Každopádně jako jednohubka pro Arnoldovce palec nahoru. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

David Ayer jednoduše umí zpracovávat policejní tematiku a ještě lépe její drsnou a nekompromisní část. Elitní protidrogový tým Sabotáže má vše potřebné - charismatické drsňáky v čele s Arnoldem, hospodskou kulturu, ale přitom špičkové profesionální nasazení. Sabotáž však na sebe nenechá dlouho čekat a i ten nejlepší tým se začne rozpadat. Trošku škoda, že film je psán poměrně jednoduchým, možná až béčkovým stylem - málo detailů a spíše hrubé, neelegantní zvraty. Ovšem vše zachraňuje režie v čele s dynamickou kamerou. Tempo není vyloženě hektické, ale konzistentně se udržuje na příjemně akční úrovni po celou dobu, atmosféra je lehce temná, přičemž film zůstává nenáročný. Mezi áčkovými krimi thrillery možná zklamání, ale mezi oddechovkami s Arnoldem jeden z nejlepších kousků. 7/10 ()

choze 

všechny recenze uživatele

Jen hádám, ale diletant Woods (SMRTONOSNÁ PAST 5) podle mě dodal béčkovou zápletku o vybíjené uvnitř speciální protidrogové jednotky a Ayer pak dopsal všechny ty drsné, syrové a realistické věci a dialogy, díky kterým ten film zdaleka nepůsobí tak hloupě, jak by jeden čekal. Na Arnieho je to dost temné a herecky to těžce nedává, bavilo mě to ale víc než KONEČNÁ nebo ESCAPE PLAN. A víc než on nebo tým drsňáků (který připomene komanda z PREDÁTORA a VETŘELCů) tomu dává dvojice sympatických detektivů v čele s Olivií Williams. Pro Ayera je to ale po nabušené PATROLE krok zpátky. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Zajímavě drsný thriller plný krve a uvěřitelných přestřelek tak, jak to zkrátka od Ayera známe. Bohužel, a říkám to velice nerad, účast velkého Arnolda, mého velkého oblíbence a idola, ten film kazí. Snímek postrádá jakýkoliv emoční prvek, který vás donutí udělat si k postavám vztah, tedy se o ně strachovat, prožívat to s nimi a tak si film dokonale užít. To by se povedlo jen tehdy, kdyby klíčové role obsadili skutečně skvělí herci, podobně jako kdysi Heat pozvedli Al Pacino a DeNiro na vrchol pyramidy obyčejných stříleček. A Ayer to umí, o čemž svědčí třeba obsazení jeho Training Day. Arnold v situaci, jak jej současný divák vnímá, "funguje" už jen jako akční harcovník, který si tropí žerty ze sebe sama, třeba jako v Expendables, je tedy nesmysl, aby zkoušel role, kde ho máme brát vážně - ne, tahle ikona už vážně ne. V této roli ve mně vyvolával rozpaky, nebyl ani akční ani charismatický, ani vtipný, ani prostě nijaký. To nebyl Arnold Swcharzenegger. To byl Robert Duvall nebo nějaký jiný neakční geront... Přišlo mi to, jako když nechali Havla natočit si své "Odcházení". Sabotage tedy ztrácela svou konzistenci, blamovala se sama všemi svými nelogickými chybami ve vyprávění, ukazovala postavy, o kterých si říkáte, aby už konečně chcíply, než abyste jim fandili, sabotovala sebe samu. Minulost postav je vám šumafuk a vztah Breachera s policistkou, co ještě navíc vypadá jako MUDr. David Rath, je jen červivou třešničkou na dortu. Přesto však musím říct, že jak jsem se na Arnyho nový hit těšil, tak jsem si jej i vychutnal. Je to prostě syrově drsná sonda do života superdrsných agentů DEA, kde se něco posralo a vy do poslední chvíle nevíte co. Přesto všechno to udrží vaši pozornost a nakonec alespoň jeden den o tomto velmi zvláštním filmu přemýšlíte. Říkáte si: líbilo se mi to, nebo nelíbilo? Nedá vám to spát. A to se cení. Dal bych tři, ale z fanouškovské lásky k starému pánovi dávám čtyři. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Ayerovi se daří získávat body v živočišných přestřelkách, kterým nechybí tah na branku a občas i příjemně ozvláštňující úhly záběru. Snímek jako celek bohužel ale tak hladce vpřed neběží. Předkládané zvraty jsou příliš kostrbaté, naroubování dějové linie s Arnoldovou manželkou je násilné, a závěrečná čtvrthodinka s vyřizováním účtů už působí vyloženě směšně. Faktem je, že bezmála sedmdesátiletá hvězda snímků z konce minulého tisíciletí už nedokáže být tahounem vyloženě akčně založeného filmu. Na civilní scény s emočním přesahem nemá dostatek hereckého talentu, a v rychlých přestřelkách se zase až přespříliš odráží jeho věk. Na krátko střižená Olivia Williams, která dává vzpomenout na Jamie Lee Curtis, a zfetovaná Mireille Enos jsou však příjemnými překvapení této scénářem přiškrcené jízdy. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kondice nečekaně krvavé Sabotáže závisí na kondicionálech. Kdyby se nesnažila neustále vystavovat své dvě obrovské bimbající se koule, které ji táhnou ke dnu. Kdyby se Ayer nespolčil se Skipem Woodsem (jako by se orel vydal na lov s kulhajícím pštrosem). Kdyby producentské akce-chtivé zásahy z toho neudělaly místy pomatený mišmaš. Kdyby kompletní herecké obsazení nebylo největším castingovým omylem dekády. Pak, v jiném čase na stejném místě, možná… Holé pleco Arnie si vybral slabší hereckou chvilku, ale ta nám, řekněme si na rovinu, trvá od roku 1969.. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Sledovat Arnolda hrát těsně před důchodem je skoro stejně ubíjející jako poslouchat Woodsovy dřevěné dialogy a být svědkem z řitního otvoru tahaných zvratů (posledních 40 minut musí být parodie), potažmo nekončícího závalu brutality, která v takhle blboučkém příběhu nepůsobí drsně realisticky, ale spíš jako trapně samoúčelná vějička pro milovníky eRkových řezničin. Dokoukáno s velkým sebezapřením. ()

Související novinky

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Comicsoví kriminálníci od Ayera

Comicsoví kriminálníci od Ayera

21.09.2014

Režisér David Ayer se doteď soustředil na policejní thrillery. Letos ale tenhle žánr výjimečně opouští, a po Drsných časech, Street Kings, Patrole a Sabotage uvidíme jeho tankový akčňák Železná srdce… (více)

Schwarzenegger slibuje Conana a Terminátora 5

Schwarzenegger slibuje Conana a Terminátora 5

06.06.2013

A taky Trojčata, ale nechtěli jsme vás děsit už v nadpisu... Přestože jeho plnohodnotný comeback nedopadl komerčně vůbec dobře (s celosvětovými tržbami 37 milionů dolarů při rozpočtu 45 milionů… (více)

Brad Pitt znovu loví nacisty

Brad Pitt znovu loví nacisty

07.04.2013

Ale tentokrát si na ně nevezme kudlu, ale rovnou tank. Momentálně je totiž ve finální fázi rokování o hlavní roli v akčním válečném filmu Fury. Ten podle vlastního, za kulatý milion dolarů prodaného… (více)

Reklama

Reklama