Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kenny Starfighter je pravděpodobně tím nejhorším studentem v historii Akademie galaktických hrdinů. Nic ho však nemůže odradit od toho, aby se nepokusil složit zkoušky, a uniknout tak strašlivému osudu kadeřníka. Když při nich nešťastnou náhodou proletí černou dírou, přistane přímo v pokojíku osamělého, ve škole šikanovaného Pontuse. Ten těsně před tím najde podivný, světélkující krystal a jeho život najednou nabere zcela nových obrátek (například se poprvé odváží oslovit krásnou a inteligentní Mirandu). Tím však Pontus zkříží plány superzlouna Rutgera Oversmarta, nanukového magnáta, který má o krystal eminentní zájem. Vyšle proto výkvět galaktických padouchů, aby přinesli zpět to, co mu Pontus nevědomky vzal. Zachrání Pontus s pomocí krásné Mirandy Kennyho před kariérou kadeřníka, nebo zachrání Kenny je? (Severská filmová zima)

(více)

Recenze (13)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Švédi sa rozhodli dostať blbosť na ešte vyšší level, než je bežné v béčkových až céčkových scifíčkach. Že je to zámer je síce jasné, ale keďže sa občas ocitáme pomaly až v teritóriu Tellietubies, tak si "Búlího Vúlího" občas pomýlite s Tinkym Winkym. Vážne je to tak dementné, že človek neverí vlastným očiam a ušiam a nevie ani, či sa mu to páčilo, alebo je zhnusený. Ako to prebiehalo na pľaci by asi vydalo na samostatný, oveľa zaujímavejší film. Pozemská línia s Billom mohla byť solídnym základom pre samostatný film o jeho nadobudnutých super schopnostiach aj bez dementa Kennyho. Vo svojej domovine to bolo aj v kinách, vážne by ma zaujímal názor švédskeho obecenstva. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

FILMOVÝ SCI-FI MARATON 2023 – země č. 1: ŠVÉDSKO: Ze Švédska mám dlouhodobě v oblibě absurdní komedii Vejce – Příběh natvrdo, která zde sice zařazena přímo do sci-fi není, ale díky několika sci-fi motivům včetně postapa by klidně mohla. Loni u mě Švédové zabodovali svěží mládežnickou žánrovkou UFO Švédsko, na které jsem se v kině nesmírně zabával. Zbylým sci-fi ze Švédska jsem však většinou nedal víc než 2 hvězdičky, ať už to byli neskonale monotónní Gladiatoři nebo novější LFO se slibným námětem, ale totálně zazdívajícím vedením námětu... no a Kenny začíná dopadl zatím ze všech mnou viděných švédských sci-fi úplně nejhůř. Tahle laciná slátanina se snaží být třeskutou parodií, ale vedení děje se až příliš často pohybuje bez hlubší vnitřní logiky bez ladu a skladu, humor je zde od počátku často dost nechutný (slízké lízání nanuku, výstřední stříkání pěny do úst), někdy přímo fekální (zaseklá hlava v záchodové míse) či jednoduše jen pitomý a infantilní, titulní postava jakože vtipného idiota v ko(s)mickém skafandru neskonale otravná, vizuální efekty a triky jsou technicky na úrovni, ale s jejich nadužíváním brzy přestanou ohromovat a přecházejí ve formální přeplácanost. Několik hezkých a skutečně vtipných mini nápadů, jako třeba přítomnost dopravních značek se šípkama ve vesmíru, nezachrání zoufalý dojem ze stylu humoru, který se mi většinou protivil. [20%] ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Šílený bizár, který v lepších chvílích připomene dobrodružné filmy z osmedesátek, ale spíš jsem celou dobu kroutil hlavou a celková bizarnost mě spíše štvala, než bavila. Jako bonus jedna z prvních rolí mladého Billa Skarsgarda. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Parodie na béčkové sci-fi filmy, natočená s přiznanou laciností, má spoustu originálních ale také záměrně obšlehnutých nápadů a vtipných průpovídek Film lehký jako šumivá limonáda. Rychle vyprchá, ale ve chvíli, kdy ji člověk pije, tak mu dělá zatraceně dobře. /16. 2. 13./ ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

92. minut mentálně-pubescentního "humoru" by se dalo ještě vydžet, nebýt naprosto ohavného hlavního "hrdiny", který mě během projekce málem přinutil pořídit si zbrojní pas a spáchat legálně sebevraždu. 3 dobrý frky na celý film bohužel nestačí ani náhodou a přísahám, že jestli ještě někdy uslyším išlo pišlo nebo vuli buli, tak bude autor těchto frází srkat oběd slámkou. ()

BigBang 

všechny recenze uživatele

Crazy komedie pro mládež, vizuálně inspirovaná lehce Star Wars, ale posunutá do retro sedmdesátkového stylu. Výpravu jsem čekal levnější: film ubíhal příjemně. Kdyby měl nějakou myšlenku, dal bych klidně i 3 hvězdy. ()

zipacna 

všechny recenze uživatele

Takovech fajnovech filmečků jako byl tenhle bych rozhodně rád vídával víc. Sci-fi ze Švédska mě zpočátku docela znervózňovalo, ale zbytečně. Kenny je sice retard, ale ne zas takovej, abych ho během filmu chtěl odstřelit. Devadesát minut uteklo jako voda a ten konec si přímo říkal o pokračování. Perfektní humor a na evropskou tvorbu kvalitní počítačové triky. Prostě woolie boolie :) ()

angeline 

všechny recenze uživatele

Jsem fanoušek céčkových parodií a vyhrocenosti, ale tenhle humor mi nesedl. Za celý film jsem se zasmála třikrát a jinak jsem se zdvořile usmívala zatímco se kino bavilo přirovnáním černé díry k záchodu. Hnědá díra, černá díra. Záměr dobrý, ale tohle mi uniklo, nebo mám příliš vysokou laťku. ()

p.a.douch 

všechny recenze uživatele

Tak co k tomu napsat? Vypadá to jako blbost, ale je to zábavná blbost. Rheborg jako Kenny je perfektní, mladý Skarsgård je ucházející a na Abrahamsenovou se pěkně dívá. Zloduch a jeho noshledi jsou úžasný a generál Sudoko taky. Triky mi vůbec nevadily. Některý hlášky jsou smrtící. Pohodový film a ty čtyři hvězdy jsou podle mě zasloužený. Škoda že není pokračování. ()

mikruu 

všechny recenze uživatele

No to je taková ptákovina, že tomu ani člověk nemůže dát odpad. Na nic si to nehraje. A ty dialogy v originále... Úsměvná tahle švédština... ()

Bagrowitz 

všechny recenze uživatele

Woolie Boolie! Scifi béčkovej nářez, kterej je tak blbej až je skvělej! Hned na úvod to člověka vystřelí černou dírou pryč ze země. Pořádnej záporák, hrdina tak trochu (víc) blbeček, šikanovanej klučina který se přes noc změní na namakaného frajera (inspirace Spiderman?). Komedie co si vzala ze scifi to dobré a to špatné předělala na vtipné. Doporučuju alespoň jako oddechovku s něčím dobrým do papírku. A rozhodně v originále! ()

Související novinky

Festival sci-fi filmů

Festival sci-fi filmů

07.03.2014

Lákají vás neprobádané hlubiny vesmíru? Rádi přemýšlíte o tom, jak by mohla vypadat budoucnost lidstva? Pak by vám neměl uniknout první ročník festivalu sci-fi filmů Future Gate. V pražském kině Bio… (více)

Reklama

Reklama