Reklama

Reklama

Superman/Shazam!: Návrat černého Adama

  • USA DC Showcase: Superman/Shazam! - The Return of Black Adam

Obsahy(1)

Čaroděj Shazam! si mladého Billyho Batsona vybral za ochránce světa a on se stává nejmocnějším smrtelníkem na světě. Billy bojuje po boku Supermana proti zločinnému Černému Adamovi a v tomto novém a mimořádně dlouhém krátkém filmu rychle objeví problém, kterému nakonec musejí čelit všichni superhrdinové – bojuje za spravedlnost? Svým vlastním problémům čelí v této zcela nové kolekci i další čtyři oblíbení superhrdinové DC Comics – Jonah Hex, Green Arrow, Black Canary a Spektra. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (45)

T2 

všechny recenze uživatele

Tržby za predaj DVD v USA $4,004,389 //počet predaných kusov 300,514║ taká šikovná svižná akčná jednohubka /60%/ ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Nemám rád Supermana a tu sú rovno dvaja! Inak to však má podarenú akciu (až na ten pád malého chlapca z obrovskej výšky do mora, veď to by ho na 100% zabilo), ale Captain Marvel (to je ten druhý Superman) je absolutne nezaujímavou postavou, ktorý je vlastne ešte dieťa, ale keď zahučí čarovné slovo Shazam! tak sa premení na dospelého lietajúceho vymakaného čarodeja podobného Supermanovi. Uff. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Superman, Shazam! a Captain Marvel jsou dobrá trojka. Epická akce a morální ponaučení je základ, přesně tak, jak to má člověk zapotřebí a často i rád. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Hell yeah. Nehledě na to, jak si možná občas připadám dětinsky :-), bych se na tyhle parádičky mohl koukat po zbytek života. Colorovité bitky mezi nejznámějšími komiksovými superhrdiny jsou prostě děsná zábava, při níž adrenalin rozpumpuje srdce na 500 úderů za minutu. O nic jiného než výbušnou akci, osobitý DC vzhled a bombastické hlášky tu nejde, a to je dobře. Comic book fans wants more! ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Nejslabší DC showcase, vhledem k tomu že má delší stopáž bych čekal aspoň zárodek příběhu, moc jednoduché, oproti ostatním showcaseům toho ani moc neukáže. Po dokouknutí jsem začal používat slovo šazam jako nadávku ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Captain Marvel je priemerná postava sama o sebe a hodí sa skôr do univerza Batman: Brave and Bold ako do seriózneho animáku (naivný detský motív). Superman tu navyše pôsobí iba ako štatista. Celý film je predvídateľný a nudný. A animácia má niekedy až príliš prvky anime. Jediné, čo stojí za zmienku je magická hudba. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Komixový fanda se musí divit, proč Capitán Marvel aka Shazam! ještě nedostal celovečerák. Naprosto parádní kraťas. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem se o Shazamovi dozvěděl něco víc. O jeho původu atd. Tentokrát se musel utkat s někým podobným, jako je on. S Black Adamem, který má podobné schopnosti. A pomohl mu v tom i Superman. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Přestože nejsem nijak zvlášť obeznámen s tímto hrdinským světem (ano, Supermana samozřejmě znám), byla to parádní podívaná. :) ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Nie také dobré ako SUERMAN: SÚDNY DEŇ, lepšie ako LIGA SPRAVODLIVÝCH: DVE ZEME V OHROZENÍ (Justice League: Crisis on Two Earths). Filmík, kde je Superman vedľajšou postavou a ešte k tomu celkom slušne dostáva do držky. Jeho kolegovia sú zaujímaví a vedia rozpútať akciu, takže nevadí, že je to ten najklasickejší komiksový príbeh... S/S u nás vyšiel na DVD spolu s ostatnými kraťasmi DC Showcase a v kolekcii s ostatnými menej tradičnými hrdinami to vyznieva lepšie než samostatne... ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Povedený kraťas. Už jen tím, že jde vlastně až na kratičký úvod a intermezzo o 22 minutový souboj Supermana a Captain Marvela proti Black Adamovi. Potěšila mne trochu odlišná animaca oproti Superman/Batman: Apokalypsa a dalším snímkům. Samotné DVD je dobře provedené zkompletování série kraťasů od DC Showcase, navíc doplněné o jednotlivé díly z animovaných seriálů(Justice League: Unlimited, Batman: The Brave and the Bold a Batman: The Animated Series) v nichž Captain Marvel, Spectre, Jonah Hex a Green Arrow vystupují. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Hele, padá hvězda. Přeju si, abychom už navždy byli spolu........... Superman se zde vyrovnává z návratem Černého Adama. A jak to tak v příbězích o Supermanovi bývá, budou zde létat auta, bořit se budovy a hřmít blesky všech barev. Uvidíme a uslyšíme vznik legendy zvané Kapitán Marvel. CITÁT - Pokud vládnu silama Bohů, nejsem sám pak Bohem?......... Tento příběh je kupodivu o deset minut delší než ostatní z této série. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

3,5 Asi zatím nejslabší krátkometrážní animák ze série DC Showcase. Postava Kapitána Marvela mi nepřijde moc zajímavá, Black Adam taky ne a ten Superman je tam tak jakože trochu do počtu, takovej táta a mentor :-) Animace standartně skvělá, jedinou změnou je délka. Už se nejedná o 12ti minutový animák, ale jednou tak dlouhý. Ten příběh je v mnoha bodech podobnej epizodě ze seriálu Batman the Brave and the Bold, kde se taky vyskytujou Shazam, Black Adam a Kápo Marvel, akorát, že tady je místo Batmana Superman. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Tenhle kraťas jsem uvítal hlavně kvůli vyobrazení původu Captaina Marvela, se kterým jsem se do téhle doby vlastně pořádně nesetkal. Stejně tak jako s Black Adamem. Tudíž tu mám hned dvě nové postavy a bijce Supermana, který zde sice hraje až druhé housle, ale i tak je parádní. Jinak opět skvěle využitých 22 minut, tak jak je u DC zvykem. Obecně hodnotím tenhle balíček Showcase jako velmi zdařilí a pěkně obohacující animované universum DC komiksů."SHAZAM!" ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Povedený, hezky akční příběh o zrodu Captaina Marvela za Supermanovské asistence...animace je docela precizní a díky kraťasové délce to celé svižně odsejpá do-od začátku jasného-konce :) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek je zajímavý hlavně proto, že se zde objevuje postava, která umí zakřičet "Shazam!". Není to postava, která by alespoň u nás byla nějak známá, ale na druhou stranu je to postava celkem zajímavá v tom, jak je zvláštní. Superman je tu v podstatě jen navíc, aby se Shazam nepředstavoval jen sám. To by nemuselo tak táhnout. ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Se Shazamem je problém v tom, že postava vyvoleného malého kluka, který se díky magii v případě potřeby stává supermansky silným ochráncem země, nezapadá do moderního pojetí superhrdinů. Zatímco komiksové "postavičky" typu Batmana nebo Supermana stárnou a řeší vážné problémy dospělých, Shazam v jádru zůstává dítětem. Dětsky působí i dvacetiminutovka Návrat černého Adama. Jejím plusem ale je, že se dá brát jako instruktážní film na téma "Jaký rozdíl je mezi Shazamem a slavnějším Mužem z oceli". ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Velice zábavná jednohubka. Dvecetiminutová, téměř nepřerušovaná rubačka s božskými postavami a luxusní animací. Tohle můžu. Klidně to mohlo být delší, protože postava Captaina Marvela má prostě neskutečně boží potenciál. A ani ten Superman mi tady nevadil, ale naštěstí nemá zas tak moc prostoru. Tenhle kraťas je prostě boží. 75%. ()

Reklama

Reklama