Reklama

Reklama

Bernie Tiede byl asistentem ředitele pohřebního ústavu v malém vesnickém městečku Carthage v Texasu a jedním z nejoblíbenějších obyvatel. Vyučoval ve víkendové škole, zpíval v kostelním sboru a vždy byl ochoten nabídnout pomocnou ruku. Bernieho všichni milovali a byli mu vděčni. Takže nebylo pro nikoho překvapením, když se sblížil s Marjorie Nugentovou, bohatou vdovou, která byla známá svou protivnou povahou a patřičným bohatstvím. Bernie s Marjorie často cestoval a vedl také její bankovní účty. Marjorie se časem stala na Berniem a jeho šlechetnosti naprosto závislá a Bernie se snažil plnit její stále narůstající požadavky. Bernie stále řídil její záležitosti a obyvatelé přitom Marjorie po několik měsíců vůbec neviděli. Obyvatelé Carthage byli šokováni, když se dozvěděli, že je Marjorie Nugentová již několik měsíců mrtvá a Bernie Tiede byl obviněn z její vraždy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (107)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Richard Linklater mě vždycky dovede dostat specifickou formou, kterou svému filmu dá. Tentokrát je to propojení fikce s dokumentem, kdy si přítomnost skutečných dokumentárních prvků nejspíš ani neuvědomíte, dokud nepřijedou závěrečné titulky. Do té doby si možná budete myslet, že je to všechno část jedné hry. A ono je, jenže je to promakanější, než by člověka napadlo. Jo, a musím vyzdvihnout Jacka Blacka! ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Hodně divný film o hodně divném chlapíkovi v hodně divném příběhu. Směrodatné však pro mě zůstává, že mě to ani za mák nebavilo. Měl-li to být pokus o dokument, bylo to nezáživné, komedií bych to nenazvala, neb to nebylo vtipné a do kriminálky to má tak daleko jako já pěšky k tučňákům, takže asi tak, se mnou. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Ťažko hodnotiť. Snímok nebol zlý, ale ani ma nijak výrazne nenadchol, pričom skôr ako komédiu by som ho bral ako drámu. Svoju zvláštnu atmosféru to však má. Príbeh o tom, že byť milý k ľudom sa vyplatí, no zároveň sa žiaľ nájdu aj ľudia, čo toho dokážu ľahko využiť. Pokiaľ si na to človek nedá pozor, tak to môže byť problém, pretože keď sa stretne arci zlo s arci dobrom, tak to vždy dopadne veľmi zle. Inak Jack Black tu bol fantastický, jedna z jeho najlepších postáv. 65/100 ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Typy ako Bernie su presne takymi ludmi, ktori by si potrebovali vypocut par "zalmov" od norskych Mayhem alebo kolegov z Limbonic Art. Od zaciatku do konca som mal pri zaberoch na ulizaneho Jacka Blacka nutkavovtierave pocity priblizit sa k jeho uchu a megafonom mu zahulakat...TI JEBEEEEEE??? A ze toto natocil Richart Linklater? Ten svet sa asi fakt zblaznil. ()

YumiOkami 

všechny recenze uživatele

tenhle film mě neskutečně NASRAL. nechci mluvit špatně o mrtvých lidech, ale tu starou zlou ropuchu bych zabila taky. a ještě se strašně divila, že jí všichni nenávidí. NO SHIT! vážně doufám, že se bernie někdy dočká svobody. — ano, užíval si jejích peněz, nicméně kdo by si neužíval? to, jak jí šoupnul do mrazáku na 9 měsíců, byl podle mě coping mechanism - prostě se tomu tělu co nejdýl vyhýbal a její peníze využíval k dobrým věcem (charity, dárky pro ostatní,..) kvůli výčitkám svědomí. pak mě ještě dostala ta její vnučka. hovno pro ní dělala a potom byla StRaŠnĚ SmuTnÁ, že její hodná babička chcípla. ale jak jsem již napsala na začátku - kdo by si nechtěl užívat peněz… || ❝𝐖𝐞’𝐫𝐞 𝐚𝐥𝐥 𝐠𝐨𝐢𝐧𝐠 𝐢𝐧𝐬𝐚𝐧𝐞 𝐬𝐨𝐨𝐧𝐞𝐫 𝐨𝐫 𝐥𝐚𝐭𝐞𝐫.❞ ⚖️⚰️ ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Většina lidí komentujících Bernieho (Jack Black) jsou skuteční obyvatelé městečka, kteří jeho a Marjorie Nugentovou (Shirley MacLaine) znali, a jedná se tedy o autentické výpovědi. (Nin)
  • Film je natočený dle skutečné události. Bernie Tiede si v době uvedení filmu odpykával trest v Bostonské věznici. (ČSFD)
  • Jack Black se v rámci přípravy na svou roli osobně setkal se skutečným Berniem Tiedem, kterého vyzpovídal, aby mohl postavu ztvárnit co nejlépe. (Vala)

Reklama

Reklama