Reklama

Reklama

Tom Popper je rozvedený čtyřicátník, který pracuje jako velmi úspěšný realitní makléř. Zisk je na prvním místě, ale jeho děti už s ním nechtějí trávit víkendy a jeho bývalá manželka Amanda, do které je stále zamilovaný, začíná randit s novým mužem. Do toho umírá v Antarktidě jeho otec – dobrodruh, kterého si Tom jako malý chlapec příliš neužil. Otec mu jako dědictví mu poslal živého tučňáka a Tomovi nastaly problémy. Tučňák devastuje jeho luxusní byt a Tom ho chce poslat zpátky. Ovšem kvůli nedorozumění mu pošlou dalších pět tučňáků. Tomovi začínají krušné chvíle a to by se měl soustředit na získání restaurace V zeleni. Jeho nadřízení o ni mají eminentní zájem a na tom, zda ji Tom pro ně získá, závisí i jeho budoucnost. Rád by se stal spolumajitelem firmy, ale partnerství dostane jedině tehdy, když se mu podaří přemluvit majitelku k prodeji. Ta stále odmítá, protože nechce, aby její zaměstnanci, které považuje za součást rodiny, dostali výpověď a také nechce, aby nový majitel restauraci zboural a na jejím místě postavil další mrakodrap. Tom dělá, co může, ale situaci mu komplikují všudypřítomní tučňáci. Pozitivní na této situaci je, že jeho děti k němu díky tučňákům zase nacházejí cestu a tráví s ním více času než by si kdy dovedl představit. Dokonce i Amandě se zdá, že Toma z této lepší stránky vlastně neznala. Tom se s ní snaží zase sblížit a pozve ji na večeři do restaurace V zeleni. Poví jí, že tam chodívali jíst s otcem, když se na krátko vracíval z cest. Tom, ač se tučňáků chtěl původně zbavit, si je natolik oblíbí, že jim ve svém bytě zajistí téměř ideální podmínky k životu a tučňákům se dokonce podaří vyvést dva mladé. Má to však i negativní stránku a to tu, že jedno vejce se nechce vyklubat a Tom se doslova stane posedlým a vejce hlídá ve dne v noci. Jeho nadřízení ho propustí protože nechápou co se to s ním děje, už jim k ničemu není. Restauraci pro ně koupit nechce. O tučňáky má velký zájem také místní zoologická zahrada. Tom jim je nechce dát, ale když se dozví, že z vejce, na které čekal, se žádný tučňák nevyklube, je velmi zklamaný a tučňáky dá do ZOO a vrací se do práce. Dokonce to vypadá, že restauraci V zeleni pro své nadřízené získá. Ovšem tím, že se zbavil opeřených kamarádů, strašlivě zklamal svou rodinu, a když navíc najde zapadlý dopis od otce, ve kterém mu píše, že nejdůležitější jsou v životě děti a že on na to přišel příliš pozdě, uvědomí si Tom, jaké jsou doopravdy jeho priority. Namísto na tiskovou konferenci vyrazí s celou rodinou do ZOO, aby získal tučňáky zpět... (TV Prima)

(více)

Recenze (468)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Ničím výjimečná, ale v rámci možností snesitelná rodinná komedie, která děti spolehlivě zabaví a dospělí ji absolvují bez větší újmy na zdraví. Jim Carrey už nemá co "fyzicky" hrát, ale sympatie mu upřít nelze, tučňáci jsou maximálně roztomilí, podstrkované rodinné hodnoty nebolí a stopáž pod sto minut funguje. V televizi se každý víkend povaluje x komedií podobné kvality, ale pokud máte na něco podobného chuť v kině, není Pan Popper ta nejhorší volba. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jedná se o klasickej kříženec zoofilního softporna a bžundy bžundy pro malinký dětičky, čili cíleně ideální například pro redaktory moviezone. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Priemerná, ale neškodná rodinná komédia na jedno pobavenie. Nad vodou ju samozrejme drží Jim. Hoci už recykluje staré telesné gagy, stále je to celkom sranda. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jim Carrey je prostě bůh. On, kamkoliv se dostane, předvede naprosto perfektní výkon, u kterýho se musím bavit. U něj snad nejvíc by mě zajímalo, jaký je ve skutečnosti, protože to co kolikrát předvádí ve svých filmech, pochybuju, že má napsáno ve scénáři. No ale právě ty jeho grimasoidní, nečekaně bláznivé scény, kde z ničeho udělá vtip, mě prostě nepřestanou bavit. A to ani ve chvíli, kdy film bude mít v hlavní roli tučňáky a bude se jednat o klasickou rodinnou komedii, která se bude pro většinu tady jevit jako průměr nebo i hůř, protože je prostě nereálná. Ono si je třeba uvědomit, kolik z těch filmů, co na světě vzniknou, se dokážou považovat za reálná. Na filmy koukám především abych se pobavil a ne abych si stěžoval, že tučňák se takhle prostě chovat nemůže nebo, že ti lidi jsou debilové, protože jednají tak, jak jednají. Kdo takovéhle hovadiny u takových filmů řeší, tak ať na ně radši ani nekouká. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $55miliónovTržby USA $68,224,452Tržby Celosvetovo $189,624,452Tržby za predaj Blu-ray v USA $3,206,948 //počet predaných kusov 128,329Tržby za predaj DVD v USA $21,528,170 //počet predaných kusov 1,281,105║ Oddychovka, a zároveň taká tuctová záležitosť z Jim-om Carrey, kde príde aj na tie zvrhlejšie vtípky ale samozrejme aj na tie roztomilejšie, tučniaci bodujú, priemer. /60%/ ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Myslela jsem, že to bude aspoň trochu i pro dospělý, ale je to fakt šablonovitá pohádka pro děcka. Animovat draky nebo mluvící psy ok, ale proč běžný tučňáky? Normálně jsem z toho byla rozmrzelá, bylo to takový... chladný. (i tak teda benevolentní 3*, pro děti asi ok) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

...SE UPNOU NA ČLOVĚKA, JAKOBY BY TO BYL TUČŇÁK A PERMANENTNĚ SE POHYBUJÍ V JEHO PŘÍTOMNOSTI. PŘI NIŽŠÍCH TEPLOTÁCH JSOU KLIDNĚJŠÍ A POSLUŠNĚJŠÍ....... /// O tom, jak podivný dědictví udělá z Jima Carreye lepšího tátu, polepšenýho manžela a tak nějak celkově lepšího člověka. Stačilo k tomu jen 6 (až 8) tučňáků, kteří sním bydlej v New Yorským 5ti hvězdičkovým bytě. Sice to nejsou takový machři, jako ti z Madagaskaru (ani drsňáci z Batmana), ale pár fórků taky vymyslej. Hlavně díky nim je to taková lehce nadstandartní rodinná pohodovka, kterou si užijí i děcka. A jestliže nudu zahání medvídek mýval, na rozvrácený manželství prej zabíraj.... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Každý ráno vstávám s tučňákem (Manželka? Nepřemejšlel jsem...). 2.) Chceme si s klukama (i holkama) nacvičit nějaký choreo (tučňácký). 3.) Viděl jsem hada srát, žábu bušit pěstí do skály, koně blejt, ale lítat tučňáka.... 4.) Knížku od Richarda a Florence Atwaterových (Mr. Popper's Penguins) číst nebudu. 5.) Thx za titule ,,Tibro“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE * NAPĚTÍ ne ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tucnaci pana Posera jsou rodinna komedie, coz vicemene rika vse. Lehce moralizujici pribeh o tom, jak se fotrik polepsi a zacne se vic zajimat o deti (svoje, ne v parku s pytlikem bonbonu) a samozrejme nechybi roztomily zviratka. Ty tu jsou tentokrat v podani bandy sympatickejch tucnaku, ktery mi prisly silne digitalni a pritom je v zaverecnejch titulcich kec, ze nebylo zadne zvire zraneno, tak nevim. Carrey je sice sympatak a vlastne nesleze ze zaberu, ale nedostal moc prilezitost pro nejaky extremni saskovani. Coz je skoda. Takle je to proste prumerna komedie s par fajn vtipkama, lehce otravnejma detma, ktera se da ale v pohode skouknout. Jen nechapu tu zalibu tvurcu v neustalym vyslovovani slov na p, to zacne bejt trapny behem dvou minut. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Začínám mít dojem, že Jim Carrey by se na ty komedie už měl vykašlat a věnovat se raději vážným rolím. Dřív to byla celkem sranda, teď už není. už je to jen nuda. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Vždy mne fascinovala gumovost Jima Carreyho, přivítal bych začátek nového dne s úsměvem Carly Gugino, rodinná ponaučení zvládám bez větších problémů a potácející se grupa tučňáků mne nemůže urazit. Tentokrát se však tyto atributy smíchaly tak podivně, že jsem se nepříjemně ponudil a spontánně jsem začal provádět zběsilé výpočty slovních úloh na téma, kolik jsem viděl stejných filmů (bez tučňáků) s méně okoukanými tvářemi a lepším výsledkem. Rozhodně jich bylo víc, než těch slabších. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Další přírustek do průměrných komedií se zvířaty. Jim Carrey je sice dobrý bavič, ale tady bohužel moc nebodoval. Čekala jsem od něj spousty šaškárem a srandovních pohybů. Místo toho se tu ale mihlo sotva pár vtípků. Roztomilost tučňáků naštěstí nemá meze, takže bylo na co se dívat. Nejsem ničím překvapena a očima jsem zakroutila jen párkrát. A díky za finální písničku! 3*. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Chachááá %-))) . . . Jako >dětský< film s >naučením< skvělé, ač je to jen taková legranda novoyorksky hollywoodská. Ale J.C. je prostě v roli polepšujícího se tatínka po svém výborný a ve svém živlu a tučňáci pinguínští jedni neskuteční! Nu ano, jinak je to plné >rodinných< klišátek, starých fórků (na které se ovšem musíte soustředit - třeba vyplavená koupelna - ale i tahle scéna je vlastně svým způsobem originální - viz plovoucí tučňák za prosklenými dveřmi), zápletka se zlým zoošéfem je trošku zavádějící, ale v rámci žánru tedy jestli něco (poučného) předhazovat hlupučkým malým dětičkám - tak raděj právě takhle! . . . Tři poctivé hvězdy tedy za film jako v rámci žánru takový a jednu navíc za TU ptačí havěť! Jak gagy svou pointou tak jejich animace je prostě rozkošná a dokonalá! - - - P.S. Samozřejmě moje hodnocení jako vždy ovlivnil i originální zvuk a formát obrazu - vidět to s blbým uhýkaným a blbě namixovaným českým dabingem (jo, párkrát jsem si na dvd jen tak z plezíru přepnul - hnus a hrůza) a ořízlým obrazem na nějakém tušašském trdlovizním (k)análu, asi bych byl trošku na rozpacích. Ale tak to holt je. - - - - - (Poprvé viděno 14.1.2013 na dvd /s původní zvukovou stopou a č. titulky v originálním formátu obrazu/, hodnocení 5261., komentář zde jako třistajednadvacátý - 15.1.2013) ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Tučniaky pôsobia síce milo, ale to len kým neotvoria zobáky a svoje rite. Uškriekané, príliš prehnané správanie tučniakov ale aj ludí, nevtipné, Jim Carrey otravný a príbeh plný klišé. Nepodarená rodinná zábava. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Carreyho průměr, komu se líbilo Lhář, lhář, tak se mu bude líbit asi i tohle. Zabaví, ale nenadchne. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Nebýt toho teplouše, co si ho nedávno střihnul v jednom moc moc sexy filmu, myslel bych, že Jim Carrey už navždy zakotvil v roli rozvedeného otce, který během filmu hledá cestu ke svým dětem. Téhle šablony se drží i film o jistém panu Popprovi, kterému do života úspěšného lháře (U Croma, jak originální role pro výše zmiňovaného) vstoupí partička tučňáků. A naučí ho lásce - bych málem zapomněl dodat. Přesto všechno, co zní možná až příliš hloupě, film vlastně vůbec nenudí. Vlastně se dá na něj úplně v pohodě dívat a dobře se bavit. Rozhodně ale v kruhu rodinném. Jít na to do kina s bandou nacamraných přátel v tušení bodré zábavy u brilantní komedie narvané gagy a skopičinami, asi by to byl pěkně vypráskaný večer, který už by ani plná hrst skunku nezachránila. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

No prosím, a já si doteď myslel, že je vlastní Mario Lemieux.. Pozitiva: Černobílí nelétaví ptáci nemluví, kadí v přiměřeném množství a stárnoucí Jim už má na své osobité herectví "extrémně ohebné držky" ochablé mimické svalstvo. Negativa: Při pohledu na Jessicu Fletcher mě především napadá: "To je klišé, napsala". Proč je v rodinných komediích vlastní otec dětí VŽDY nakonec ten správný, ten nejlepší, ten co uzná, jaký byl mizera, zatímco nový přítel maminky je nežádoucí ťulpas, kterého ona i děti dříve, či později postaví na vedlejší kolej, protože po té hlavní přifrčel jejich náhle napravený tatínek? Snaha zachovat kolektivní sen romantické lásky v historii rodiny je zkrátka neutuchající, byť se už dávno stal jen prázdnou frází.. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 5.9/10] | me: Rodinná komédia podľa šablóny Liar, Liar, pričom tentokrát ešte menej Carrey-ovksé. Bol by to štandardný vtipne ladený film, ktorý vyzdvihuje dobro, morálne a rodinné hodnoty, ...ale vďaka dobre spracovaným tučniakom a Jimovej prítomnosti je to predsa len o niečo lepšia záležitosť. Určite vhodná voľba na nedeľné popoludnie. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Sean Anders, John Morris, Jared Stern / Mr. Popper's Penguins by Richard and Florence Atwater | Hudba: Rolfe Kent | Produkcia: John Davis, Jordan Kerner | Distribúcia: 20th Century Fox | Štúdio: Davis Entertainment, Central Casting | Rozpočet: 68miliónov $ | Tržby: 135,203,000 $ || Je až prekvapujúce, ako môže ten istý herec ťahať dlhé roky na komickú strunu bez toho, aby začal nudiť. Jimovy Carreymu sa to darí, aj keď už samozrejme neprekvapí. Je fenomenálnym hercom v rôznych žánroch, no k jeho zarezávajúcemu sa očividne vracia rád, ako i tvorcovia. Je potrebné povedať, že nebyť jeho, tento rodinný kus asi nedopozerám :D ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoct, ale zkrátka musím dát nejvyšší hodnocení .Tenhle film byl přelomový co se mého názoru na Carreyho týče. Snad celý život ho jako herce nemám ráda a především to, jak všechny role uhraje jen na ujeté ksichty a podobné hlouposti .Ale od Yes Mana mu pomalu ale jistě přicházím na chuť .Když ve filmech nedělá příliš mnoho zhovadilostí, dobře se na něj kouká a jeho přítomnost i potěší. Pan Popper je hodně milá rodinná komedie, která potěší asi všechny generace. Roztomilí tučňáci (taky chci alespoň jednoho domů), příjemný humor,pohodová atmosféra, New York..a Carrey. Co víc si přát.Navíc mě opravdu pobavila sekretářka Mr.Poppera, takovou by si přál asi každý. Ano,je to sice celkem sentimentální a těžko uvěřitelné, ale v tom nevidím překážku dát pět hvězd. Určitě to nebylo mé poslední setkání s panem Popperem,těším se na další:) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Ničím příliš vybočující zástupce povinné zaoceánské filmové položky, kterak neúplná rodina znovu ke štěstí přišla. Tentokrát ji bude tmelit šestice roztomilých tučňáků, které táta chladný obchodník zdědí po svém tátovi vášnivém cestovateli. Za kamerou stojí určitě zajímavý Mark Waters, před kamerou stárnoucí Jim Carrey (který už pár let není onou kasovní jistotou), jehož gumově pružná herecká maska stále funguje, ale už jen tak na půl. Stejně jako celá tahle rodinná limonáda. Vydržet se to samozřejmě dá, ale lidští i zvířecí hrdinové až moc spoléhají na ověřené vtipy a nesnaží se získávat u dětí (nedej, bože, jejich rodičů) nějaké ty body navíc. Prostě si to tu všichni povinně odkroutí, nabídnou prověřenou story a momenty, kdy tučňáci vyměšují a trápí je větry, což má být legrace, ale není (možná by byla, ale před dvaceti lety v dobách Ace Ventury). Takže poměrně svěžích momentů, kdy se podlaha muzea změní v tučňáčí skluzavku, je dost málo a momentů, kdy se nachytáme, že se mírně nudíme, vlastně docela dost!! ()

Související novinky

Jim Carrey šlohne Monu Lisu

Jim Carrey šlohne Monu Lisu

17.02.2012

Jeho kariéra už není, co bývala. Pan Popper a jeho tučňáci ale obstojně vydělali a právě natáčený kouzelnický souboj se Stevem Carellem The Incredible Burt Wonderstone rovněž vypadá na slušný úlet,… (více)

Reklama

Reklama