Reklama

Reklama

First Men in the Moon, The

(TV film)
TV spot

Videa (1)

TV spot

Recenze (12)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Televizní přepis Wellsovy předlohy mě dvakrát nenadchl. Věrnost předloze je mi tentokrát ukradená, jelikož jsem asi nebyl správně naladěn na konverzační drama s mizernou výpravou a ještě lacinějšími triky, z nichž se tak trochu vymykal jen první záběr na matičku Zemi (opravdu působivý), o něco horší ale stále solidní pak byly záběry na Slunce a scéna s lodí na povrchu Měsíce po přistání. Zbytek hrůza, Selenité k popukání. Ano, triky nejsou vše, jenže v tomhle případě by byla si lepší rozhlasová hra, než levný televizní počin. Nebavilo mě to možná i proto, že znám předlohu i film ze 60. let.... ()

Crucifere 

všechny recenze uživatele

Pravé Vernovské science fiction..úplně naivní a dokonale nereálné, s plochou šablonou příběhu a špetkou humoru. A není to výtka, samozřejmě, dalo by se toho vytknout hodně, pokud si to nechcete užít, avšak kouká se na to příjemně a člověk alespoň na chvíli zapomene na ,,modernější" sci-fi, kde se vše bere až příliš vážně. Mně se to líbilo. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

V závěru to naštěstí opodstatní svoji existenci, ale i tak to tomu moc plusových bodů u mě nepřidalo. Tak nějak jsem čekal parodii nebo poctu původnímu filmu či knize, ale ve výsledku tam bylo málo z obojího (byť se to samozřejmě víc snaží o to druhé) a nakonec to je jenom takový obyčejný remake, na který člověk časem zapomene. A opět mi je jedno, že ty efekty nejsou nic moc, to je mi často ukradené. Problém mám s tím, že je to celkem nuda a že tomu dost chybí příjemnost a určité napětí originálu. Navíc u něj člověk bere v potaz i rok vzniku, kdy na Měsíci skutečně ještě lidé nebyli a kdy to, co se na něm přesně nachází, stále bylo do jisté míry záhadou a materiálem pro dostatek vlastní fantazie, takže ta naivita v tom a zkoumání neznáma má hned jiné kouzlo, zatímco tady se ho vůbec nepovedlo předat, ba ani vyvolat. A přitom tu snaha o něj je, povedenější scény se tu najdou, ale výsledek bohužel za moc nestojí. I když v sobě občas má ten typicky britský humor, který já osobně mám hodně rád. Lepší 2* ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

No musím říct, že alespoň z mého pohledu se Gatissova verze o cestě neohrožený badatelů na či spíše do Měsíce rozhodně povedla. Oba hlavní protagonisté byli skvělí, atmosféru to mělo, humor se taktéž našel. Jediné co nechápu je, proč se Gatissovi nedaří napsat něco tak skvělého i pro Doctora Who. Za mě sice trochu slabší, přesto stále plný počet hvězd. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Kdyby to bylo natočené v šedesátých letech, tak by to byla opravdová paráda. Takhle musím říct, že filmu hodně uškodily neumělé počítačové efekty a laciný vzhled. The First Men in the Moon se snaží působit jako stylové retro, ale scénárista si přepsal příběh podle svého a vtiskl mu nejen punc modernosti. Propojením s misí Apolla 11 získal tenhle remake remaku alespoň trochu smysl. Předloha je sice neveselé čtení, a snímek to respektuje, ale režisér si přesto neodpustil odlehčující náladu a občasný závan humoru. Především mě zaujala pasáž odkazující na Mélièsův Le Voyage dans la lune. ()

Reklama

Reklama