Thorne: Sleepyhead (TV seriál)

Thriller

Velká Británie, 2010, 3x44 min

Stephen Hopkins

BBC má Wallandera, Luthera a Sherlocka, Sky zase Thorna. Ten je z nich sice nejhorší, ale horší neznamená nutně hned špatný. Úvodní dvě epizody tohoto případu jsou však pozvolné možná až moc, krom závěrů se v nich vlastně nic nestane a závěrečný díl je naopak zbytečně uspěchaný (pachatelův závěrečný čin v nemocnici, to je výsměch divákovi) a naprosto nevygradovaný, natož vypointovaný.(6.2.2011)

Thorne je solidní detektivní minisérie, celkem typická pro současnou britskou tvorbu. Hlavní postava je vypadá vcelku geniální, ale ve výsledku trochu neschopná. Stejně jako zbytek policii. Rozjezd je dost pomalý a takový rozpačitý, ale ke konci prvního a během druhého dílu atmosféra houstne a divák je krásně vtažen do děje. Slušné 3*.(16.11.2011)

Britové nezahálí a po Sherlockovi, Whitechapelu a Lutherovi tu je další minisérie, kde se v tradičně pochmurné atmosféře detektivové pouští do honby za vrahem. Rozjezd je nadějný, až na podivně naroubovaný vztah s krásnou Nataschou McElhone, ale v závěru oproti výše jmenovaným trochu ztrácí dech, co se týče rozuzlení a uzavření děje.(2.2.2011)

Na mě až moc silné kafe. Oblast krční páteře apod. je citlivá. Brrr... Matení diváka překračuje všechny meze :) Morrissey je miláček.(17.8.2011)

Po Sherlockovi letos dalsi vyborna britska detektivka smrcnuta thrillerem. Vsechny tri dily maji velmi dobrou uroven a napeti. Uz se tesim na dalsi tri dily. Opravdu letos se na ostrovech urodilo skvelych detektivek :)).(3.11.2010)

Tak takhle by to šlo. Trojdilný thriller Thorne je typicky britský (tj. dobrý), hodně napínavý a pln dějových zvratů. První díl je takový poznávací, i když s náležitě vyostřenou pointou, ve druhém začíná přihořívat, ale to pravé ořechové přijde až v závěrečném, třetím díle, kdy jsem napětím skoro ani nedýchal, i když mi ten konec přišel trochu zbytečně uspěchaný. Člověk se neubrání srovnání s jiným letošním britským detektivním projektem - s Sherlockem. Thorne je přece jen více řekněme světský a méně mysteriózní, nicméně to asi není vůbec na škodu, protože pak o to víc působí reálněji. Za zmínku určitě stojí mimořádně povedený casting, protože všechny postavy jsou velmi charismatické, uvěřitelné a hlavně dobře zahrané. Už se těším na další trojdíl pod názvem Thorne: Scaredy Cat.(14.11.2010)